• Φανή Σέρογλου & Ι.Ν.Μαρκόπουλος

  Φανή Σέρογλου & Ι.Ν.Μαρκόπουλος

  Οι εκδόσεις UNIVERSITY STUDIO PRESS και το βιβλιοπωλείο IANOS σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου ΑΝΟΙΓΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ: Η διδασκαλία των φυσικών επιστημών στην επιστημονική, πολιτισμική και ηθική της διάσταση. Συγγραφική ομάδα: Φανή Σέρογλου, Ι.Ν.Μαρκόπουλος, Agustin Aduriz-Bravo, Κώστας Βουρλιάς, Ελένη Γέντζη, Βασίλης Κουλούντζος, Άννα Λέτση, Ναταλία Πανάτσα, Πάρης Παπαδόπουλος, Άννα Τζαμπάζη, Ζωή Τσαρσιώτου και Στέλλα Χατζίκου. Θα μιλήσουν οι: Σωκράτης Δεληβογιατζής Καθηγητής Φιλοσοφίας του Α.Π.Θ., Κατερίνα Πλακίτση Καθηγήτρια Διδακτικής Φυσικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Γιώργος Τσιάκαλος Ομότιμος Καθηγητής Παιδαγωγικής του Α.Π.Θ.

 • Στέφανος Γανωτής

  Στέφανος Γανωτής

  Οι εκδόσεις Θύρα, ο Στέφανος Γανωτής και οι προσκεκλημένοι του παρουσιάζουν το καινούργιο του μυθιστόρημα ΣΥΡΙΑ: Το ημερολόγιο ενός αποχωρισμού. Την παρουσίαση του βιβλίου πλαισιώνουν σπουδαίοι Έλληνες, Άραβες και Κούρδοι μουσικοί.

 • Μαριέττα Πεπελάση

  Μαριέττα Πεπελάση

  Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και ο IANOS σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Μαριέττας Πεπελάση με τίτλο Φωτεινή. Όλα είναι μνήμη. Με τη συγγραφέα θα συνομιλήσει ο Βαγγέλης Γεωργακόπουλος ψυχοθεραπευτής Gestalt-φυσιοθεραπευτής. Αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός Όλγα Καλαμάρα.

 • Βασίλης Βασιλικός

  Βασίλης Βασιλικός

  Οι εκδόσεις Τόπος και ο ΙΑΝΟS παρουσιάζουν το βιβλίο του Βασίλη Βασιλικού, Γλαύκος Θρασάκης.

  Θα μιλήσουν οι:

  Άρης Μαραγκόπουλος συγγραφέας και επιμελητής της έκδοσης

  Κώστας Καλφόπουλος συγγραφέας, κριτικός βιβλίου

  Αριστοτέλης Σαΐνης φιλόλογος, κριτικός βιβλίου

  Την εκδήλωση θα συντονίσει ο συγγραφέας Νίκος Θρασυβούλου.

  Αποσπάσματα από το μυθιστόρημα θα διαβάσει η ηθοποιός Δέσποινα Σαραφείδου

   

 • Ανδρέας Μήτσου

  Ανδρέας Μήτσου

  Οι εκδόσεις Καστανιώτη και ο ΙΑΝΟS παρουσιάζουν το βιβλίο Γκαλίνα. Η σκοτεινή οικιακή βοηθός του Ανδρέα Μήτσου.

  Ο συγγραφέας θα μιλήσει για το βιβλίο του και οι ηθοποιοί Στέλιος Μάινας και Δήμητρα Χατούπη θα διαβάσουν αποσπάσματα.

 • Γιώργος Βέλτσος

  Γιώργος Βέλτσος

  Με αφορμή την ταυτόχρονη έκδοση δύο βιβλίων του Γιώργου Βέλτσου, της ποιητικής του συλλογής «Αύγουστος»  εκδόσεις Άγρα 2017 και του δεύτερου τόμου των ποιητικών του «Απάντων Β´ [2006–2016]» εκδόσεις Περισπωμένη 2017, οι δύο εκδόσεις διοργανώνουν στον ΙΑΝΟ μία εκδήλωση για τον ποιητή και παρουσίαση των δύο έργων.

