x
NEW IANOS E-SHOP
Δείτε το νέο site του ΙΑΝΟΥ
x
Αγαπητοί μας πελάτες
Σας ενημερώνουμε ότι ο προβλεπόμενος χρόνος παράδοσης πλέον είναι 7-9 μέρες.
Λόγω του μεγάλου όγκου παραγγελιών καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να μειωθεί ο χρόνος εκτέλεσης της παραγγελίας.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση σας.
#μένουμε_σπίτι
 

Η ΕΣΩΤΕΡΑ ΕΡΗΜΟΣ

Συγγραφέας: ΠΑΣΧΟΣ Π.Β.

Εκδότης: ΑΡΜΟΣ

Γράψτε πρώτος μια αξιολόγηση για αυτό το προϊόν

Περίληψη - Η αγιοτόκος έρημος εμπνέει και διδάσκει την αγιότητα, την οποία ζητάει ο Θεός και από τους Μοναχούς και από τους λαϊκούς, που, ζώντας μέσα στην πολυάνθρωπη μοναξιά των μεγαλουπόλεων, νοσταλγούν την καθαρότητα της ησυχίας της ερήμου, όπου ο άνθρωπος απαλλάσσεται από το χώμα και τα πάθη της σαρκός και προσπαθεί να ομοιάσει τους Αγγέλους. Όλοι μας έχουμε ανάγκη......

Αρχική Τιμή: 8.11 €

Τιμή IANOS: 7.30 (Κέρδος: 0.81 €)

Υπό την προϋπόθεση διαθεσιμότητας στον εκδότη. Αποστολή εντός 2-5 εργάσιμων ημερών.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΠΑΣΧΟΣ Π.Β.

Συγγραφέας
ΠΑΣΧΟΣ Π.Β.
O Π.Β. Πάσχος γεννήθηκε στη Λευκοπηγή Κοζάνης το 1933. Τελείωσε το Γυμνάσιο Κοζάνης και σπούδασε Θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 1951 χειροθετείται Αναγνώστης από τον Επίσκοπο Κοζάνης, που του δίνει και το όνομα Παντελής, γι' αυτό και άλλοι τον ξέρουν ως Πάσχο ή Πασχάλη και άλλοι ως Παντελή. Πάντως στο Π.Β. Πάσχος το πρώτο Π σημαίνει και τα δύο μικρά ονόματα. Μετά τις σπουδές του υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία στην Ελληνική Αεροπορία και στη συνέχεια εργάζεται στις εκδόσεις και στη δημοσιογραφία. Το 1965 φεύγει με υποτροφία για μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι, όπου εκπονεί και την πρώτη του διδακτορική διατριβή στη βυζαντινή φιλολογία. Μετά συνεχίζει την ειδίκευση στη βυζαντινή υμνογραφία στο Πανεπιστήμιο της Oξφόρδης και κατόπιν μεταβαίνει στη Γερμανία για να συνεχίσει εκεί τις σπουδές του. Κατά τη διάρκεια της εκεί παραμονής του, τον καλεί ο αείμνηστος Καθηγητής Ανδρέας Φυτράκης να επιστρέψει και να εργαστεί κοντά του στη Θεολογική Σχολή. Έτσι, το 1972 διορίζεται και εργάζεται ως επιμελητής, ενώ παράλληλα ολοκληρώνει και τη δεύτερη διδακτορική του διατριβή. Στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών ανέρχεται την κλίμακα των βαθμίδων και το έτος 2000 αποχωρεί λόγω ορίου ηλικίας. Ωστόσο, δεν διέκοψε ούτε στιγμή τη συνεργασία του με το Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας καθώς συνεχίζει, ακόμα και σήμερα, τις παραδόσεις του προς τους μεταπτυχιακούς φοιτητές στα μαθήματα της Υμνολογίας και Κριτικής Εκδόσεως των Αρχαίων Κειμένων.

Περίληψη

Η αγιοτόκος έρημος εμπνέει και διδάσκει την αγιότητα, την οποία ζητάει ο Θεός και από τους Μοναχούς και από τους λαϊκούς, που, ζώντας μέσα στην πολυάνθρωπη μοναξιά των μεγαλουπόλεων, νοσταλγούν την καθαρότητα της ησυχίας της ερήμου, όπου ο άνθρωπος απαλλάσσεται από το χώμα και τα πάθη της σαρκός και προσπαθεί να ομοιάσει τους Αγγέλους. Όλοι μας έχουμε ανάγκη αυτής της μαθητείας στο σχολείο της Εσωτέρας Ερήμου… με βάση τον ανέκδοτο Βίο του Μεγάλου Ονουφρίου, προσφέρουμε εδώ κάποιες όψεις και μορφές αυτού του αναχωρητικού Μοναχισμού στην εσωτέραν έρημον, όπου τίποτε το γήινο δεν δεσμεύει την πνευματικήν ελευθερίαν του αναχωρητού, και απ’ όπου αντλούν θεολογικές και ποιητικές εμπνεύσεις μεταγενέστεροι δημιουργοί στον ασκητικο-θεολογικό ή λειτουργικό χώρο της Εκκλησίας.

Πληροφορίες προϊόντος

 • SKU:
  0350552
 • ISBN:
  960-7102-64-9
 • ISBN2:
  9607102649
 • Εκδότης:
  ΑΡΜΟΣ
 • Συγγραφέας:
  ΠΑΣΧΟΣ Π.Β.
 • Έτος κυκλοφορίας:
  2015
 • Σελίδες:
  144
 • Διαστάσεις:
  14x21
 • Βάρος:
  0.2500 kg
 • Χώρα:
  ΕΛΛΑΔΑ

Αξιολογήσεις

Βαθμολογία