Αθήνα - Σταδίου 24
 

Η εικαστικός Πηνελόπη Βλαχογιάννη εγκαινιάζει στο ΙΑΝΟS CAFÉ την ατομική έκθεση ζωγραφικής “Αλς Αλός”. Ακρυλικά έργα και ακουαρέλες που εστιάζουν στο μεγάλο, με γεύση αρμύρας, προσωπικό ταξίδι του καθένα μας.

Είσοδος ελεύθερη

Εγκαίνια έκθεσης: Παρασκευή 22 Ιουνίου στις 18:00

Διάρκεια έκθεσης: 22 Ιουνίου - 07 Ιουλίου, 2018

Λίγα λόγια για την έκθεση:

Η θάλασσα ως ζωτικός χώρος, πηγή απρόσμενης χαράς, μόνος δρόμος για τους κατατρεγμένους της γης. Η θάλασσα σύμβολο ανοιχτών οριζόντων, φυγής και υπόσχεσης γυρισμού. Το μεγάλο προσωπικό ταξίδι του καθένα μας με τη γεύση αρμύρας αποτελούν τον πυρήνα της δημιουργού. Το Αλάτι της Θάλασσας όπως το αλάτι της ζωής.

Η συλλογή περιλαμβάνει ακρυλικά έργα και ακουαρέλες. Κάποια από αυτά μεταμορφώνονται στο “άγγιγμα” που αλλάζει την εικόνα μας, δημιουργώντας μοναδικά φουλάρια με καμβά το ελληνικό μετάξι.

Διάρκεια έκθεσης: 22/06 έως 07/07/2018

Η έκθεση πραγματοποιείται στο IANOS cafe (Σταδίου 24 Αθήνα)

Λίγα λόγια για την εικαστικό:

H Πηνελόπη Βλαχογιάννη γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ. Είναι δικηγόρος, μέλος του Δ.Σ.Α από το 1991. Από το 2009 απασχολείται στη Βουλή των Ελλήνων ως Επιστημονική Συνεργάτης και υπεύθυνη επικοινωνίας βουλευτή.  Με τη ζωγραφική ξεκίνησε να ασχολείται μόνη της. Από το 2007 έκανε ελεύθερες σπουδές στα Εργαστήρια Τέχνης Αγίας Παρασκευής δίπλα στις ζωγράφους Ελένη Ζούνη, Μαρουσώ Λαουράκη και τον γλύπτη Στέλιο Σάρρο. Τα έργα της αντλούν τα θέματά τους από τον δημόσιο βίο και την καθημερινότητα. Η πρώτη της ατομική έκθεση με συλλογικό τίτλο “Κυβερνώντας την Κρίση” παρουσιάστηκε στην Αθήνα το 2014. Ακολούθησε η συλλογή “Οψεις του Λάθους” (Αθήνα Οκτώβριος 2016) και “Under The Same Sun” (Χανιά, Ιούλιος 2017).  Εκτός από τη ζωγραφική, ασχολείται με τη δημιουργία καθημερινών αντικειμένων Τέχνης,  σκηνικών αντικειμένων και εικαστικών έργων για το θέατρο.

Έργα της υπάρχουν σε ιδιωτικές συλλογές, τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών και τη Βουλή των Ελλήνων