  Για τα δύο βιβλία του Γιώργου Βέλτσου θα μιλήσει ο καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Ευριπίδης Γαραντούδης, καθώς και ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Βασίλης Παπαβασιλείου, ο οποίος θα διαβάσει και αποσπάσματα από τα βιβλία.

 • Κατερίνα Παπαποστόλου

  Κατερίνα Παπαποστόλου

  Η Κατερίνα Παπαποστόλου παρουσιάζει στον ΙΑΝΟ το βιβλίο της Το Δώρο, εκδόσεις Welldone. Την παρουσίαση συντονίζει ο Κώστας Μπλιάτκας, δημοσιογράφος-συγγραφέας. Προλογίζει η Έφη Καραγιάννη, δημοσιογράφος-Σύμβουλος Στρατηγικής Επικοινωνίας. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Διώνη & Κατερίνα Παπαποστόλου συγγραφείς του βιβλίου, Δημοσθένης Μουμιάδης συμπεριφοριστής- εκπαιδευτής σκύλων, Ευδοκία Νικολαΐδου ψυχολόγος- ψυχοθεραπεύτρια, Βασίλης Γουλιέλμος εκδότης, Γιώργος Ροδινός δικηγόρος, Αλεξάνδρα Λαπουρίδου Διευθύντρια Δημοτικού Σχολείου Κολλεγίου "ΔΕΛΑΣΑΛ", Κατερίνα Ρόκου, Ψυχολόγος- Ιδρύτρια του Κέντρου Θεραπευτικής Ιππασίας "Ιπποστήριξη"(www.ippostirixi.com). Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσουν: Μάκης Ρουσομάνης συγγραφέας, Μαριάννα Καλαϊτζή ραδιοφωνική παραγωγός- ηθοποιός. Την ιστορία ζωντανεύει η Μαριάννα Τάντου, ηθοποιός και Δημιουργός της Καλλιτεχνικής ομάδας YupiYaya (www.yupiyaya.gr).

  "Βλέπω μέσα από τα μάτια ενός αδέσποτου σκύλου"
  Βιωματικές Δράσεις με τη Διώνη

  Χορηγός Επικοινωνίας: Livemedia

 • Χριστίνα Πομόνη

  Χριστίνα Πομόνη

  Οι εκδόσεις Μίνωας και ο ΙΑΝΟS παρουσιάζουν το βιβλίο της Χριστίνας Πομόνη με τίτλο Αντέχεις;

  Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Μαρία Μπακάρα κοινωνιολόγος, ο Πάνος Τουρλής βιβλιοθηκονόμος-βιβλιοκριτικός και η συγγραφέας.   

 • Τατιάνα Αβέρωφ

  Τατιάνα Αβέρωφ

  Οι εκδόσεις Μεταίχμιο και ο IANOS σας προσκαλούν στην παρουσίαση του αστυνομικού μυθιστορήματος της Τατιάνας Αβέρωφ με τίτλο Έγκλημα στον Παράδεισο. Για το βιβλίο θα μιλήσει ο συγγραφέας Πέτρος Μαρτινίδης. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

   

 • Μαριλένα Ραπανάκη

  Μαριλένα Ραπανάκη

  Οι εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη και ο ΙΑΝΟS παρουσιάζουν το βιβλίο Ασπρόμαυρες ψυχές της Μαριλένας Ραπανάκη.

  To βιβλίο θα παρουσιάσουν οι  συγγραφείς Βασιλική Μουργελά και Κωνσταντίνα Μόσχου. Την εκδήλωση θα ντύσουν μουσικά ο συνθέτης Γιάννης Αργυρόπουλος και οι ερμηνεύτριες Κατερίνα Γραμματικάκη, Κατερίνα Χατζηχριστοδούλου και Αλίκη Παππά.

 • Ελισάβετ Μπαρμπαλιού

  Ελισάβετ Μπαρμπαλιού

  Οι Εκδόσεις Πεδίο και το βιβλιοπωλείο IANOS σας προσκαλούν στο ΕΕΘ-Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης στην παρουσίαση του βιβλίου της Ελισάβετ Μπαρμπαλιού με τίτλο Η επιστροφή του άνδρα: Λύνοντας τη σιωπή αιώνων. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Σταύρος Γκουγκουσκίδης Συστημικός Ψυχοθεραπευτής-Ψυχολόγος, υπεύθυνος του Κε.Σ.Με.Θ.Θ., Έλενα Καρκαζή Κλινική Ψυχολόγος-Υπεύθυνη του Ινστιτούτου Συστημικής Προσέγγισης και Οικογενειακής Θεραπείας, Κώστας Χρυσόγονος Συνταγματολόγος-Ευρωβουλευτής. Τη συζήτηση συντονίζει ο Κώστας Μπλιάτκας Δημοσιογράφος ΕΡΤ3-Συγγραφέας.

