Αθήνα - Σταδίου 24
 

Ο Χρήστος Δημόπουλος, η «Παιδική Χορωδία Παραδοσιακού Τραγουδιού του Κέντρου Βιωματικής Μουσικής της Μαρίζας Κωχ», η «Παιδική χορωδία Ι.Ν. Αγίου Βασιλείου Πειραιώς» και το φωνητικό σύνολο «Μέλισμα», έρχονται στον ΙΑΝΟ για τις φετινές «Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες… από τον ΙΑΝΟ στην Κιβωτό».

Μαζεύουμε χρήματα και δώρα για τα παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου!

Τη Δευτέρα 24/12, 12:00-13:00 – Η «Παιδική Χορωδία Παραδοσιακού Τραγουδιού του Κέντρου Βιωματικής Μουσικής της Μαρίζας Κωχ», η «Παιδική χορωδία Ι.Ν. Αγίου Βασιλείου Πειραιώς» και το φωνητικό σύνολο «Μέλισμα», ενώνουν τις φωνές τους και στέλνουν μελωδικό μήνυμα αγάπης…

Τραγουδούν για την Κιβωτό του Κόσμου, παραδοσιακές μελωδίες και όχι μόνο!!

Διεύθυνση χορωδίας-επιμέλεια: Αθηνά Χρήστου

Θα τιμήσουν με τη συμμετοχή τους οι: Νάσος Γκρόζας πιάνο-διασκευές, Ηλίας Βαμβακούσης ούτι-κρουστά, Τζένη Ντούρου κρουστά.

Προηγείται:

Το Σάββατο 22/12, 12:00-13:00, ο Χρήστος Δημόπουλος που για 15 χρόνια παρουσίαζε από την ΕΡΤ τη βραβευμένη παιδική εκπομπή Ουράνιο Τόξο, έρχεται στον ΙΑΝΟ για τα παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου.

Είσοδος στις εκδηλώσεις:

*Κάθε γονιός που θα έρθει, προσφέρει δωρεά 5€ που διατίθεται απευθείας στην «Κιβωτό του Κόσμου».

*Κάθε παιδί που μπαίνει στον χώρο των εκδηλώσεων δεν πληρώνει είσοδο, αλλά φέρνει ένα δώρο για τα παιδιά της «Κιβωτού». Χωρίς συγκεκριμένη περιγραφή ή οικονομική αξία. Ένα παιδί κάνει δώρο σε ένα άλλο παιδί. Έτσι απλά...

 

Λίγα λόγια για την «Παιδική Χορωδία Παραδοσιακού Τραγουδιού του Κέντρου Βιωματικής Μουσικής της Μαρίζας Κωχ»:

Η παιδική παραδοσιακή χορωδία δημιουργήθηκε από τα παιδιά του κέντρου Βιωματικής Μουσικής της Μαρίζας Κωχ, για την ηχογράφηση των παιδικών δίσκων «τα χρωματιστά τραγούδια» & «τα τραγούδια πάνε θέατρο».

Από το 2008 και για δύο χρόνια, η Μαρίζα Κωχ δημιούργησε την Παιδική χορωδία παραδοσιακού τραγουδιού του Ωδείου Αθηνών, η οποία ηχογράφησε τα τραγούδια του συνοδευτικού cd της έκδοσης «το πάπλωμα με τα χρυσά κουδούνια».        

Η Αθηνά Χρήστου συμμετείχε ενεργά στην ίδρυση της  Παιδικής Χορωδίας Παραδοσιακού Τραγουδιού του Κέντρου Βιωματικής Μουσικής της Μαρίζας Κωχ, ενώ από το 2012 ανέλαβε επίσημα την επιμέλεια και τη καλλιτεχνική διεύθυνσή της, σε σημαντικές μουσικές εκδηλώσεις (Μουσείο Μπενάκη στην μουσικοθεατρική παράσταση «το πάπλωμα με τα χρυσά κουδούνια», κεντρική εκδήλωση εορτασμού των 110 χρόνων της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, Τελετή λήξης του Συνεδρίου του Πανεπιστημίου CORNELL της Νέας Υόρκης for European Studies με θέμα «Water Scarcity Risk and Democracy”, για το κρίσιμο ζήτημα του νερού, στο Ευγενίδειο Ίδρυμα, στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων, Εκδήλωση για την Ευρωπαϊκή Μέρα της Μουσικής 2013 στο Μουσείο του Λουτρού των Αέρηδων, το 2013 στο Λαογραφικό Μουσείο Αίγινας, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Φυστικιού Αίγινας, το 2014 στο Νομισματικό Μουσείο Αθηνών, το 2015 στο ART CITY FESTIVAL σε συναυλία αφιέρωμα στο Μίκη θεοδωράκη κά ). Έχει συμμετάσχει επίσης σε ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά προγράμματα.

Λίγα λόγια για την «Παιδική χορωδία Ι.Ν. Αγίου Βασιλείου Πειραιώς»:

Η παιδική χορωδία του Ι. Ν. Αγ. Βασιλείου Πειραιώς ιδρύθηκε το 2003. Συμμετείχε σε πολλές διοργανώσεις έχοντας και διακρίσεις.

Από το 2014 έως σήμερα μαέστρος της είναι η κ. Αθηνά Χρήστου με την όποια η χορωδία έχει απολαύσει αρκετές συμμέτοχες σε πολιτιστικά γεγονότα και φεστιβάλ με πιο πρόσφατο την επιτυχημένη εμφάνιση της στο Βεάκειο Θεατρο στη γιορτή Νεολαίας της Μητροπόλεως Πειραιώς.

Οι ακροάσεις και πρόβες γίνονται κάθε Δευτέρα 7-9 το απόγευμα στο Πνευματικό Κεντρο του Ναού χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Λίγα λόγια για το φωνητικό σύνολο «Μέλισμα»

Το φωνητικό σύνολο «ΜΕΛΙΣΜΑ» δημιουργήθηκε από παλαιότερα επίλεκτα μέλη του εργαστηρίου  και της χορωδίας του Κέντρου Βιωματικής Μουσικής της Μαρίζας Κωχ, που  έχουν την δυνατότητα και πάνω απ΄όλα τον ενθουσιασμό να εξερευνήσουν πιο απαιτητικά μουσικά μονοπάτια…..

 
: Andriana Babali - Spell