Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΟΠΕΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΤΑ ΤΟΝ 17ο ΑΙΩΝΑ

Συγγραφέας: ΜΑΜΑΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Εκδότης: GUTENBERG

Γράψτε πρώτος μια αξιολόγηση για αυτό το προϊόν

Υπότιτλος - ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΟΝΤΕΒΕΡΝΤΙ ΩΣ ΤΟΝ ΠΕΡΣΕΛ
Περίληψη - Σ' αυτό το βιβλίο επιχειρείται η εξιστόρηση της όπερας στην Ευρώπη κατά τον 17ο αιώνα. Ιδιαίτερα κατά τον 17ο αιώνα, η όπερα συνδέεται έμμεσα με την αντιπαράθεση μεταξύ Καθολικών και Προτεσταντών, άμεσα όμως με τους αυλικούς ευγενείς και την άρχουσα ιδεολογία της μοναρχίας. Η όπερα, ως σύνθετη μουσική φόρμα, σχετίζεται με πολλούς τομείς της τέχνης: οι ......

Αρχική Τιμή: 34.84 €

Τιμή Web: 27.80 (Κέρδος: 7.04 €)

Άμεσα διαθέσιμο. Αποστολή εντός 1-3 εργάσιμων ημερών.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΜΑΜΑΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Συγγραφέας
ΜΑΜΑΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο Νικόλαος Αθ. Μάμαλης γεννήθηκε στην Τρίπολη το 1958, σπούδασε Φυσικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Παράλληλα πραγματοποίησε σπουδές στη μουσική, δίπλωμα πιάνου και ανώτερα θεωρητικά στο Ελληνικό Ωδείο και πιάνο στην Ecole Normale de Musique de Paris. Ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές και διατριβή στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης με τον Ι. Ξενάκη και τον C. Miereanu το 1994. Δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, στο Πανεπιστήμιο Πατρών, στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και συνεργάστηκε ως ερευνητής για τη ψηφιοποίηση του αρχείου των μουσικών χειρογράφων του Εθνικού Θεάτρου.

Περίληψη

Σ' αυτό το βιβλίο επιχειρείται η εξιστόρηση της όπερας στην Ευρώπη κατά τον 17ο αιώνα. Ιδιαίτερα κατά τον 17ο αιώνα, η όπερα συνδέεται έμμεσα με την αντιπαράθεση μεταξύ Καθολικών και Προτεσταντών, άμεσα όμως με τους αυλικούς ευγενείς και την άρχουσα ιδεολογία της μοναρχίας. Η όπερα, ως σύνθετη μουσική φόρμα, σχετίζεται με πολλούς τομείς της τέχνης: οι απαρχές της πιθανόν να διαπνέονταν από το ιδεώδες της αρχαίας τραγωδίας, το αδόμενο δράμα όμως στηρίχτηκε στις νεότερες προσαρμογές των αρχαίων και λατινικών κειμένων, των αρχαίων μύθων, των επικών ποιημάτων, των φιλοσοφικών γραπτών, ακόμη και στη νεότερη ζωγραφική, σε γκραβούρες και άλλα καλλιτεχνήματα που έλκουν το περιεχόμενό τους από την αρχαία Ελλάδα και τη Ρώμη, και τα οποία απέληξαν θεμέλια του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Συνδέεται, λοιπόν, με τις δικές τους κατευθύνσεις, αλλά και με την πολυπλοκότητα και την πολυμορφία των πολιτισμικών και καλλιτεχνικών ρευμάτων. Λόγω του πολυσύνθετου χαρακτήρα της, επιχειρείται, στο βαθμό που είναι δυνατόν, να αιτιολογηθεί το ύφος των έργων μεγάλων συνθετών του παρελθόντος και να ανιχνευτούν τα κυριότερα γνωρίσματα που συνέβαλαν στη διαμόρφωση και μετεξέλιξή της.

Πληροφορίες προϊόντος

 • SKU:
  0266900
 • ISBN:
  978-960-01-1285-6
 • ISBN2:
  9789600112856
 • Γλώσσα:
  Ελληνικά
 • Εκδότης:
  GUTENBERG
 • Συγγραφέας:
  ΜΑΜΑΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
 • Έτος κυκλοφορίας:
  2011
 • Σελίδες:
  492
 • Διαστάσεις:
  18x25
 • Βάρος:
  1.0600 kg
 • Χώρα:
  ΕΛΛΑΔΑ

Αξιολογήσεις

Βαθμολογία