Αθήνα - Σταδίου 24
 

Οι εκδόσεις Μίνωας και ο IANOS παρουσιάζουν το βιβλίο Σασμός του Σπύρου Πετρουλάκη.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Στέφανος Δάνδολος συγγραφέας

Παναγιώτης Σιδηρόπουλος Bookia.gr

Αποσπάσματα θα διαβάσει ο σκηνοθέτης-ηθοποιός Μάνος Πετούσης, με μουσική συνοδεία από τον Όθωνα Μπικάκη (κρητική λύρα) και τον Ανδρέα Φασάκη (λαούτο).

Τη βραδιά θα πλαισιώσουν μουσικά ο Γιάννης Κότσιρας, με μουσική συνοδεία από τον Κωνσταντίνο Μίχαλο (κιθάρα) και τον Τάσο Ζαφειρίου (τζουράς).

Η εκδήλωση θα προβάλλεται ζωντανά και στο ianos.gr

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Ο άντρας σηκώνει το χέρι του και σημαδεύει. Οι επτά πυροβολισμοί που ακούγονται ωχριούν μπροστά στην κραυγή του παιδιού: «Πατέρα...». Αλήθεια ή πλάνη; Τυχαίο γεγονός ή βεντέτα; Οι καταστάσεις περιπλέκονται και παίρνουν ανεξέλεγκτη τροπή. Ακολουθεί δεύτερος θάνατος - αυτήν τη φορά μια γυναίκα.

«Τις γυναίκες και τα κοπέλια δεν τα σκοτώνουν. Αλλού να ψάξετε για τον φονιά. Όχι στη βεντέτα...» Τα λόγια των μυστών ακούγονται ουτοπικά.

«Πάρε την κοπελιά μας και αλαργέψετε αμέσως από την Κρήτη. Δεν θα αργήσει να γίνει κι άλλο κακό. Φύγετε...» Μια μάνα μαζί με την κόρη της, εν μία νυκτί, εξαφανίζονται από προσώπου γης. Ένα κλειδί μένει κρεμασμένο στην πρόκα του τοίχου και μια μαντινάδα στέκει ατελείωτη.

Όρη και θάλασσες, τραγούδια και κατάρες, οργή και χάδι. Μέσα στις αντιθέσεις της φωτιάς, οι άνθρωποι χτίζουν τα όνειρά τους. Ωστόσο, η θέληση και το πάθος δεν αρκούν. Τα πάντα μπορούν να ανατραπούν ακαριαία.

Ένας ατέρμονος κύκλος αίματος συνεχίζεται και η παλιά βεντέτα, σαν εφιάλτης, σκορπά τον τρόμο ανάμεσα σε δυο χωριά της Κρήτης. Οι λέξεις ποτέ δεν είχαν αρκετή δύναμη για να περιγράψουν τόσο ακραία συναισθήματα. Τι θα μπορούσε να επιφέρει τη συμφιλίωση, τον πολυπόθητο Σασμό;

 

 
: Norah Jones - Shoot The Moon