Αθήνα - Σταδίου 24
 

Η συνθέτης Τζένη Τσίλη παρουσιάζει στον ΙΑΝΟ την πρώτη της δισκογραφική δουλειά με τίτλο Ένας άλλος Καβάφης, οκτώ συνθέσεις Καβαφικών ποιημάτων σε ερμηνεία Βασίλη Γισδάκη.

Θα μιλήσει η δρ. Φιλολογίας-κριτικός λογοτεχνίας Ανθούλα Δανιήλ, θα αναγνώσει ο ποιητής-πεζογράφος Μάριος Μιχαηλίδης και θα ερμηνεύσει ο Βασίλης Γισδάκης.

Συμμετέχουν: Τζένη Τσίλη (πιάνο), Γιώργος Μάκαρης (κλασ. & ηλ. κιθάρα), Στέλλα Ζιοπούλου (βιολί), Ζωή Βαφειάδη (όμποε), Αλκαίος Σουγιούλ (μαντολίνο), Σταύρος Παργινός (βιολοντσέλο), Βαγγέλης Ζωγράφος (κοντραμπάσο & ηλ. μπάσο), Πάνος Βασιλονικολός (ντραμς).

Είσοδος ελεύθερη

Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:30

Η βραδιά θα μεταδίδεται ζωντανά από τo IANOS RADIO

Λίγα λόγια για τον δίσκο:

Μία μουσική δυναμική συνάντηση ψυχής και τόλμης αν αναλογιστούμε ότι, ο Καβάφης είναι κορυφαίος ποιητής, ο Βασίλης Γισδάκης ένας ερμηνευτής  με μεγάλη πορεία στο χώρο της μουσικής, αποδίδοντας με αισθαντικότητα όλο το εύρος του ποιητικού λόγου του Αλεξανδρινού ποιητή   και η Τζένη Τσίλη μία πρωτοεμφανιζόμενη συνθέτης  που, με ευαισθησία και γνώση δημιούργησε ένα δισκογραφικό έργο, με έντονα τα στοιχεία του προσωπικού μουσικού της ύφους.

Τα τραγούδια με αρμονικό πυρήνα κλασσικό αλλά με αντανακλάσεις στοιχείων Jazz και rock μουσικής, κατορθώνουν να εικονοποιούν τον Καβαφικό στίχο με γλαφυρότητα, με σεβασμό στην λεπτότητα και λιτότητα του ύφους του ποιητή, αφήνοντας να διαφανεί το βάθος του στοχασμού του.