Η ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΟΜΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΣΙΔΗΡΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ

Συγγραφέας: ΔΟΥΣΗ ΜΑΡΙΑ

Εκδότης: UNIVERSITY STUDIO PRESS

Γράψτε πρώτος μια αξιολόγηση για αυτό το προϊόν

Περίληψη - Η συμβίωση ανάμεσα στην αρχιτεκτονική και τα μέταλλα είναι άμεσα συνυφασμένη με την ιστορία του ανθρώπινου πολιτισμού, με τις διαδοχικές εποχές να ανοίγουν νέες τεχνολογικές και αισθητικές δυνατότητες. Ο σίδηρος είναι το μέταλλο που είχε την πιο δραστική επιρροή στην αρχιτεκτονική και το υλικό που άνοιξε μια νέα εποχή στην κατασκευαστική τέχνη θέτ......

Αρχική Τιμή: 46.00 €

Τιμή Web: 36.80 (Κέρδος: 9.20 €)

Άμεσα διαθέσιμο. Αποστολή εντός 1-3 εργάσιμων ημερών.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΔΟΥΣΗ ΜΑΡΙΑ

Συγγραφέας
ΔΟΥΣΗ ΜΑΡΙΑ
Συμμετέχει στη διδασκαλία των μαθημάτων: "Ανάλυση και τεκμηρίωση ιστορικών κτιρίων και συνόλων" και "Βιομηχανική κληρονομιά", του Μεταπτυχιακού Διατμηματικού Προγράμματος του ΑΠΘ: "Προστασία, Συντήρηση και Αποκατάσταση Αρχιτεκτονικών Μνημείων". Από το 2006-2013 δίδαξε ως εντεταλέμενη διδάσκουσα (ΠΔ. 407/80), στο μάθημα "Συντήρηση και Αποκατάσταση Ιστορικών Κτιρίων και Συνόλων", στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων της Π.Σ. του ΔΠΘ. Τα κύρια ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται σε θέματα που αφορούν σε: θεωρητικά και μεθοδολογικά ζητήματα αποκατάστασης και επαναχρησης ιστορικών κτιρίων, ανάπλαση και ανασχεδιασμό περιοχών ιστορικού ενδιαφέροντος, ιστορικά δομικά συστήματα, σύγχρονες αρχιτεκτονικές επεμβάσεις και τεχνολογίες αποκατάστασης, προστασία και επανάχρηση της βιομηχανικής κληρονομιάς. Έχει εκπονήσει σειρά από μελέτες έρευνες που εστιάζονται σε ζητήματα αποκατάστασης ιστορικών κτιρίων και συνόλων, πολλές από τις οποίες έχουν υλοποιηθεί. Έρευνες και μελέτες της έχουν δημοσιευτεί σε πρακτικά διεθνών και εθνικών συνεδρίων καθώς και σε επιστημονικά περιοδικά. Το εφαρμοσμένο έργο της έχει εκτεθεί σε εκθέσεις αρχιτεκτονικού έργου. Συμμετείχε σε αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς, με θέμα την αποκατάσταση και αναβίωση περιοχών και συνόλων ιστορικού ενδιαφέροντος, στους οποίους έχει αποσπάσει βραβεία και διακρίσεις. Έχει οργανώσει σειρά συνεδρίων, ημερίδων και εκθέσεων με θέματα που σχετίζονται με την προστασία ανάδειξη και διαχείριση της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς και του δημόσιου χώρου ως μέλος της μόνιμης Επιτροπής του ΤΕΕ/ΤΚΜ. Κύρια ερευνητικά ενδιαφέροντα: θεωρητικά και μεθοδολογικά ζητήματα αποκατάστασης και επαναχρησης ιστορικών κτιρίων, ανάπλαση και ανασχεδιασμός περιοχών ιστορικού ενδιαφέροντος, ιστορικά δομικά συστήματα, σύγχρονες αρχιτεκτονικές επεμβάσεις και τεχνολογίες αποκατάστασης, προστασία και επανάχρηση της βιομηχανικής κληρονομιάς.

Περίληψη

Η συμβίωση ανάμεσα στην αρχιτεκτονική και τα μέταλλα είναι άμεσα συνυφασμένη με την ιστορία του ανθρώπινου πολιτισμού, με τις διαδοχικές εποχές να ανοίγουν νέες τεχνολογικές και αισθητικές δυνατότητες. Ο σίδηρος είναι το μέταλλο που είχε την πιο δραστική επιρροή στην αρχιτεκτονική και το υλικό που άνοιξε μια νέα εποχή στην κατασκευαστική τέχνη θέτοντας παράλληλα τα θεμέλια για τη σύγχρονη οικοδομική παραγωγή. Στην παρούσα έκδοση διερευνώνται και περιγράφονται τα ιστορικά οικοδομικά συστήματα και τα αρχιτεκτονικά έργα με κυρίαρχο δομικό στοιχείο το σίδηρο, που χαρακτήρισαν τη διεθνή οικοδομική πρακτική μετά τη βιομηχανική επανάσταση έως τις πρώτες δεκαετίες του 20ού αιώνα. Η αναζήτηση των στοιχείων έγινε στη βάση πρωτότυπων αρχειακών πηγών, θεωρητικών κειμένων και κριτικών απόψεων με σκοπό να ενισχύσει το κενό που υπάρχει στην ελληνική βιβλιογραφία πάνω στο αντικείμενο των ιστορικών σιδηρών κατασκευών.

Πληροφορίες προϊόντος

 • SKU:
  0357253
 • ISBN:
  978-960-12-2229-5
 • ISBN2:
  9789601222295
 • Εκδότης:
  UNIVERSITY STUDIO PRESS
 • Συγγραφέας:
  ΔΟΥΣΗ ΜΑΡΙΑ
 • Έτος κυκλοφορίας:
  2015
 • Σελίδες:
  324
 • Διαστάσεις:
  21x28
 • Βάρος:
  1.1700 kg
 • Χώρα:
  ΕΛΛΑΔΑ

Αξιολογήσεις

Βαθμολογία