Αθήνα - Σταδίου 24
 

Το Ίδρυμα Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής διοργανώνει συνέντευξη Τύπου στον ΙΑΝΟ για την κυκλοφορία του δίσκου «Ο Πρώτος Ήλιος». Ένας δίσκος αφιέρωμα στον Σταύρο Κουγιουμτζή, αποτέλεσμα της συνεργασίας της Heaven Music με το ίδρυμα.

Για τον δίσκο θα μιλήσει ο διευθυντής της Heaven music Σπύρος Σταμούλης, ο γενικός διευθυντής του Ιδρύματος Βυζαντινής & Παραδοσιακής Μουσικής της Αρχιεπισκοπής Αρχιμ. Ειρηναίος Νάκος και οι βασικοί συντελεστές του έργου, η ερμηνεύτρια Σοφία Μάνου, η μαέστρος της παιδικής συμφωνικής ορχήστρας Νίνα Πατρικίδου, ο καλλιτεχνικός διευθυντής της ορχήστρας παραδοσιακών οργάνων ΚΑΝΩΝ Γιώργος Δεμελής, καθώς και o παραγωγός του δίσκου Νίκος Μακράκης.

Λίγα λόγια για τον δίσκο:

«O ΠΡΩΤΟΣ ΗΛΙΟΣ». Τα παιδιά & η Σοφία Μάνου, τραγουδούν... Σταύρο Κουγιουμτζή

«Διακόσια πενήντα παιδιά μαζί με την Σοφία Μάνου, μας ταξιδεύουν στο μουσικό κόσμο του Σταύρου Κουγιουμτζή».

Όλα τα κομμάτια του δίσκου ενορχηστρώθηκαν για Συμφωνική Ορχήστρα, Λαϊκή Ορχήστρα & Χορωδία, από την μουσικό - Πιανίστα Μαρία Κοτζάστρατη, ενώ η μαέστρος Νίνα Πατρικίδου διεύθυνε την παιδική συμφωνική ορχήστρα να τα εκτελέσουν τόσο όμορφα και αρμονικά. Η ερμηνεύτρια Σοφία Μάνου με την συμμετοχή των παιδικών χορωδιών, μας μεταφέρουν με νοσταλγία στα τραγούδια που αγαπήσαμε και δεν ξεχάσαμε.

Όλοι οι καλλιτέχνες για την παραγωγή αυτού του ωραίου εγχειρήματος συμμετείχαν αφιλοκερδώς ενώ την επιμέλεια Παραγωγής είχε ο Νίκος Μακράκης.

 
: Secret Garden - Last Present