Η ΕΥΠΟΙΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ

Συγγραφέας: ΜΠΕΝΕΚΗ ΕΛΕΝΗ

Εκδότης: ΙΔΙΩΤΙΚΗ

Γράψτε πρώτος μια αξιολόγηση για αυτό το προϊόν

Περίληψη - Σε μια εποχή όπως η σύγχρονη, που ο λόγος για τα προβλήματα της φτώχειας επανέρχεται στην επικαιρότητα, επανέρχεται, επίσης, η συζήτηση για τη συλλογική ευθύνη, για την ανταποδοτικότητα του ατόμου προς την κοινωνία, για την αίσθηση της κοινότητας. Παρότι στη διάρκεια των τριών τελευταίων αιώνων, οι ελληνικές περιοχές, οι ελληνικές κοινότητες του εξωτερικού......

Αρχική Τιμή: 21.30 €

Τιμή IANOS: 19.17 (Κέρδος: 2.13 €)

Υπό την προϋπόθεση διαθεσιμότητας στον εκδότη. Αποστολή εντός 2-5 εργάσιμων ημερών.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΜΠΕΝΕΚΗ ΕΛΕΝΗ

Συγγραφέας
ΜΠΕΝΕΚΗ ΕΛΕΝΗ
Η Ελένη Μπενέκη πραγματοποίησε τις προπτυχιακές και μεταπτυχιακές της σπουδές στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, τμήμα ιστορίας-αρχαιολογίας, και είναι υποψήφια διδάκτωρ του Ιονίου Πανεπιστημίου στον τομέα της ιστορίας της ελληνόκτητης ναυτιλίας. Έχει διεξάγει έρευνα σε αρχεία και βιβλιοθήκες της Αγγλίας και της Βενετίας και οι δημοσιεύσεις της αφορούν την οικονομική ιστορία, την ιστορία της ελληνόκτητης ναυτιλίας, την τοπική ιστορία, την ιστορία του αθλητισμού και την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων. Μεταξύ των κύριων ερευνητικών ενδιαφερόντων της συγκαταλέγονται η ιστορία των επιχειρήσεων και η χορηγική πολιτική στον πολιτισμό. Υπήρξε επιστημονική συνεργάτης της Ακαδημίας Αθηνών και του Ελληνικού Ιστορικού και Λογοτεχνικού Αρχείου και είναι προϊσταμένη Έρευνας και Προβολής του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς.

Περίληψη

Σε μια εποχή όπως η σύγχρονη, που ο λόγος για τα προβλήματα της φτώχειας επανέρχεται στην επικαιρότητα, επανέρχεται, επίσης, η συζήτηση για τη συλλογική ευθύνη, για την ανταποδοτικότητα του ατόμου προς την κοινωνία, για την αίσθηση της κοινότητας. Παρότι στη διάρκεια των τριών τελευταίων αιώνων, οι ελληνικές περιοχές, οι ελληνικές κοινότητες του εξωτερικού και το ελληνικό κράτος έχουν επωφεληθεί σοβαρά από το φαινόμενο του ευεργετισμού, δεν έχει γίνει, σε πανελλαδικό επίπεδο, η καταγραφή των πράξεων ευποιίας που διαμόρφωσαν μια πραγματικότητα και ένα πρότυπο δράσης που ακολουθήθηκε με συνέπεια για αιώνες. Η Εταιρεία Ανδρίων Επιστημόνων, σωματείο που συγκροτήθηκε το 1987, δραστηριοποιείται σε θέματα επιστημονικού, κοινωνικού και μορφωτικού ενδιαφέροντος και περιεχομένου με στόχο να συμβάλει στην προβολή και ανάπτυξη της νήσου Άνδρου. Σε αυτό το πλαίσιο, ανέλαβε την πρωτοβουλία να υιοθετήσει την έρευνα και την έκδοση μιας μελέτης σχετικά με τα κληροδοτήματα που σχετίζονται με την Άνδρο, προκειμένου να γίνει γνωστή στο ευρύ κοινό του νησιού μας, και όχι μόνο, η κοινωνική προσφορά των Ανδριωτών. Το αντικείμενο της καταγραφής σύντομα επεκτάθηκε στο συνολικότερο της ευποιίας, καθώς αυτό που ενδιαφέρει είναι η αγαθοεργός πρόθεση και πράξη, η προσφορά στο κοινωνικό σύνολο και στο γενέθλιο τόπο, με όποιες οικονομικές δυνάμεις και τρόπο διαχείρισής τους διέθετε ή προέκρινε ο δωρητής. Τέτοιου τύπου πράξεις ενδιαφέρουν ανεξάρτητα από το ύψος της δωρεάς και τη νομική και θεσμική μορφή που τα υποκείμενά τους είχαν τη σκέψη να τους προσδώσουν. Επιπλέον, όπως συμβαίνει και με άλλα παραδείγματα στην Ελλάδα, στην Άνδρο η οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα έχει μεταβληθεί τις τελευταίες δεκαετίες. Το γεγονός αυτό καλεί προς έναν προβληματισμό σχετικά με την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των δωρεών και κληροδοτημάτων στην κατεύθυνση της περαιτέρω ανάπτυξης του νησιού.

Πληροφορίες προϊόντος

 • SKU:
  0290869
 • ISBN:
  978-960-89087-1-0
 • ISBN2:
  9789608908710
 • Γλώσσα:
  Ελληνικά
 • Εκδότης:
  ΙΔΙΩΤΙΚΗ
 • Συγγραφέας:
  ΜΠΕΝΕΚΗ ΕΛΕΝΗ
 • Έτος κυκλοφορίας:
  2013
 • Σελίδες:
  277
 • Διαστάσεις:
  21x24
 • Βάρος:
  1.0100 kg
 • Χώρα:
  ΕΛΛΑΔΑ

Αξιολογήσεις

Βαθμολογία