Θεσσαλονίκη - Mediterranean Cosmos
 

Θεοδώρος Κοτανίδης πραγματοποιεί διάλεξη στον ΙΑΝΟ στο Mediterranean Cosmos με θέμα Το Φάσμα του Συναισθηματικού Φαινομένου με αφορμή το βιβλίο του Διαχείριση Συναισθημάτων, εκδόσεις Δρομολόγιο. Θα μιλήσουν οι: Αλέκος Δαφνομίλης πρόεδρος της Εταιρείας Συγγραφέων Βορείου Ελλάδος και της Μουσικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος και Έφορος του Κέντρου Βιβλίου και Πολιτισμού Ν.Α. Ευρώπης, Θεόδωρος Δαλιάνης συγγραφέας μυθιστορημάτων και κινηματογραφικών ταινιών, Μαίρη Καούνη συγγραφέας παιδικών βιβλίων, Γιάννης Αρκέτος κοινωνιολόγος. Θα ακολουθήσει σνοιχτή συζήτηση με το κοινό.

Στην εισαγωγή του βιβλίου, ο συγγραφέας αναφέρει:
Πρόκειται για τα συναισθήματα που θέλει να δείξει ο καθένας, χρησιμοποιώντας το ρήμα «θέλω» (βούληση). Προτείνει έναν τρόπο προσέγγισηςτου Συναισθήματος.Καταμερίζει το κάθε συναίσθημα στην ανάλογη βάσηκαιτο θέτει σε εφαρμογή, στην πράξη –άμεσα.

Στο οπισθόφυλλο του βιβλίου, αναφέρει: Το βιβλίο που έρχεται και δένει με την εποχή του.Η παρούσα έκδοση προσεγγίζει συγκεκριμένα ένα-ένα τα Συναισθήματα της Δράσης και τα ταξινομεί (με ό,τι φέρνει η πειραματική έρευνα της ψυχολογίας), έτσι ώστε να έχει ο καθένας τη δυνατότητα να αναγνωρίζει ένα συναίσθημα, να δείχνει αυτό που θέλει, νακαθοδηγεί τα πράγματα και να ορίζει τη Ζωή του.