Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΩΜΑΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Συγγραφέας: ΜΠΕΛΩΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Εκδότης: ΙΔΙΩΤΙΚΗ

Γράψτε πρώτος μια αξιολόγηση για αυτό το προϊόν

Υπότιτλος - ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΙΣΟ ΤΟΥ 20ΟΥ ΑΙΩΝΑ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΒΑΡΒΟΓΛΗ
Περίληψη - [...] Πρωτότυπο είναι το έργο αυτό γιατί αποτελεί την πρώτη μουσικολογική μελέτη μιας σημαντικής μερίδας του ελληνικού ρεπερτορίου. Και είναι βασικό για αυτόν τον ίδιο λόγο. Ο Γιάννης Μπελώνης έχει συλλάβει μία πολύ ελκυστική μορφή στο έργο του. Βαίνει από το γενικό στο ειδικό με μία σαφήνεια, που δίνει στον αναγνώστη την αίσθηση μιας καλά προγραμματισμένη......

Αρχική Τιμή: 22.00 €

Τιμή IANOS: 19.80 (Κέρδος: 2.20 €)

Υπό την προϋπόθεση διαθεσιμότητας στον εκδότη. Αποστολή εντός 2-5 εργάσιμων ημερών.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΜΠΕΛΩΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Συγγραφέας, Καλλιτέχνης
ΜΠΕΛΩΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Διδάκτωρ Μουσικολογίας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, εργάζεται ως επιστημονικός συνεργάτης στο Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου, ενώ παράλληλα διατελεί αρχισυντάκτης του μουσικολογικού περιοδικού "Πολυφωνία". Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Σπούδασε πιάνο και ανώτερα θεωρητικά στο Εθνικό Ωδείο, και λίγο αργότερα (1997-2001) παρακολούθησε μαθήματα σύνθεσης υπό την επίβλεψη του συνθέτη και μουσικολόγου Γιώργου Ζερβού. Αποφοίτησε από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1998 με βαθμό 'Άριστα' και με υποτροφία του Ι.Κ.Υ. εκπόνησε διδακτορική διατριβή με θέμα: "Η μουσική δωματίου του Μανώλη Καλομοίρη". Έχει εργαστεί σε διάφορα ωδεία ως καθηγητής ανώτερων θεωρητικών μαθημάτων, ενώ από το 2004 διδάσκει στο Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής στο ΤΕΙ Ηπείρου το μάθημα 'Λόγια Δυτική Μουσική'. Συνεργάστηκε με το Νίκο Μαλιάρα στην παιδική χορωδία "Μανώλης Καλομοίρης" (2001-2003) Το διάστημα 2004-2006 συμμετείχε στο ερευνητικό πρόγραμμα με τίτλο "Σέρβικη και Ελληνική Μουσική: μια συγκριτική μελέτη" που επιχορηγήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Ανάπτυξης με επιστημονική υπεύθυνο την καθηγήτρια του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, Καίτη Ρωμανού. Την περίοδο 2008-2010 εργάστηκε στην εφημερίδα Real News ως μουσικοκριτικός. Έχει συμμετάσχει ως εισηγητής σε διεθνή συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε ελληνικά περιοδικά κι εφημερίδες, καθώς και σε προγράμματα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Περίληψη

[...] Πρωτότυπο είναι το έργο αυτό γιατί αποτελεί την πρώτη μουσικολογική μελέτη μιας σημαντικής μερίδας του ελληνικού ρεπερτορίου. Και είναι βασικό για αυτόν τον ίδιο λόγο. Ο Γιάννης Μπελώνης έχει συλλάβει μία πολύ ελκυστική μορφή στο έργο του. Βαίνει από το γενικό στο ειδικό με μία σαφήνεια, που δίνει στον αναγνώστη την αίσθηση μιας καλά προγραμματισμένης πορείας. Εξετάζοντας αρχικά το φαινόμενο της μουσικής δωματίου στην δυτική Ευρώπη, προχωρά σε μία ευρεία, πολύπλευρη και σφαιρική πρόσληΨη των συνθηκών υπό τις οποίες έγινεη διασπορά της δυτικής εν γένει μουσικής στη Ελλάδα, της οποίας τις διαφορές με τα πρότυπά της στην Δύση καταγράφει με διορατικές, ουσιαστικές παρατηρήσεις. Στην συνέχεια εξετάζει ειδικότερα την καλλιέργεια της μουσικής δωματίου στην χώρα, αρχίζοντας με ένα κεφάλαιο με τον εύγλωττο τίτλο"Μουσική Δωματίου: Μια ανάγκη... σχεδόν ανύπαρκτη". Επειδή ανύπαρκτη ήταν ως σήμερα μια περιεκτική μελέτη για την μουσική δωματίου στην Ελλάδα, τα κεφάλαια του βιβλίου που επικεντρώνονται σε αυτήν είναι πολύτιμα. Έτσι, πέρα από την προσφορά της οξυδερκούς ανάλυσης της διάδοσης και πρόσληψης της μουσικής δωματίου στην Ελλάδα, το νέο αυτό έργο του συγγραφέα είναι μια βασική πηγή αναφοράς, η χρήση και η χρησιμότητα της οποίας θα την κάνουν μοναδική για πολλά χρόνια.

Πληροφορίες προϊόντος

 • SKU:
  0287906
 • ISBN:
  978-618-80006-0-5
 • ISBN2:
  9786188000605
 • Γλώσσα:
  Ελληνικά
 • Εκδότης:
  ΙΔΙΩΤΙΚΗ
 • Συγγραφέας:
  ΜΠΕΛΩΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
 • Συντελεστής:
  ΔΕΜΙΡΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
 • Έτος κυκλοφορίας:
  2013
 • Σελίδες:
  259
 • Διαστάσεις:
  17x24
 • Βάρος:
  0.5600 kg
 • Χώρα:
  ΕΛΛΑΔΑ

Αξιολογήσεις

Βαθμολογία