 • Ηλίας και Ιωάννα Ανδρέου

  Ηλίας και Ιωάννα Ανδρέου

  Οι εκδόσεις Πατάκη και ο ΙΑΝΟS παρουσιάζουν το δίτομο έργο Ίμβρος: Ένα μικρό νησί με μεγάλη ιστορία του Ηλία Ανδρέου και της Ιωάννας Ανδρέου.

  Θα μιλήσουν οι:

  Άγγελος Δεληβοριάς τ. διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη και ακαδημαϊκός

  Μανόλης Κορρές ομότιμος καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) και ακαδημαϊκός

  Ελευθερία Τραΐου δημοσιογράφος

 • Δημήτρης Καρύδας

  Δημήτρης Καρύδας

  Οι εκδόσεις Διάπλαση και ο IANOS παρουσιάζουν το βιβλίο του Δημήτρη Καρύδα, Φιλική Εταιρεία Πνεύματος από τη νέα σειρά «Ελληνική Λογοτεχνία».

  Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι δημοσιογράφοι και συγγραφείς: Ελένη Γκίκα, Βασίλης Σκουντής και Μένιος Σακελλαρόπουλος.

 • Νίνα Ράπη

  Νίνα Ράπη

  Splinters είναι ο τίτλος του νέου έργου της Νίνας Ράπη, που κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2017 από τις εκδόσεις Σοκόλη και παρουσιάζεται στο βιβλιοπωλείο IANOS, παρουσία της συγγραφέως. Για το βιβλίο μιλούν οι: Έλση Σακελλαρίδου Ομότιμη Καθηγήτρια Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Αμαλία Κοντογιάννη θεατρολόγος, Αλέξανδρος Μιχαήλ σκηνοθέτης.

 • Τεύκρος Μιχαηλίδης & Τάσος Μπούντης

  Τεύκρος Μιχαηλίδης & Τάσος Μπούντης

  Οι εκδόσεις Πατάκη και ο ΙΑΝΟS παρουσιάζουν το βιβλίο Μιλώντας στην Αθηνά για το χάος και την πολυπλοκότητα του Τεύκρου Μιχαηλίδη και του Τάσου Μπούντη.

  Θα μιλήσουν οι:

  Δρ. Αστέρω Προβατά ερευνήτρια στο ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος

  Τεύκρος Μιχαηλίδης

  Αποσπάσματα θα διαβάσουν οι:

  Μαρία Δαμασιώτη ηθοποιός

  Ανδρέας Μιχαηλίδης συγγραφέας - αφηγητής

 • ΕΛΛΑΔΑ και ΑΛΒΑΝΙΑ. Φυγή στο Μέλλον ή επιστροφή στο Παρελθόν;

  ΕΛΛΑΔΑ και ΑΛΒΑΝΙΑ. Φυγή στο Μέλλον ή επιστροφή στο Παρελθόν;

  Οι Εκδόσεις Ι. Σιδέρης παρουσιάζουν στον ΙΑΝΟ το βιβλίο ΕΛΛΑΔΑ και ΑΛΒΑΝΙΑ. Φυγή στο Μέλλον ή επιστροφή στο Παρελθόν; Θα μιλήσουν οι: Ελευθέριος Οικονόμου, Άγγελος Συρίγος, Αλέξανδρος Μαλλιάς, Γιώργος Χατζηθεοφάνους. Συντονίζει ο Σταύρος Τζίμας.

 • Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος | Παρουσίαση νέων τίτλων

  Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος | Παρουσίαση νέων τίτλων

  Οι Εκδόσεις Σεναριογράφων Ελλάδος παρουσιάζουν στον ΙΑΝΟ έναν τόμο, φόρο τιμής, με συνεντεύξεις των καταξιωμένων σεναριογράφων Βαγγέλη Γκούφα, Γιάννη Κακουλίδη, Λευτέρη Καπώνη, Κώστα Μουρσελά και Σούλας Πιερράκου και έναν τόμο που περιλαμβάνει τα τρία θεατρικά μονόπρακτα "Βόλτα στη λιακάδα" του Pepe Abas, "Τα θηλαστικά" της Ευτυχίας Γιαννάκη, και "Φλικ Φλοκ" της Αγγελικής Παρδαλίδου που διακρίθηκαν κατά την τελική φάση του Εργαστηρίου «Νέων Θεατρικών Συγγραφέων» που λειτουργεί στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

  Παρουσιάζει ο πρόεδρος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος Αλέξανδρος Κακαβάς.

 • Γιώργος Δημόπουλος & Γιάννης Λαφαζάνος

  Γιώργος Δημόπουλος & Γιάννης Λαφαζάνος

  Οι εκδόσεις Μίνωας και ο ΙΑΝΟS σας προσκαλούν σε μια διπλή παρουσίαση των βιβλίων του Γιώργου Δημόπουλου, Αισιοδοξία. Ευχαριστώ, θα πάρω! και Η μαγεία του έρωτα το οποίο έχει συγγράψει με τον Γιάννη Λαφαζάνο.

 • Δημήτριος Β. Σκιαδάς

  Δημήτριος Β. Σκιαδάς

  Ο Δημήτριος Β. Σκιαδάς παρουσιάζει στον ΙΑΝΟ το βιβλίο του Ρυθμιστική Διακυβέρνηση: Θεωρία και Εμπειρία στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, Εκδόσεις Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Θα μιλήσουν οι: Μαριέττα Γιαννάκου τ. Υπουργός-τ. Βουλευτής-τ. Ευρωβουλευτής, Δρ. Παναγιώτης Καρκατσούλης τ. Βουλευτής, Κωνσταντίνος Λάβδας Καθηγητής Πάντειο Πανεπιστήμιο, Πάνος Γρηγορίου Καθηγητής Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

 • Λίνα Σόρογκα

  Λίνα Σόρογκα

  Oι Εκδόσεις Καστανιώτη και ο IANOS σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Λίνας Σόρογκα, Χρυσά λούπινα.

  Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

  Θανάσης Βαλτινός συγγραφέας

  Τίτος Πατρίκιος ποιητής,

   Λιάνα Σακελλίου ποιήτρια-πανεπιστημιακός

  Γιώργος Χρονάς ποιητής- εκδότης του περιοδικού Οδός Πανός,

  Αποσπάσματα θα διαβάσει ο ηθοποιός Ρένος Χαραλαμπίδης.

 • Θεοδώρος Κοτανίδης

  Θεοδώρος Κοτανίδης

  O Θεοδώρος Κοτανίδης πραγματοποιεί διάλεξη στον ΙΑΝΟ στο Mediterranean Cosmos με θέμα Το Φάσμα του Συναισθηματικού Φαινομένου με αφορμή το βιβλίο του Διαχείριση Συναισθημάτων, εκδόσεις Δρομολόγιο. Θα μιλήσουν οι: Αλέκος Δαφνομίλης πρόεδρος της Εταιρείας Συγγραφέων Βορείου Ελλάδος και της Μουσικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος και Έφορος του Κέντρου Βιβλίου και Πολιτισμού Ν.Α. Ευρώπης, Θεόδωρος Δαλιάνης συγγραφέας μυθιστορημάτων και κινηματογραφικών ταινιών, Μαίρη Καούνη συγγραφέας παιδικών βιβλίων, Γιάννης Αρκέτος κοινωνιολόγος. Θα ακολουθήσει σνοιχτή συζήτηση με το κοινό.

   

 • Μαίρη Βασάλου

  Μαίρη Βασάλου

  Οι εκδόσεις Διάπλαση και ο IANOS παρουσιάζουν το βιβλίο της Μαίρης Βασάλου, Το χαμένο άλλοθι από τη νέα σειρά «Ελληνική λογοτεχνία».

