x
NEW IANOS E-SHOP
Δείτε το νέο site του ΙΑΝΟΥ
 

ΦΥΣΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Γράψτε πρώτος μια αξιολόγηση για αυτό το προϊόν

Υπότιτλος - ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Περίληψη - Ο επιστημονικός και τεχνολογικός γραμματισμός αποτελεί σήμερα αναγκαιότητα ακόμη και για τις μικρές ηλικίες προσχολική και πρωτοσχολική γιατί συναντά την φυσική περιέργεια των παιδιών και την προσπάθεια τους να κατανοήσουν τον κόσμο που τα περιβάλλει. Αυτό είναι ένα από τα βασικά επιχειρήματα μια σειράς ποικίλων επιχειρημάτων στα οποία θεμελιώνεται η σημα......

Αρχική Τιμή: 22.89 €

Τιμή Web: 18.30 (Κέρδος: 4.59 €)

Υπό την προϋπόθεση διαθεσιμότητας στον εκδότη. Αποστολή εντός 2-5 εργάσιμων ημερών.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

Συγγραφέας, Μεταφραστής, Συντελεστής, Εικονογράφος
ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
Η Αναστασία Δημητρίου είναι επίκουρος καθηγήτρια φυσικών επιστημών και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στο Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία του Δ.Π.Θ.. Διευθύνει το Εργαστήριο Έρευνας και Επικοινωνίας για το Περιβάλλον και την περιβαλλοντική εκπαίδευση.

ΚΑΚΑΝΑ ΜΙΚΑ ΔΟΜΝΑ

Συγγραφέας
ΚΑΚΑΝΑ ΜΙΚΑ ΔΟΜΝΑ
Η Δόμνα-Μίκα Κακανά γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Α.Π.Θ. και εκπόνησε διδακτορική διατριβή, με ειδίκευση στις Επιστήμες και στη Θεωρία των Μορφών Αγωγή, στο Πανεπιστήμιο Ανθρωπιστικών Επιστημών του Στρασβούργου (USHS), στο Τμήμα Επιστημών της Αγωγής. Από το 1991 διδάσκει στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, όπου το 1996 εξελέγη επίκουρος καθηγήτρια στο γνωστικό αντικείμενο: «Θεωρία Προσχολικής Αγωγής». Δίδαξε στο Α´ Π.Ε.Κ. Θεσσαλονίκης, στο ΤΕΙ-Θ, στο Τμήμα Βρεφονηπιοκομίας, καθώς και σε Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών, σε τμήματα Βρεφονηπιοκομίας. Υπήρξε εισηγήτρια σε πολλά σεμινάρια και έχει συμμετάσχει σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια. Έχει κάνει δημοσιεύσεις σε ελληνικά και ξένα περιοδικά και έχει γράψει το βιβλίο: Θεωρία και μεθοδολογία δραστηριοτήτων στην προσχολική Αγωγή, Αφοί Κυριακίδη, 1994.

ΚΑΛΕΡΑΝΤΕ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

Συγγραφέας, Συντελεστής
ΚΑΛΕΡΑΝΤΕ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
Η Ευαγγελία Καλεράντε είνα Επίκουρη Καθηγήτρια της Εκπαιδευτικής Πολιτικής, στο Πανεπιστήμιο της Δ. Μακεδονίας.Είναι απόφοιτος του Πολιτικού Τμήματος της Νομικής Σχολής Αθηνών, της Παιδαγωγικής Σχολής Αθηνών και της Σχολής Νηπιαγωγών. Έχει πραγματοποιήσει Μεταπτυχιακές Σπουδές στην Κοινωνιολογία και το θέμα του διδακτορικού της είναι στον τομέα της Εκπαιδευτικής Πολιτικής. Ασχολείται με ζητήματα Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης και Πολιτικής Κοινωνιολογίας. Με βάση την ενασχόλησή της με την Κοινωνιολογία της Τέχνης και της Λογοτεχνίας συνεργάζεται με τη Σχολή Καλών Τεχνών.Είναι μέλος Ελληνικών Επιστημονικών Συλλόγων και αντίστοιχων Παγκοσμίων της ειδικότητάς της. Έχει εργαστεί σε ερευνητικές ομάδες για τη διερεύνηση ζητημάτων αναφορικά με την Εκπαιδευτική Πολιτική για τη μετανάστευση και την ισότητα. Επίσης, την ενδιαφέρει η μελέτη της Ιστορίας της Εκπαιδευτικής Πολιτικής, με αξιοποίηση αρχειακού υλικού και βιογραφικής ανάλυσης. Επικεντρώνεται στη σύνδεση πολιτικής, εκπαίδευσης και δομημένης κοινωνικής πραγματικότητας. Μελέτες και άρθρα της έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά και ξένα περιοδικά και επιστημονικούς τόμους.

ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ

Συγγραφέας
ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
Ο Μιχάλης Ι. Καλογιαννάκης γεννήθηκε στο Τυμπάκι Ηρακλείου Κρήτης το 1978. Τελείωσε το Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο και Λύκειο Κρήτης στα Χανιά με βαθμό άριστα. Πήρε πτυχίο από το Θεολογικό Τμήμα της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 2012 ανακηρύχθηκε Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, από το Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας ΕΚΠΑ, με ομόφωνη απόφαση της επταμελούς επιτροπής και βαθμό άριστα. Το θέμα της διατριβής του, αλλά και της ερευνητικής του δραστηριότητας, αφορά στους παράγοντες που επηρεάζουν τη στάση του κόσμου για τη δωρεά οργάνων στην Ελλάδα, καθώς και ευρύτερα θέματα βιοηθικής. Εργάζεται στο Υπουργείο Υγείας και είναι αποσπασμένος στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ), ως διοικητικός υπάλληλος. Είναι παντρεμένος με τη Ρένα Πετσαλάκη και έχει μία κόρη, τη Μαρίζα.

Περίληψη

Ο επιστημονικός και τεχνολογικός γραμματισμός αποτελεί σήμερα αναγκαιότητα ακόμη και για τις μικρές ηλικίες προσχολική και πρωτοσχολική γιατί συναντά την φυσική περιέργεια των παιδιών και την προσπάθεια τους να κατανοήσουν τον κόσμο που τα περιβάλλει. Αυτό είναι ένα από τα βασικά επιχειρήματα μια σειράς ποικίλων επιχειρημάτων στα οποία θεμελιώνεται η σημασία που έχει η ενασχόληση με τις φυσικές επιστήμες ως περιεχόμενο και ως διαδικασία - καλλιέργεια δεξιοτήτων - για τα μικρά παιδιά. Τα πρώτα βήματα των παιδιών στην οργανωμένη μάθηση στις φυσικές επιστήμες είναι αποτελεσματικότερα αν οι εκπαιδευτικοί είναι εκπαιδευμένες έτσι ώστε και να επιλέγουν κατάλληλο περιεχόμενο και να οργανώνουν αποτελεσματικές διαδικασίες τόσο για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών όσο και την ανάπτυξη κριτικής σκέψης. Αυτήν την επιδίωξη υπηρετεί και ο συλλογικός τόμος Φυσικές επιστήμες και περιβάλλον στην προσχολική εκπαίδευση. Αναζητήσεις και προτάσεις. Ο προβληματισμός που αναπτύσσεται από τους/τις συγγραφείς του εντάσσεται σε τέσσερεις ευρείες θεματικές ενότητες: Θεωρητικές Προσεγγίσεις, Ανίχνευση και διδακτική αξιοποίηση των αναπαραστάσεων, Πολλαπλές οπτικές της οργάνωσης δραστηριοτήτων φυσικών επιστημών και Νοηματοδότηση και αναπαράσταση επιστημονικών εννοιών.

Πληροφορίες προϊόντος

 • SKU:
  0337895
 • ISBN:
  978-960-01-1665-6
 • ISBN2:
  9789600116656
 • Εκδότης:
  GUTENBERG
 • Συγγραφέας:
  ΒΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ, ΒΡΥΝΙΩΤΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ, ΓΚΟΥΣΟΥ ΕΙΡΗΝΗ, ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ, ΚΑΖΕΛΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, ΚΑΚΑΝΑ ΜΙΚΑ ΔΟΜΝΑ, ΚΑΛΕΡΑΝΤΕ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ, ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ, ΚΑΜΠΕΖΑ ΜΑΡΙΑ, ΚΑΡΙΩΤΟΓΛΟΥ ΠΕΤΡΟΣ, ΚΑΧΡΙΜΑΝΗ - ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΥΣΤΑΛΛΑ, ΚΙΟΛΤΣΑΚΗ ΝΙΚΗ, ΚΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΚΟΛΟΚΟΥΡΗ ΕΛΕΝΗ, ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑ, ΛΟΥΚΑ Θ. ΛΟΥΚΑΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ, ΠΑΝΤΙΔΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΠΗΝΕΛΟΠΗ, ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΑΡΙΑ, ΠΑΡΟΥΣΗ ΑΝΤΙΓΟΝΗ, ΠΛΑΚΙΤΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, ΡΑΒΑΝΗΣ ΚΩΣΤΑΣ, ΡΕΚΟΥΜΗ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ, ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ, ΤΕΜΕΡΤΖΙΔΟΥ ΕΥΑΝΘΙΑ, ΤΣΕΛΦΕΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, ΤΣΕΟΥ ΕΛΕΝΗ, ΤΣΙΤΟΥΡΙΔΟΥ ΜΕΛΠΟΜΕΝΗ, ΦΘΕΝΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΦΡΑΓΚΙΑΔΑΚΗ ΓΛΥΚΕΡΙΑ, ΧΑΤΖΗΝΙΚΗΤΑ ΒΑΣΩ
 • Συντελεστής:
  ΚΑΡΙΩΤΟΓΛΟΥ ΠΕΤΡΟΣ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΠΗΝΕΛΟΠΗ
 • Έτος κυκλοφορίας:
  2014
 • Σελίδες:
  362
 • Διαστάσεις:
  17x24
 • Βάρος:
  0.7800 kg
 • Χώρα:
  ΕΛΛΑΔΑ

Αξιολογήσεις

Βαθμολογία
: Bryan Ferry - Goodnight Irene