Αθήνα - Σταδίου 24
 

Η βιβλιοφιλική ομάδα ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ διοργανώνει στον ΙΑΝΟ την ετήσια συνάντηση των αναγνωστών/μελών της, την παραμονή της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου.

Όπως και στην περσινή συνάντηση, νεότεροι θα βραβεύσουν παλαιότερους, λογοτέχνες που επηρέασαν τους ίδιους αλλά και χαρακτηρίζουν το νεότερο ελληνικό πολιτισμό.

Ο Νίκος Χρυσός τιμά την Ευγενία Φακίνου.

Ο Μάκης Τσίτας τιμά τον Μάνο Κοντολέων.

Ο Κώστας Στοφόρος τιμά την Λότη Πέτροβιτς.

Η Μαρία Ρουσάκη τιμά την Μαρία Παπαγιάννη.

Στη φετινή συνάντηση εγκαινιάζεται το ειδικό βραβείο, μία διάκριση σε έναν άνθρωπο των γραμμάτων ο οποίος ξεχώρισε την προηγούμενη χρονιά για το έργο του. Η Λότη Πέτροβιτς απονέμει το ειδικό βραβείο στον Αλέξανδρο Δαμουλιάνο.

Θα συνοδεύσουν μουσικά οι: Γιάννης Λεκόπουλος (τραγούδι), Αρετή Κοκκίνου (κιθάρα), Μαρία Νίττη (ακορντεόν).

Την εκδήλωση συντονίζει η Γιούλη Τσακάλου.

Είσοδος ελεύθερη

Λίγα λόγια για τη συνάντηση:

Σκοπός, του θεσμού πλέον στο χώρο του βιβλίου, είναι η άμεση επαφή των αναγνωστών-μελών μεταξύ τους αλλά και με τους συγγραφείς. Απόδειξη αυτής της ανάγκης είναι οι συναντήσεις των προηγούμενων ετών τις οποίες τίμησαν πλήθος μελών, αναγνωστών εκδοτών και συγγραφέων.

Οι νέες γενιές τιμούν τις παλαιότερες
Στη φετινή συνάντηση συνεχίζεται ο θεσμός που θεσπίστηκε από το 2018, η  απονομή τιμητικής πλακέτας σε προσωπικότητες για τη συνολική προσφορά τους στα ελληνικά γράμματα, υπό το σκεπτικό της ευγνωμοσύνης των γενεών.
Έτσι, νεότεροι λογοτέχνες θα βραβεύσουν παλαιότερους, λογοτέχνες που επηρέασαν τους ίδιους αλλά και χαρακτηρίζουν το νεότερο ελληνικό πολιτισμό.

Κατά τη διαδικασία, οι συγγραφείς των νεότερων γενεών θα μιλήσουν για λίγα λεπτά για τον λογοτέχνη που βραβεύουν, θα παρουσιάσουν περιεκτικά το έργο τους, πως τον βλέπουν οι ίδιοι και πως τους επηρέασε στη δική τους λογοτεχνική πορεία. Στη συνέχεια θα απονείμουν προσωπικά την αναμνηστική πλακέτα.

Προσκαλούμε λοιπόν όλους, αναγνώστες και συγγραφείς, να παραβρεθούν στην εκδήλωση για να τιμήσουμε την ημέρα μέσα από τους ανθρώπους των γραμμάτων.