  Θα μιλήσουν οι:

  Ελένη Γκίκα δημοσιογράφος - συγγραφέας

  Δήμητρα Γκουντούνα δημοσιογράφος

  Ανδρέας Ροδίτης δημοσιογράφος

  Ευγενία Καριώτη φιλόλογος – συγγραφέας

  Αποσπάσματα θα διαβάσουν οι ηθοποιοί: Όλγα Πολίτου – Γιώργος Τσακίρης.

  Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν, στο πιάνο ο Δαυίδ Ναχμίας και η Μαρία Κανελλοπούλου στο τραγούδι.

 • Σταύρος Γρόσδος

  Σταύρος Γρόσδος

  O Σταύρος Γρόσδος παρουσιάζει στον ΙΑΝΟ το βιβλίο του Εικόνα και Δημιουργική Γραφή. Έργα ζωγραφικής, εικόνες της λογοτεχνίας, κόμικς, φωτογραφία, Εκδόσεις Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Συζητούν για τη Δημιουργική Γραφή: Ανδρέας Καρακίτσιος Καθηγητής, Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ., Ιωάννης Παπαδάτος Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Σοφία Νικολαΐδου Εκπαιδευτικός – Συγγραφέας, Σταύρος Γρόσδος Σχολικός Σύμβουλος.

 • Δημήτρης Καλοκύρης |

  Δημήτρης Καλοκύρης | "Ωρολογιακοί Μηχανισμοί"

  Οι εκδόσεις Νεφέλη και ο ΙΑΝΟS σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου και εικαστική έκθεση του Δημήτρη Καλοκύρη, Ωρολογιακοί Μηχανισμοί.

  Το βιβλίο θα παρουσιάσουν ο αρχιτέκτων Μανόλης Κορρές, της Ακαδημίας Αθηνών και ο ποιητής Γιώργος Χουλιάρας, πρόεδρος της Εταιρείας Συγγραφέων.

  Διάρκεια έκθεσης: 22/2 έως 28/2 στο ΙΑΝΟS CAFÉ

 • Εύη Τσιτιρίδου – Χριστοφορίδου

  Εύη Τσιτιρίδου – Χριστοφορίδου

  Οι εκδόσεις  Ελληνοεκδοτική και ο ΙΑΝΟS σας προσκαλούν στην πρώτη παρουσίαση του βιβλίου της Εύης Τσιτιρίδου – Χριστοφορίδου, Ο Αντίλ έχει πατρίδα σε εικονογράφηση Κατερίνας Βερούτσου.

  Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

  Διονύσης Βαλεριάνος εκδότης

  Ελένη Γερουλάνου παιδαγωγός-συγγραφέας-ιδρυτικό µέλος του Library4all

  Γιώργος Μόσχος Συνήγορος του Παιδιού

  Την εκδήλωση θα παρουσιάσει και θα συντονίσει  η δηµοσιογράφος Βίκυ Κατεχάκη.

 • Θεόδωρος Σημάδης

  Θεόδωρος Σημάδης

  Οι εκδόσεις Μεταίχμιο παρουσιάζουν στον ΙΑΝΟ το βιβλίο του Θεόδωρου Σημάδη με τίτλο Κουνήσου απ' τη θέση σου. Ένα εγχειρίδιο για παρακίνηση στην κίνηση. Θα προλογίσουν οι: Στέλλα Σαρηπαναγιώτου Διατροφολόγος-Master Practitioner στις διατροφικές διαταραχές και την παχυσαρκία, εξειδικευμένη στη Διατροφική Ιατρική και τη Μεταβολομική Εξέταση και μέσω βίντεο ο Ευάγγελος Ζουμπανέας Διατροφολόγος-Master Practitioner στις διατροφικές διαταραχές και την παχυσαρκία-Γενικός Διευθυντής του ΚΕΑΔΔ.

 • Κώστας Μαρκάζος

  Κώστας Μαρκάζος

  Ο Κώστας Μαρκάζος παρουσιάζει στον ΙΑΝΟ το βιβλίο ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ-Κρυμμένες αλήθειες και συμπτώματα της ελληνικής κρίσης, εκδόσεις ΝΟΜΙΚΗ  ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ.

  Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι δημοσιογράφοι Στέφανος Κοτζαμάνης και Κώστας Γιαννακίδης.

  Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον συγγραφέα.

Σελίδα:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
: Άγνωστο
: Άγνωστο