Αθήνα - Σταδίου 24
 

Οι εκδόσεις ΑΝΙΜΑ και ο IANOS παρουσιάζουν το βιβλίο Το Κέλυφος του Έκτορα Δέλτα.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

Μαίρη Κονταρούδη-Μπαζιώνη οικονομολόγος-επικοινωνιολόγος

Άννα Ραζή συγγραφέας-υπεύθυνη εκδόσεων ΑΝΙΜΑ

και ο συγγραφέας.

Αποσπάσματα θα αναγνώσει η ηθοποιός Μαρκέλλα Γιαννάτου.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Το Κέλυφος είναι το πρώτο αυτοτελές μέρος της ομώνυμης τριλογίας.

Αφηγείται μία ιστορία για τον σκοτεινό κόσμο που αναπνέει ύπουλα μέσα στο σκοτάδι, ακριβώς δίπλα από τη φαινομενικά ήρεμη και προβλέψιμη καθημερινότητα μας.

Έναν κόσμο, τον οποίο δυναστεύουν και κυβερνούν οι πιο σκληρές διαστροφές, τα πιο ακραία πάθη.

Έναν κόσμο, όπου οι απαγωγές αθώων, τα αποτρόπαια ιατρικά πειράματα, η παιδεραστία καθώς και οι σκοτεινές αιρέσεις, δεν είναι αποκυήματα φαντασίας, αλλά μία δυσοίωνη, σκληρή πραγματικότητα, την οποία έχουμε επιλέξει ως κοινωνία να αγνοήσουμε, φοβούμενοι να αντικρίσουμε το αληθινό πρόσωπο του Τέρατος…  Ενός Τέρατος του οποίου η όψη, είναι ακριβώς ίδια με τη δική μας.

Ίσως τελικά η Κόλαση να βρίσκεται πολύ πιο κοντά, από όσο θέλουμε να πιστεύουμε…

Η ΜΕΤΑΝΟΙΑ…

Ο νευροχειρουργός Α. Σταθόπουλος επιστρέφει στην Αθήνα από τη Ρώμη έχοντας παραιτηθεί από το Μεγάλο Έργο του Απογόνου, ένα αποτρόπαιο ιατρικό πείραμα. Ο γιατρός όμως δε γνωρίζει, ότι οι συνέπειες της απόφασής του σύντομα θα σπείρουν τον όλεθρο.

Η ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ…

Μία γυναίκα ταξιδεύει στο Άμστερνταμ και προσλαμβάνει έναν ζωγράφο ο οποίος είναι αυθεντία στις απομιμήσεις έργων τέχνης. Ο νεαρός καλείται να φτιάξει μία τοιχογραφία σε μία έπαυλη των Αθηνών, η οποία θα απεικονίζει μία διεστραμμένη και άρρωστη εκδοχή του έργου, «Σώμα στον Υπερκύβο» του Σαλβαντόρ Νταλί.

Η ΑΘΩΟΤΗΤΑ…

Ένα μικρό ορφανό αγόρι απάγεται από τη Φλώρινα, πέφτοντας θύμα ενός διεθνούς κυκλώματος παιδεραστίας. Ο χρόνος για τη σωτηρία του παιδιού μετρά αντίστροφα και είναι χρόνος ελάχιστος.

Η ΝΕΜΕΣΙΣ…

Ένας Αντιπλοίαρχος των Ηνωμένων Πολιτειών, που ζει στο Παρίσι λαμβάνει ένα μυστηριώδες μήνυμα. Άμεσα μεταβαίνει στο Σικάγο γνωρίζοντας καλά, πως έχει έρθει η ώρα για να γεμίσει με ψυχές τους ανοιχτούς τάφους του σκοτεινού του παρελθόντος.

Η ΑΓΑΠΗ…

Ζει για χρόνια καταδικασμένος σε σιωπή, χωρίς να μπορεί να της πει, πόσο πολύ ακόμα την αγαπά. Θα έδινε τα πάντα για εκείνη. Θα έδινε ακόμα και την ίδια του τη ζωή αν χρειαζόταν. Ναι, ακόμα και τη ζωή του. Ο Μάνος όμως δεν μπορεί να φανταστεί, ότι σε λιγότερες από σαράντα οκτώ ώρες, εκείνη η σκέψη του θα γίνει πραγματικότητα.

Η ΚΤΗΝΩΔΙΑ…

Γεννήθηκε σε ένα μικρό μοναστήρι στο Γκρόζνι της Τσετσενίας. Ο εμφύλιος πόλεμος  όμως που βίωσε, σκότωσε μέσα του κάθε ανθρώπινο γνώρισμα και δημιούργησε το μεγαλύτερο τέρας που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα.

Αργά αλλά σταθερά, τα μονοπάτια όλων τους θα οδηγηθούν στην έπαυλη με τη διεστραμμένη τοιχογραφία. Κανένας όμως δεν είναι έτοιμος για να αντιμετωπίσει τις φρίκες που κρύβονται εκεί…

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:
Ο Γιάννης Ε. Διαμαντής (Έκτορας Δέλτα) γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971.

Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο, Computer science και Sound engineering, ενώ ταυτόχρονα τελείωσε τις μουσικές του σπουδές στη σύνθεση, την αρμονία και το πιάνο.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, ασχολήθηκε επί σειρά ετών με τη μουσική παραγωγή και ηχογράφηση δίσκων. Συνέθεσε επίσης και ενορχήστρωσε, μουσική για θεατρικά έργα, ταινίες, αλλά και διαφημιστικά σποτ.

Έχει εργαστεί ως ηχολήπτης και sound designer στα μεγαλύτερα θέατρα της Αθήνας, ενώ από το 1998 έως και το 2015 δίδαξε Ηχοληψία και Μουσική.

Αυτήν την εποχή συνεργάζεται ως σεναριογράφος με διάφορες εταιρείες παραγωγής, γράφοντας τηλεοπτικές σειρές, αλλά και θεατρικά έργα.

Τον Δεκέμβριο του 2017 βραβεύτηκε από την Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδας για το θεατρικό του έργο, Α.Δ.Α.Μ.

Τον Ιούνιο του 2012 εξέδωσε το πρώτο του μυθιστόρημα με τίτλο, Το Άγγιγμααπό τις Εκδόσεις Αγγελάκη. Η μεταφορά του βιβλίου στον κινηματογράφο έχει ήδη αρχίσει, ενώ το σενάριο της ταινίας επιλέχτηκε στον διεθνή διαγωνισμό, LONDONGREEKFILMFESTIVAL 2017, ως ένα από τα δέκα καλύτερα.

Τον Ιανουάριο του 2013 δημοσίευσε στον ιστότοπο Youropia, το διαδραστικό διήγημα με τίτλο, Θεσσαλονίκη - Αθήνα, κάθε κεφάλαιο του οποίου, δημοσιευόταν ηλεκτρονικά σε εβδομαδιαία βάση μέχρι και τον Απρίλιο του 2013.

Το Κέλυφος, είναι το δεύτερο μυθιστόρημα του συγγραφέα και το πρώτο της ομώνυμης τριλογίας, το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Anima.