ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΣΜΟ

Συγγραφέας: ΤΡΟΤΣΚΙ ΛΕΟΝ

Εκδότης: ΑΛΛΑΓΗ

Γράψτε πρώτος μια αξιολόγηση για αυτό το προϊόν

Υπότιτλος - ΜΑΧΝΟ ΚΡΟΝΣΤΑΝΔΗ
Περίληψη - Ποτέ από τον καιρό του εμφύλιου πολέμου στην Ισπανία δεν είχαν προβληθεί τόσο, όσο τώρα στην Ελλάδα, οι συγκρούσεις των μπολσεβίκων με τους αναρχικούς στη "μαχνόβτσινα" το 19-20 και την Κρονστάνδη το 1921. Όπως και το 1937-38, έτσι και τώρα, τα ιστορικά γεγονότα διαστρεβλώνονται βάναυσα για να χρησιμοποιηθούν σαν επιχειρήματα, όχι τόσο υπέρ του αναρχισμού,......

Αρχική Τιμή: 8.48 €

Τιμή IANOS: 7.63 (Κέρδος: 0.85 €)

Άμεσα διαθέσιμο. Αποστολή εντός 1-3 εργάσιμων ημερών.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΤΡΟΤΣΚΙ ΛΕΟΝ

Συγγραφέας
ΤΡΟΤΣΚΙ ΛΕΟΝ
Ο Λέον Τρότσκι ήταν ένας από τους κεντρικούς ηγέτες της Οκτωβιανής Επανάστασης του 1917 στη Ρωσία, καθώς και του Μπολσεβικικού Κόμματος και της Κομμουνιστικής Διεθνούς κατά τα πρώτα χρόνια της Σοβιετικής Δημοκρατίας. Μετά τον θάνατο του Λένιν το 1924, ο Τρότσκι ήταν ο βασικός ηγέτης του αγώνα για τη συνέχιση της κομμουνιστικής προοπτικής, μπροστά στην πολιτική αντεπανάσταση της οποίας επιφανέστερος εκπρόσωπος ήταν ο Στάλιν. Ο Τρόσκι εξορίστηκε από τη Σοβιετική Ένωση το 1929 και δολοφονήθηκε στο Μεξικό το 1940 από τη μυστική αστυνομία του Στάλιν.

Περίληψη

Ποτέ από τον καιρό του εμφύλιου πολέμου στην Ισπανία δεν είχαν προβληθεί τόσο, όσο τώρα στην Ελλάδα, οι συγκρούσεις των μπολσεβίκων με τους αναρχικούς στη "μαχνόβτσινα" το 19-20 και την Κρονστάνδη το 1921. Όπως και το 1937-38, έτσι και τώρα, τα ιστορικά γεγονότα διαστρεβλώνονται βάναυσα για να χρησιμοποιηθούν σαν επιχειρήματα, όχι τόσο υπέρ του αναρχισμού, όσο ενάντια στην πάλη για την διχτατορία του προλεταριάτου, ενάντια στον Μπολσεβικισμό, την ιστορική του συνέχεια, τον Τροτσκισμό, και τον ίδιο τον Λεόν Τρότσκι. Στην τελική φάση της προδομένης Ισπανικής Επανάστασης και στις παραμονές της ίδρυσης της Τέταρτης Διεθνούς, ένα απίθανο "λαϊκό μέτωπο", σοσιαλδημοκρατών, αναρχικών, αστών φιλελεύθερων και καπιταλιστικών εφημερίδων μεγάλης κυκλοφορίας είχε συγκροτηθεί και είχε νεκραναστήσει την Κρονστάνδη και τον Μάχνο για να τους κάνει λάβαρο ενάντια στον Τρότσκι και τον επαναστατικό Μαρξισμό. Η αντιδραστική αυτή καμπάνια είχε δύο άμεσους και αλληλένδετους σκοπούς: α) να συγκαλύψει την προδοσία που συντελούνταν στην Ισπανία από την καπιταλιστική κυβέρνηση του "Λαϊκού Μετώπου", του συνασπισμού των σοσιαλδημοκρατών και των αναρχικών με τη σκιά της φιλελεύθερης μπουρζουαζίας κάτω από τον έλεγχο της Γκε Πε Ου του Στάλιν, και β) να εμποδίσει την ίδρυση της νέας Επαναστατικής Διεθνούς. Ηγέτης της πάλης ενάντια στην προδοσία της Ισπανικής Επανάστασης, ενάντια στην γραφειοκρατία του Στάλιν και την Γκε Πε Ου και για την ίδρυση της Τέταρτης Διεθνούς, είταν ο Λεόν Τρότσκι. Γι' αυτό και, έγινε ο στόχος της δυσφημιστικής εκστρατείας, ώστε να παρουσιαστεί στα μάτια όχι μόνο των μικροαστών δημοκρατών αλλά και των αναρχικών εργατών της CNT, σαν "αιμοδιψής τύραννος" και "σφάχτης αθώων αναρχικών".

Πληροφορίες προϊόντος

 • SKU:
  0412906
 • Εκδότης:
  ΑΛΛΑΓΗ
 • Συγγραφέας:
  ΤΡΟΤΣΚΙ ΛΕΟΝ
 • Μεταφραστής:
  ΘΩΜΑΔΑΚΗ Θ-ΜΠΟΜΠΟΛΗ Β
 • Συντελεστής:
  ΘΩΜΑΔΑΚΗ Θ-ΜΠΟΜΠΟΛΗ Β
 • Έτος κυκλοφορίας:
  2017
 • Σελίδες:
  80
 • Διαστάσεις:
  14x21
 • Βάρος:
  0.1400 kg
 • Χώρα:
  ΡΩΣΙΑ

Αξιολογήσεις

Βαθμολογία