Η ΚΟΚΚΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ

Συγγραφέας: ΓΚΡΙΜΜ ΤΖΕΙΚΟΜΠ - ΓΚΡΙΜΜ ΒΙΛΧΕΛΜ

Εκδότης: ΝΕΦΕΛΗ

Γράψτε πρώτος μια αξιολόγηση για αυτό το προϊόν

Περίληψη - «Γιαγιά, τι μεγάλα αυτιά που έχεις!» «Για να σ' ακούω καλύτερα». «Γιαγιά, τι μεγάλα μάτια που έχεις!» «Για να σε βλέπω καλύτερα». «Γιαγιά, τι μεγάλα χέρια που έχεις!» «Για να σε πιάνω καλύτερα». «Ναι, καλέ Γιαγιά, αλλά τι τρομερή μεγάλη στοματάρα που έχεις!» Το παραμύθι της Κοκκινοσκουφίτσας, όπως το κατέγραψαν οι αδελφοί Γ......

Αρχική Τιμή: 12.90 €

Τιμή Web: 9.00 (Κέρδος: 3.90 €)

Άμεσα διαθέσιμο. Αποστολή εντός 1-3 εργάσιμων ημερών.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΓΚΡΙΜΜ ΤΖΕΙΚΟΜΠ - ΓΚΡΙΜΜ ΒΙΛΧΕΛΜ

Συγγραφέας
ΓΚΡΙΜΜ ΤΖΕΙΚΟΜΠ - ΓΚΡΙΜΜ ΒΙΛΧΕΛΜ
Ο Γιάκομπ Λούντβιχ Καρλ Γκριμ γεννήθηκε στο Χανάου το 1785 και πέθανε στο Βερολίνο το 1863. Σπούδασε νομικά αλλά ασχολήθηκε σοβαρά με τη φιλολογία. Σ' αυτό τον βοήθησε το γεγονός ότι εργάστηκε ως καθηγητής και βιβλιοθηκάριος πρώτα στο Κάσελ, μετά στο Γκέτινγκεν και, τέλος, στο Βερολίνο όπου τον κάλεσαν να συμμετάσχει στην Ακαδημία των Επιστημών. Ήταν πιο γνωστός απ' τον αδελφό του. Παρατηρητής και προσεκτικός ερευνητής μελέτησε επιστημονικά τη μυθολογία. Μέσα από τα παραμύθια του που μεταδίδονται προφορικά, συγκεντρώνει παλιές νουβέλες κάτω από το όνομα Παραμύθια για τα παιδιά και τις οικογένειές τους, που τον έκαναν διάσημο. Μαζί με τη Γερμανική Γραμματική, την Ιστορία της γερμανικής γλώσσας και το μεγαλοπρεπές Γερμανικό Λεξικό που εκδόθηκε μόνο ενμέρει, τα έργα του παραμένουν πολύτιμα για τη μελέτη της γερμανικής φιλολογίας. Σε όλα αυτά τα έργα είχε άξιο συνεργάτη τον αδελφό του, που τον ακολούθησε σε όλες του τις έρευνες και στον οποίο χρωστά την έκδοση των παραμυθιών του. Ο Βίλελμ Γκριμ γεννήθηκε στο Χανάου το 1786 και πέθανε στο Βερολίνο το 1859. Σπούδασε νομικά αλλά ασχολήθηκε σοβαρά με τη φιλολογία. Σ' αυτό τον βοήθησε το γεγονός ότι εργάστηκε ως καθηγητής και βιβλιοθηκάριος πρώτα στο Κάσελ, μετά στο Γκέτινγκεν και, τέλος, στο Βερολίνο όπου τον κάλεσαν να συμμετάσχει στην Ακαδημία των Επιστημών. Ο αδελφός του ήταν πιο γνωστός απ' αυτόν. Ο Γιάκομπ Λούνβιχ ήταν παρατηρητής και προσεκτικός ερευνητής και μελέτησε επιστημονικά τη μυθολογία. Μέσα από τα παραμύθια του που μεταδίδονται προφορικά, συγκεντρώνει παλιές νουβέλες κάτω από το όνομα Παραμύθια για τα παιδιά και τις οικογένειές τους, που τον έκαναν διάσημο. Μαζί με τη Γερμανική Γραμματική, την Ιστορία της γερμανικής γλώσσας και το μεγαλοπρεπές Γερμανικό Λεξικό που εκδόθηκε μόνο ενμέρει, τα έργα του παραμένουν πολύτιμα για τη μελέτη της γερμανικής φιλολογίας. Σε όλα αυτά τα έργα, όμως, είχε άξιο συνεργάτη τον Βίλελμ, που τον ακολούθησε σε όλες του τις έρευνες και στον οποίο χρωστά την έκδοση των παραμυθιών του.

Περίληψη

«Γιαγιά, τι μεγάλα αυτιά που έχεις!» «Για να σ' ακούω καλύτερα». «Γιαγιά, τι μεγάλα μάτια που έχεις!» «Για να σε βλέπω καλύτερα». «Γιαγιά, τι μεγάλα χέρια που έχεις!» «Για να σε πιάνω καλύτερα». «Ναι, καλέ Γιαγιά, αλλά τι τρομερή μεγάλη στοματάρα που έχεις!» Το παραμύθι της Κοκκινοσκουφίτσας, όπως το κατέγραψαν οι αδελφοί Γκριμ στις αρχές του 19ου αιώνα, με νέα, πρωτότυπη εικονογράφηση με έξι διαφορετικά εξώφυλλα.

Πληροφορίες προϊόντος

 • Ξενόγλωσσος Τίτλος:
  ROTHKAPPCHEN
 • SKU:
  0260800
 • ISBN:
  978-960-211-998-3
 • ISBN2:
  9789602119983
 • Γλώσσα:
  Ελληνικά
 • Εκδότης:
  ΝΕΦΕΛΗ
 • Συγγραφέας:
  ΓΚΡΙΜΜ ΤΖΕΙΚΟΜΠ - ΓΚΡΙΜΜ ΒΙΛΧΕΛΜ
 • Μεταφραστής:
  ΤΟΠΑΛΗ ΜΑΡΙΑ
 • Έτος κυκλοφορίας:
  2011
 • Διαστάσεις:
  24x17
 • Βάρος:
  0.2500 kg
 • Χώρα:
  ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Αξιολογήσεις

Βαθμολογία
: Ed Kuepper - Character assassination 06