Αθήνα - Σταδίου 24
 

Οι εκδόσεις Παπαδόπουλος, οι εκδόσεις Μεταίχμιο και ο ΙΑΝΟS σας προσκαλούν σε μια συζήτηση του Στάθη Ν. Καλύβα με τον Γιώργο Παγουλάτο με αφορμή τα βιβλία τους και τα δημοσιευμένα άρθρα τους.

Λίγα λόγια για τους εισηγητές:

Ο Στάθης Ν. Καλύβας γεννήθηκε το 1964 στην Κέρκυρα. Σπούδασε στο Πανεπιστήµιο της Αθήνας και στο Πανεπιστήµιο του Σικάγου στις ΗΠΑ. Είναι καθηγητής Πολιτικής Επιστήµης στο πανεπιστήµιο Yale (ΗΠΑ) όπου κατέχει την έδρα Arnold Wolfers και µέλος της Αµερικανικής Ακαδηµίας Τεχνών και Επιστηµών από το 2008. Το ερευνητικό του έργο έχει τιµηθεί µε πολλά βραβεία, όπως το βραβείο Woodrow Wilson της Αµερικανικής Εταιρίας Πολιτικής Επιστήµης και το βραβείο της Ευρωπαϊκής Κοινωνιολογικής Ακαδηµίας.

Ο Γιώργος Παγουλάτος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Σπούδασε στη Νοµική Σχολή Αθηνών και έλαβε διδακτορικό πολιτικών επιστηµών από το Πανεπιστήµιο της Οξφόρδης, όπου ήταν υπότροφος Rhodes. Συνέχισε µεταδιδακτορική έρευνα στο Πανεπιστήµιο Πρίνστον των ΗΠΑ, µε αντικείµενο τη συγκριτική οικονοµική πολιτική. Είναι καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Οικονοµίας στο Οικονοµικό Πανεπιστήµιο Αθηνών και επισκέπτης καθηγητής στο Κολέγιο της Ευρώπης στην Μπρυζ. Διετέλεσε διευθυντής στρατηγικού σχεδιασµού και σύµβουλος των πρωθυπουργών Λουκά Παπαδήµου και Παναγιώτη Πικραµµένου. Έχει δηµοσιεύσει πλήθος µελετών, βιβλίων και άρθρων. Είναι µέλος της Ευρωπαϊκής Οµάδας Προβληµατισµού για ένα Νέο Σύµφωνο για την Ευρώπη (New Pact for Europe). Αρθρογραφεί τακτικά στην εφηµερίδα Καθηµερινή από το 2007 µέχρι σήµερα.