Η ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ ΩΣ ΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΥΘΥΔΙΚΙΑΣ

Συγγραφέας: ΧΑΛΑΝΟΥΛΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

Εκδότης: ΣΙΔΕΡΗΣ Ι.

Γράψτε πρώτος μια αξιολόγηση για αυτό το προϊόν

Περίληψη - Όταν το 2010 ενσωματώθηκε στην ελληνική έννομη τάξη η οδηγία 2008/52/ΕΚ για ορισμένα θέματα διαμεσολάβησης σε αστικές και εμπορικές υποθέσεις, ελάχιστοι πίστευαν ακόμα και στη δυνατότητα εφαρμογής του θεσμού. Έτσι, αν και ο Ν. 3898/2010 αποτέλεσε ουσιαστικά την επίσημη εισαγωγή μεθόδων εξωδικαστικής επίλυσης διαφορών στην ελληνική νομοθεσία, στην πραγ......

Αρχική Τιμή: 24.00 €

Τιμή Web: 19.20 (Κέρδος: 4.80 €)

Άμεσα διαθέσιμο. Αποστολή εντός 1-3 εργάσιμων ημερών.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΧΑΛΑΝΟΥΛΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

Συγγραφέας, Μεταφραστής, Συντελεστής
ΧΑΛΑΝΟΥΛΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
Η Χριστίνα Χαλανούλη είναι δικηγόρος Αθηνών, διδάκτωρ Νομικής του πανεπιστημίου Pantheon-Assas, Paris II. Κύριοι τομείς ενδιαφέροντός της είναι η διαμεσολάβηση, το δημόσιο δίκαιο, το δίκαιο των τηλεπικοινωνιών, η θεωρία του δικαίου, η διάδραση δικαίου και ηθικής. Έχει δημοσιεύσει πλήθος άρθρων σε επιστημονικά περιοδικά όπως το "Diotima" της Ακαδημίας Αθηνών και το "Les Archives de Philosophie du droit" (DALLOZ). Κυριότερα βιβλία της είναι το "Kant et Dworkin: De l’autonomie individuelle a l’autonomie privee et publique" (2010, L’Harmattan, με πρόλογο του προέδρου της Γαλλικής Ακαδημίας Francois Terre) και "Οι ρίζες της δικαιοσύνης" (2014, Ι. Σιδέρης). Διδάσκει δίκαιο στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας και στο ΕΜΠ. Ως δικηγόρος έχει βραβευθεί από τον ΟΗΕ και έχει διατελέσει διευθύντρια της νομικής υπηρεσίας της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ). Σήμερα είναι Νομική Σύμβουλος στα ΕΛΠΕ. Έχει συμβάλει εμπράκτως στην προώθηση της διαμεσολάβησης σε όλους τους τομείς και έχει εξαρχής υπογραμμίσει την ανάγκη εφαρμογής της διαμεσολάβησης για την επίτευξη της εξωδικαστικής και οριστικής επίλυσης της υπερχρέωσης.

Περίληψη

Όταν το 2010 ενσωματώθηκε στην ελληνική έννομη τάξη η οδηγία 2008/52/ΕΚ για ορισμένα θέματα διαμεσολάβησης σε αστικές και εμπορικές υποθέσεις, ελάχιστοι πίστευαν ακόμα και στη δυνατότητα εφαρμογής του θεσμού. Έτσι, αν και ο Ν. 3898/2010 αποτέλεσε ουσιαστικά την επίσημη εισαγωγή μεθόδων εξωδικαστικής επίλυσης διαφορών στην ελληνική νομοθεσία, στην πραγματικότητα επτά χρόνια μετά ο νέος θεσμός δεν έχει ακόμα επιτύχει να εδραιωθεί. Η παρούσα μελέτη έχει ως κύριο στόχο να αποδείξει ότι η διαμεσολάβηση μπορεί να εφαρμοστεί σε ένα ευρύ πλέγμα εννόμων σχέσεων. Αναλύει τόσο τη δυνατότητα εφαρμογής της στο πιο σύγχρονο και ενδεχομένως πιο προφανές -στις περιπτώσεις διευθέτησης ληξιπρόθεσμων οφειλών ιδιωτών ή επιχειρηματιών- όσο και σε λιγότερο προφανείς τομείς, όπως είναι οι διαφορές που προκύπτουν σε συναλλαγές εκτός καταστήματος στο πλαίσιο του ηλεκτρονικού εμπορίου ή στο πεδίο αρμοδιότητας της ΕΕΤΤ και του ΤΕΕ. Μέσα από αυτή την προσπάθεια υπογραμμίζονται οι ουσιώδεις ωφέλειες μιας διαδικασίας πλήρως δικαιικής, ως θεσμού του ουσιαστικού δικαίου, αλλά ταυτόχρονα εξωδικαστικής, αφού συντελείται εκτός των δικαστικών αιθουσών και έχει ως κύριο στόχο την εξεύρεση μιας κοινώς αποδεκτής λύσης, που θα ικανοποιεί δηλαδή αμοιβαία τα μέρη. Μιας διαδικασίας η οποία προκρίνει τον ουσιαστικό και ειλικρινή διάλογο, απεκδυόμενο από κάθε ιδιοτελή βούληση «νίκης επί του αντιπάλου» και αυτό διότι η διαμεσολάβηση είναι μία διαδικασία win-win, όπου δηλαδή κάθε μέρος κερδίζει. Η εδραίωση μιας διαδικασίας η οποία δεν θα προωθεί την αντιδικία, αλλά την εξεύρεση της χρυσής τομής, στην οποία οι δικηγόροι δεν θα αγορεύουν εις μάτην, αλλά θα είναι σύντομη σηματοδοτεί την επιστροφή της νομικής πρακτικής στον δρόμο της ευθυδικίας μέσω της συμφωνίας.

Πληροφορίες προϊόντος

 • SKU:
  0412966
 • ISBN:
  978-960-08-0769-1
 • ISBN2:
  9789600807691
 • Εκδότης:
  ΣΙΔΕΡΗΣ Ι.
 • Συγγραφέας:
  ΧΑΛΑΝΟΥΛΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
 • Έτος κυκλοφορίας:
  2017
 • Σελίδες:
  544
 • Διαστάσεις:
  14x21
 • Βάρος:
  0.8500 kg
 • Χώρα:
  ΕΛΛΑΔΑ

Αξιολογήσεις

Βαθμολογία