Η ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ 1965

Συγγραφέας: ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

Εκδότης: ΙΔΙΩΤΙΚΗ

Γράψτε πρώτος μια αξιολόγηση για αυτό το προϊόν

Υπότιτλος - Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΩΣ ΣΥΝΙΣΤΩΣΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ, Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ Η ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ
Περίληψη - "Αυτά, τα περί "δύσκολα καλυπτόμενης βασιλικής διχτατορίας", τα "ποιος κυβερνά, ο βασιλιάς ή ο λαός", που στην πραγματικότητα είναι αντιγραφή παπανδρεϊκών συνθημάτων, δεν είναι σωστές ορολογίες, μόνο συγχύσεις δημιουργούν... Ο χαρακτηρισμός "αποστάτες" δίνει και παίρνει... Θα δημιουργηθεί έτσι σιγά σιγά η αντίληψη ότι ο καθένας που μεταπηδάει από το ένα κόμμα......

Αρχική Τιμή: 16.96 €

Τιμή IANOS: 15.26 (Κέρδος: 1.70 €)

Άμεσα διαθέσιμο. Αποστολή εντός 1-3 εργάσιμων ημερών.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

Συγγραφέας
ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
Ο Απόστολος Διαμαντής γεννήθηκε στα Καλά Νερά Βόλου το 1955 και σπούδασε οικονομικά στην Αθήνα και ιστορία στο Παρίσι. Διδάκτωρ της “Ιστορίας του Μεταβυζαντινού κόσμου” του Πανεπιστημίου Paris 1. Συνεργάστηκε με το ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (ΙΑ/ΕΤΕ) και το Κέντρο Νεοελληνικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (ΚΝΕ/ΕΙΕ). Δίδαξε “Ιστορία του Νέου Ελληνισμού” στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και “Ιστορικές Πηγές και Μεθοδολογίας” στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι τακτικός συνεργάτης της εφημερίδας Ελευθεροτυπία. Κυκλοφορούν τα βιβλία του Αινιγματικά πρόσωπα (Εστία 2001), Τύποι εμπόρων και μορφές συνείδησης στη νεώτερη Ελλάδα (Εστία 2007), Από το Σχίσμα στην Ε.Ε. (Πατάκης 2007, σε συνεργασία με τον Βασίλη Καρδάση) και Έθνος και Θεσμοί στα χρόνια της Τουρκοκρατίας (Εναλλακτικές Εκδόσεις 2013).

Περίληψη

"Αυτά, τα περί "δύσκολα καλυπτόμενης βασιλικής διχτατορίας", τα "ποιος κυβερνά, ο βασιλιάς ή ο λαός", που στην πραγματικότητα είναι αντιγραφή παπανδρεϊκών συνθημάτων, δεν είναι σωστές ορολογίες, μόνο συγχύσεις δημιουργούν... Ο χαρακτηρισμός "αποστάτες" δίνει και παίρνει... Θα δημιουργηθεί έτσι σιγά σιγά η αντίληψη ότι ο καθένας που μεταπηδάει από το ένα κόμμα στο άλλο είναι αποστάτης και τον καταδικάζουμε. Αν αύριο δηλαδή φύγουν μερικοί από το Κέντρο ή από άλλο κόμμα και έρθουν στην ΕΔΑ, αυτοί θα τους λένε το ίδιο αποστάτες, αλλά θα είναι αποστάτες;".

Πληροφορίες προϊόντος

 • SKU:
  0376236
 • Εκδότης:
  ΙΔΙΩΤΙΚΗ
 • Συγγραφέας:
  ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
 • Έτος κυκλοφορίας:
  2016
 • Σελίδες:
  295
 • Διαστάσεις:
  14x21
 • Βάρος:
  0.3700 kg
 • Χώρα:
  ΕΛΛΑΔΑ

Αξιολογήσεις

Βαθμολογία
: Daniel Rodriguez - All I Know