Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΩΝ

Ianos out of stock

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΩΝ

Συγγραφέας: ΓΕΩΡΓΑΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Εκδότης: ΣΜΥΡΝΙΩΤΑΚΗΣ

Γράψτε πρώτος μια αξιολόγηση για αυτό το προϊόν

Περίληψη - Κανένα από τα σύγχρονα καθεστώτα, δυτικά- ανατολικά- τριτοκοσμικά, δεν είναι αξιοκρατικό. Κανένα τους δεν παρέχει ελευθερία. Κανένα τους δεν εξασφαλίζει δικαιοσύνη. Όλα τους εκφράζουν την αποτυχία του ανθρώπου ως πολιτικού όντος. Και τον σέρνουν από καταστροφή σε καταστροφή, προς ένα καθολικό αδιέξοδο. Μέσα στο ζοφερό σπήλαιο της Αναξιοκρατίας, οι λίγοι, οι ......

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΓΕΩΡΓΑΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Συγγραφέας
ΓΕΩΡΓΑΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Ο Γεώργιος Γεωργαλάς γεννήθηκε από Έλληνες (Δωδεκανήσιους) γονείς στο Κάιρο , όπου και τελείωσε την Αμπέτειο Σχολή. Έζησε νεότητα περιπετειώδη, κυρίως λόγω της αναμείξεώς του με την πολιτική. Μετά από πολλά ταξίδια και πολυετή παραμονή του στις κομμουνιστικές χώρες, εγκαταστάθηκε οριστικώς στην Ελλάδα(1.1.57). Διετέλεσε συνεργάτης αρθρογράφος, διευθυντής, εκδότης εφημερίδων και περιοδικών. Ειδικός συνεργάτης Γ.Ε.Σ και Προεδρίας Κυβερνήσεως. καθηγητής των ανωτέρων και των ανωτάτων σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Επί σειράν ετών εξαιρετικώς δημοφιλής ραδιοφωνικός και τηλεοπτικός ομιλητής. Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και υφυπουργός εσωτ. διοικητής Κρήτης. Κατά τις τελευταίες δεκαετίες αφιερώθηκε στην μελέτη-έρευνα της ιστορίας μας και την συγγραφή σχετικών έργων, κυρίως των σειρών “Οι Ρίζες” και “Βυζάντιον”. Έχει συγγράψει πολλά έργα πολιτικής ψυχολογίας, πολιτικής φιλοσοφίας, κοινωνιολογίας και ένα μυθιστόρημα.. Με τις σειρές “Οι Ρίζες” και “Βυζάντιον” φιλοδοξεί να παρουσιάσει ολόκληρη την ιστορία μας κατά τρόπο μη συμβατικό , ανατρέποντας την εικόνα που κατασκεύασε γι΄ αυτήν το ξένο και εγχώριο κατεστημένο.

Περίληψη

Κανένα από τα σύγχρονα καθεστώτα, δυτικά- ανατολικά- τριτοκοσμικά, δεν είναι αξιοκρατικό. Κανένα τους δεν παρέχει ελευθερία. Κανένα τους δεν εξασφαλίζει δικαιοσύνη. Όλα τους εκφράζουν την αποτυχία του ανθρώπου ως πολιτικού όντος. Και τον σέρνουν από καταστροφή σε καταστροφή, προς ένα καθολικό αδιέξοδο. Μέσα στο ζοφερό σπήλαιο της Αναξιοκρατίας, οι λίγοι, οι εκλεκτοί, οι Αριστοι, οραματίζονται το φως -τη Λύση. Αυτήν που μέσα από την Επανάσταση των Αξιών, θα οδηγήσει στην πρώτη αληθινή Δημοκρατία της Ιστορίας: στη Δημοκρατία των Αρίστων.

Πληροφορίες προϊόντος

 • Σειρά:
  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ
 • SKU:
  0054019
 • Γλώσσα:
  Ελληνικά
 • Εκδότης:
  ΣΜΥΡΝΙΩΤΑΚΗΣ
 • Συγγραφέας:
  ΓΕΩΡΓΑΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
 • Έτος κυκλοφορίας:
  1999
 • Σελίδες:
  340
 • Διαστάσεις:
  15x22
 • Βάρος:
  0.4850 kg
 • Χώρα:
  ΕΛΛΑΔΑ

Αξιολογήσεις

Βαθμολογία