Αθήνα - Σταδίου 24
 

Οι εκδόσεις 123 ISO και η Muse Constant Event Planning παρουσιάζουν στον ΙΑΝΟ το βιβλίο του Richard Bellia, An Eye on Music.

Με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος & της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Μαρία Μαρκουλή δημοσιογράφος-συγγραφέας

Αλέξανδρος Βούτσας φωτογράφος-καθ. φωτογραφίας της ΑΣΚΤ

Λίγα Λόγια για το βιβλίο:

An Eye on Music, from 1980 to 2016: a book. Thirty-six years of photo archives by Richard Bellia.

Το An Eye on Music του Richard Bellia είναι μια ασπρόμαυρη ταινία, σαν παλιό σινεμασκόπ. 3 δεκαετίες εναλλακτικής μουσικής, 36 χρόνια πορείας στα μεγαλύτερα μουσικά events της ροκ σκηνής μέσα από 1000 φωτογραφίες σ’ ένα πραγματικά τεράστιο βιβλίο, βάρους 5 κιλών.

Χωρίς εντάσεις και κλισέ. Μόνο το φως διαπερνά πρόσωπα και πράγματα καθώς αποθανατίζει τις αναμνήσεις του Γάλλου φωτογράφου και των μύθων που τις διαμόρφωσαν από τον Robert Smith και τον Kurt Cobain ως τους Bowie, Metallica, Guns N' Roses ή τον Iggy Pop.

Λίγα λόγια για τον φωτογράφο:

Ο Richard Bellia ξεκίνησε να δουλεύει σαν φωτογράφος στα 18 του χρόνια. «Μου άρεσε πάντα η μουσική και το να φωτογραφίζω μουσικούς ήταν ένας τρόπος να τους πλησιάσω» εξηγεί, μιλώντας για το ξεκίνημά του. Μέσα της δεκαετίας του 1980, βρέθηκε στο Λονδίνο για να εργαστεί για το Melody Maker και ταυτόχρονα για το ΝΜΕ και τα  γαλλικά έντυπα Liberation και Les Inrockuptibles. Τη δεκαετία του 1990 ταξίδεψε σχεδόν σε όλη την Ευρώπη, Αγγλία, Βέλγιο, Γαλλία, Ελλάδα & Ελβετία, όπου εργάστηκε για το Radio Couleur 3.