ΓΕΩΛΟΓΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΞΑΗΜΕΡΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Συγγραφέας: ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ

Εκδότης: ΑΡΜΟΣ

Γράψτε πρώτος μια αξιολόγηση για αυτό το προϊόν

Περίληψη - Στο παρόν βιβλίο παρουσιάζονται οι θέσεις του Μεγάλου Βασιλείου σε συσχετισμό με τα δεδομένα των σύγχρονων γεωεπιστημών, χωρίζοντας το υλικό σε ενότητες, με βάση τη σειρά των ομιλιών, αλλά και με βάση την αλληλουχία της Δημιουργίας, όπως παρουσιάζεται στη Γένεση. Έτσι, ο συγγραφέας αναφέρεται στη δημιουργία και τη σχέση Ουρανού και Γης, στη δημιουργία τ......

Αρχική Τιμή: 20.27 €

Τιμή Web: 14.10 (Κέρδος: 6.17 €)

Άμεσα διαθέσιμο. Αποστολή εντός 1-3 εργάσιμων ημερών.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ

Συγγραφέας
ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
Ο Μιχάλης Δ. Δερμιτζάκης είναι καθηγητής Γεωλογίας και Παλαιοντολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει διατελέσει αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών (2000-2006) και κοσμήτωρ της Σχολής Θετικών Επιστημών (1996-2002). Είναι αριστούχος πτυχιούχος του Τμήματος Φυσιογνωσίας και Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (1967) και διδάκτωρ του ίδιου τμήματος (1969). Πραγματοποίησε μεταδιδακτορικές σπουδές και έρευνα στην Ολλανδία (Γεωλογικό Ινστιτούτο Πανεπιστημίου Ουτρέχτης) και στην Αυστρία (Φυσιογραφικό Μουσείο Βιέννης). Εξελέγη υφηγητής γεωλογίας και παλαιοντολογίας (1978). "Εχει αναγορευθεί επίτιμος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Ταυρίδας (Κριμαία) και στο Πανεπιστήμιο του Μοντεβίδεο (Ουρουγουάη) και επίτιμος διδάκτωρ των Πανεπιστημίων Βουκουρεστίου και Ιασίου (Ρουμανία), του Μεξικού και του Κιέβου (Ουκρανία). Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Αμερικανικό Κογκρέσο για την προσφορά του στην προώθηση της διεθνούς ερευνητικής συνεργασίας, το παράσημο του Χρυσού Σταυρού της Ρωσικής Δημοκρατίας, το μετάλλιο τιμής του Πανεπιστημίου Taras Scevchenko της Ουκρανίας. Μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου του "Penrose Foundation" στις ΗΠΑ και πολλών επιστημονικών συμβουλίων και εταιρειών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, Εκδότης του περιοδικού "Hellenic Journal of Geosciences" (πρώην "Annales Geologiques des Pays Helleniques"), καθώς επίσης μέλος της συντακτικής επιτροπής επτά ακόμη ελληνικών και ξένων επιστημονικών περιοδικών. Πρόεδρος του Κέντρου Μουσειακών Ερευνών του μεταπτυχιακού προγράμματος Μουσειολογίας και διευθυντής του Μουσείου Παλαιοντολογίας και Γεωλογίας. Έχει λάβει μέρος σε περισσότερα των 200 διεθνή συνέδρια, ενώ το συγγραφικό του έργο αριθμεί 206 πρωτότυπες επιστημονικές μελέτες, 21 μονογραφίες, 21 εκπαιδευτικά συγγράμματα, 70 ανακοινώσεις σε συνέδρια και 49 άρθρα.

Περίληψη

Στο παρόν βιβλίο παρουσιάζονται οι θέσεις του Μεγάλου Βασιλείου σε συσχετισμό με τα δεδομένα των σύγχρονων γεωεπιστημών, χωρίζοντας το υλικό σε ενότητες, με βάση τη σειρά των ομιλιών, αλλά και με βάση την αλληλουχία της Δημιουργίας, όπως παρουσιάζεται στη Γένεση. Έτσι, ο συγγραφέας αναφέρεται στη δημιουργία και τη σχέση Ουρανού και Γης, στη δημιουργία του φωτός, των θαλασσών, των αστέρων, στην εμφάνιση της βλαστήσεως και, τέλος, των έμβιων όντων και του ανθρώπου. Στην αρχή κάθε ενότητας παρατίθενται τα αποσπάσματα από τις Ομιλίες του Μεγάλου Βασιλείου στο πρωτότυπο αλλά και σε νεοελληνική απόδοση και ακολουθούν οι γεωλογικές προσεγγίσεις του συγγραφέα.

Πληροφορίες προϊόντος

 • SKU:
  0184042
 • ISBN:
  978-960-527-377-4
 • ISBN2:
  9789605273774
 • Γλώσσα:
  Ελληνικά
 • Εκδότης:
  ΑΡΜΟΣ
 • Συγγραφέας:
  ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
 • Έτος κυκλοφορίας:
  2007
 • Σελίδες:
  186
 • Διαστάσεις:
  17x24
 • Βάρος:
  0.5000 kg
 • Χώρα:
  ΕΛΛΑΔΑ

Αξιολογήσεις

Βαθμολογία