Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης εγκαινιάζει, με ιδιαίτερη χαρά, τη σειρά συναυλιών ‘Η Λίμνη των Ήχων', που διοργανώνει η Λίμνη Βουλιαγμένης, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Διονύση Γραμμένου, με σκοπό την ανάδειξη και αξιοποίηση του φυσικού περιβάλλοντος, αλλά και της ιστορίας της Λίμνης.

 Η πρώτη συναυλία της σειράς ‘Παραμύθια και Μαγεία’ είναι εμπνευσμένη από το παραμυθένιο αυτό μέρος της Αττικής Γης. Ένα ειδυλλιακό τοπίο απερίγραπτου φυσικού κάλλους, όπου το νερό της θάλασσας συναντά τις υπόγειες ιαματικές πηγές που εκβάλλουν μέσα από δαιδαλώδεις υποβρύχιες σήραγγες, κάτω από τον επιβλητικό βράχο και ανάμεσα στην καταπράσινη βλάστηση.

 

 Ο Διονύσης Γραμμένος διευθύνει την Κ.Ο.Θ. σε ένα πολύχρωμο πρόγραμμα που περιλαμβάνει μελωδίες από την Ωραία Κοιμωμένη και τη Λίμνη των Κύκνων του Τσαϊκόφσκι, τη ρυθμική Εισαγωγή Carnival του Ντβόρζακ, γνωστά έργα των Γκρηγκ και Ραχμάνινοφ, καθώς και το διάσημο Πουλί της Φωτιάς του Στραβίνσκι.

 Σολίστ η σπουδαία Ουκρανή Anna Fedorova, μία από τις κορυφαίες νέες πιανίστες παγκοσμίως, που θα ερμηνεύσει το δημοφιλές ‘Κοντσέρτο για πιάνο σε λα ελάσσονα, έργο 16’ του Έντβαρντ Γκρηγκ.