ΓΙΑ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ

Συγγραφέας: ΟΣΣΟ

Εκδότης: ΡΕΜΠΕΛ

Γράψτε πρώτος μια αξιολόγηση για αυτό το προϊόν

Υπότιτλος - ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΥΣΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
Περίληψη - Η αίσθηση της εξάρτησης από τη γυναίκα, πράγμα που κάθε άντρας αισθάνεται, τον κάνει να αντιδρά με τέτοιο τρόπο, που προσπαθεί να υποδουλώσει τη γυναίκα, να την υποδουλώσει πνευματικά. Φοβάται επίσης επειδή η γυναίκα είναι όμορφη – είναι όμορφη όχι μόνο για 'κείνον, αλλά για όποιον έρχεται κοντά της. Μεγάλη ζήλια γεννιέται στον εγωιστικό, στον σοβινιστικό νου τ......

Αρχική Τιμή: 12.00 €

Τιμή IANOS: 10.80 (Κέρδος: 1.20 €)

Άμεσα διαθέσιμο. Αποστολή εντός 1-3 εργάσιμων ημερών.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΟΣΣΟ

Συγγραφέας
ΟΣΣΟ
Ο Osho δίδαξε φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο της Τζαμπαλπούρ πριν ιδρύσει την Κοινότητά του στην Πούνα της Ινδίας. Σύντομα η Κοινότητα εξελίχθηκε στο πιο διάσημο σημείο συνάντησης για χιλιάδες αναζητητές που θέλουν να βιώσουν την εμπειρία του διαλογισμού και της εσωτερικής μεταμόρφωσης. Οι διδασκαλίες του έχουν επηρεάσει εκατομμύρια ανθρώπους κάθε ηλικίας και κοινωνικής ομάδας. Η λονδρέζικη εφημερίδα Sunday Times τον έχει χαρακτηρίσει ως έναν από τους 1.000 δημιουργούς του 20ου αιώνα, ενώ η εφημερίδα "Sunday Midday" της Ινδίας ως έναν από τους δέκα ανθρώπους -που μαζί με τον Γκάντι, τον Νεχρού και τον Βούδα- έχουν αλλάξει το πεπρωμένο της Ινδίας.

Περίληψη

Η αίσθηση της εξάρτησης από τη γυναίκα, πράγμα που κάθε άντρας αισθάνεται, τον κάνει να αντιδρά με τέτοιο τρόπο, που προσπαθεί να υποδουλώσει τη γυναίκα, να την υποδουλώσει πνευματικά. Φοβάται επίσης επειδή η γυναίκα είναι όμορφη – είναι όμορφη όχι μόνο για 'κείνον, αλλά για όποιον έρχεται κοντά της. Μεγάλη ζήλια γεννιέται στον εγωιστικό, στον σοβινιστικό νου του άντρα. Οι πολιτισμοί διαφέρουν, οι χώρες διαφέρουν, η φυλακή της γυναίκας όμως υπήρξε παντού η ίδια. Επειδή ο άντρας ήθελε να αποδείξει στον εαυτό του ότι είναι ανώτερος... Κάθε φορά που θέλεις να αποδείξεις κάτι, να θυμάσαι ότι αυτό σημαίνει πως δεν είσαι αυτό που θέλεις να αποδείξεις. Η πραγματική ανωτερότητα δεν χρειάζεται ούτε αποδείξεις ούτε πραγματογνωμοσύνη ούτε μάρτυρες ούτε επιχειρήματα. Για να αποφύγει αυτό το σύμπλεγμα, ο μόνος τρόπος ήταν να εξαναγκάσει τη γυναίκα να βρίσκεται σε χειρότερη θέση. Κι αυτό είναι το μοναδικό πράγμα στο οποίο ο άντρας είναι πιο δυνατός: Μπορεί να εξαναγκάσει τη γυναίκα. Είναι πιο βάναυσος, πιο βίαιος και ανάγκασε τη γυναίκα να δεχτεί μια ιδέα που είναι απόλυτα ψεύτικη: ότι είναι αδύναμη. Και για να αποδείξει ότι η γυναίκα είναι αδύναμη, ήταν υποχρεωμένος να κατακρίνει όλες τις γυναικείες ποιότητες. Έπρεπε να πει ότι είναι όλες αδυναμίες. Στην πραγματικότητα όμως, η γυναίκα έχει μέσα της τις πιο σπουδαίες ποιότητες. Και κάθε φορά που ένας άντρας φωτίζεται, αποκτά τις ίδιες ποιότητες για τις οποίες κατακρίνει τις γυναίκες. Οι ποιότητες που θεωρούνται αδυναμίες είναι όλες γυναικείες. Και είναι περίεργο το γεγονός ότι όλες οι σπουδαίες ποιότητες ανήκουν σ' αυτήν την κατηγορία.

Πληροφορίες προϊόντος

 • Ξενόγλωσσος Τίτλος:
  A NEW VISION OF WOMEN'S LIBERATION
 • SKU:
  0305952
 • ISBN:
  978-960-6726-36-1
 • ISBN2:
  9789606726361
 • Εκδότης:
  ΡΕΜΠΕΛ
 • Συγγραφέας:
  ΟΣΣΟ
 • Μεταφραστής:
  ΣΑΙΣΑΝΑ ΛΙΝΑ
 • Έτος κυκλοφορίας:
  1984
 • Σελίδες:
  233
 • Διαστάσεις:
  13x21
 • Βάρος:
  0.4300 kg
 • Χώρα:
  ΙΝΔΙΑ

Αξιολογήσεις

Βαθμολογία