Αθήνα - Σταδίου 24
 

Tο λογοτεχνικό blog «στίγμαΛόγου», με αφορμή τη συμπλήρωση πέντε ετών από τη δημιουργία του, διοργανώνει την εκδήλωση «Σύγχρονοι Έλληνες ποιητές της διασποράς», με τη συμμετοχή 14 ποιητών.  

Προλογίζει ο ποιητής Αντώνης Ζέρβας με θέμα «Τι είναι διασπορά σήμερα».

Συμμετέχουν διά ζώσης οι ποιητές:

Ελένη Γαλάνη και Γιώργος Λίλλης (Γερμανία), Αρίστη Τριανταφυλλίδου-Τρεντέλ (Γαλλία), Κωνσταντίνα Κορρυβάντη, Χαρίλαος ΝικολαΐδηςΚωνσταντίνος Παπαχαράλαμπος και Νίκη Χαλκιαδάκη (Ην. Βασίλειο).

Συμμετέχουν με βίντεο οι ποιητές:

Μανώλης Αλυγιζάκης (Καναδάς), Ευτέρπη Κωσταρέλη (Γερμανία), Θεοφάνης Μελάς (Δανία), Κωστής Παπακόγκος (Σουηδία) και Ηλίας Θ. Παππάς (Νορβηγία).

Τη συζήτηση συντονίζει η Χριστίνα Λιναρδάκη, αρχισυντάκτρια στο «στίγμαΛόγου», σε συνεργασία με την Κατερίνα Τσιτσεκλή, συντάκτρια του ιστολογίου.

Ποιήματα διαβάζει η ηθοποιός Βάσια Κούρου.

Η εκδήλωση θα προβάλλεται ζωντανά και στο ianos.gr

 Λίγα λόγια για την εκδήλωση:

Οκτώ σημεία του πλανήτη και δεκατρείς ποιητές που ζουν διεσπαρμένοι σε αυτά, με το βλέμμα τους πάντοτε στραμμένο στην Ελλάδα. Ενδιαφέροντα ερωτήματα τίθενται, όταν θελήσουμε να ανιχνεύσουμε την ποίησή τους: Πώς είναι να δημιουργεί κάποιος στην οικεία του γλώσσα ενώ ζει σε ένα ανοίκειο γλωσσικό περιβάλλον, τι είδους γέφυρα ή μονοπάτι επιστροφής δημιουργεί το να γράφει κάποιος στη μητρική του γλώσσα και τι θεματολογία γεννούν η λαχτάρα της επιστροφής στην πατρίδα και η δυσκολία της καθημερινότητας σε μια ξένη χώρα;

Οι Δημήτρης Τρωαδίτης από την Αυστραλία, Ελένη Γαλάνη και Γιώργος Λίλλης από τη Γερμανία, Κωνσταντίνα Κορρυβάντη, Χαρίλαος Νικολαΐδης,  Κωνσταντίνος Παπαχαράλαμπος και Νίκη Χαλκιαδάκη από το Ην. Βασίλειο, καθώς και Αρίστη Τριανταφυλλίδου-Τρεντέλ από τη Γαλλία θα συζητήσουν αυτά και άλλα θέματα με τη Χριστίνα Λιναρδάκη, αρχισυντάκτρια στο λογοτεχνικό blog στίγμαΛόγου την Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2018, ώρα 18.00 στον Ιανό της οδού Σταδίου. Οι Μανώλης Αλυγιζάκης (Καναδάς), Ευτέρπη Κωσταρέλη (Γερμανία), Θεοφάνης Μελάς (Δανία), Κωστής Παπακόγκος (Σουηδία) και Ηλίας Θ. Παππάς (Νορβηγία) θα συμμετάσχουν με βίντεο, ενώ την εκδήλωση θα προλογίσει με θέμα «Τι είναι διασπορά σήμερα» ο ποιητής Αντώνης Ζέρβας, ο οποίος έζησε και εργάστηκε επί 35 χρόνια στις Βρυξέλλες. Ποιήματα θα διαβάσουν οι ποιητές και η ηθοποιός Βάσια Κούρου.

Την εκδήλωση διοργανώνει το λογοτεχνικό blog στίγμαΛόγου, με αφορμή τη συμπλήρωση πέντε ετών από τη δημιουργία του. Στο στίγμαΛόγου γράφουν κατά κύριο λόγο (α) η Χριστίνα Λιναρδάκη, φιλόλογος, μεταφράστρια και επιμελήτρια εκδόσεων στο Κέντρο Πολιτισμού, Έρευνας και Τεκμηρίωσης της Τράπεζας της Ελλάδος και (β) η Κρις Λιβανίου, φιλόλογος, κάτοχος PhD στο ελληνικό δημοτικό τραγούδι από το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης (Paris IV), υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων σε γαλλική εταιρία με έδρα το Λονδίνο. Το στίγμαΛόγου τιμούν επίσης πολλοί συνεργάτες, οι οποίοι του εμπιστεύονται κείμενα υψηλού επιπέδου: μελέτες και δοκίμια για θέματα ειδικού ενδιαφέροντος, κριτικές βιβλίων, συνεντεύξεις κ.λπ.

 

 

 
: Vangelis, Vangelis Greatest hits, So long so clear