Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ Η ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ

Συγγραφέας: ΔΑΛΑΜΑΓΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Εκδότης: ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ

Γράψτε πρώτος μια αξιολόγηση για αυτό το προϊόν

Υπότιτλος - ΟΣΑ ΑΚΟΥΣΑ ΕΙΔΑ ΚΑΙ ΕΖΗΣΑ
Περίληψη - Σήμερα η πατρίδα μου, η Κασσάνδρα, το πρώτο πόδι της Χαλκιδικής, έχει γίνει πασίγνωστη για τις πανέμορφες παραλίες της, τις πεντακάθαρες θάλασσες και το ευχάριστο κλίμα της.. Ελάχιστοι όμως γνωρίζουν ποια ήταν η πραγματική κατάσταση και η ζωή των κατοίκων της προτού «ενσκήψει» ο Τουρισμός. Είμαι επίσης βέβαιος ότι ελάχιστοι γνωρίζουν κάτι για την ιστορία της κ......

Αρχική Τιμή: 11.00 €

Τιμή IANOS: 9.90 (Κέρδος: 1.10 €)

Άμεσα διαθέσιμο. Αποστολή εντός 1-3 εργάσιμων ημερών.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΔΑΛΑΜΑΓΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Συγγραφέας
ΔΑΛΑΜΑΓΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Ο Γιώργος Αθ. Δαλαμάγκας γεννήθηκε στο Πολύχρονο της Χαλκιδικής. Τελείωσε τις γυμνασιακές του σπουδές στην Κασσάνδρα και σπούδασε Ιατρική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.), ως φοιτητής της Στρατιωτικής Ιατρικής Σχολής. Ειδικεύτηκε στην Καρδιολογία και είναι διδάκτωρ του Α.Π.Θ. Έχει μετεκπαιδευτεί στις αναίμακτες μεθόδους της Καρδιολογίας στην Αμερική και έχει δημοσιεύσει σε ιατρικά περιοδικά άρθρα σχετικά με την ειδικότητά του. Το 1998 κυκλοφόρησε το πρώτο λογοτεχνικό βιβλίο του με τον τίτλο «Η Επιστροφή» (εκδ. Κώδικας), το 2003 η «Απροσδόκητη Ομολογία» (εκδ. Ερωδιός), το 2006 η «Κατεδάφιση», (εκδ. ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ-Παιδεία) και το 2009 το «Και πέρα απ’ τη Μαύρη γραμμή» από τις εκδόσεις University Studio Press.

Περίληψη

Σήμερα η πατρίδα μου, η Κασσάνδρα, το πρώτο πόδι της Χαλκιδικής, έχει γίνει πασίγνωστη για τις πανέμορφες παραλίες της, τις πεντακάθαρες θάλασσες και το ευχάριστο κλίμα της.. Ελάχιστοι όμως γνωρίζουν ποια ήταν η πραγματική κατάσταση και η ζωή των κατοίκων της προτού «ενσκήψει» ο Τουρισμός. Είμαι επίσης βέβαιος ότι ελάχιστοι γνωρίζουν κάτι για την ιστορία της και συγκεκριμένα για το μεγάλο Χαλασμό της Κασσάνδρας, που έγινε από τους Τούρκους το 1821. Ύστερα απ’ το Χαλασμό ολόκληρη η χερσόνησος έμεινε έρημη για κάποια χρόνια και όταν με σουλτανικό φιρμάνι επιτράπηκε να επιστρέψουν οι πρώην μόνιμοι κάτοικοι,(όσοι είχαν επιζήσει), ήρθαν συγχρόνως μ’ αυτούς και πολλοί Έλληνες από άλλα μέρη της Πατρίδας μας, οι αποκαλούμενοι «ξωμερίτες». Έχω πολλές ενδείξεις ότι ανάμεσα στους τελευταίους ήρθε στην Κασσάνδρα και ο πρώτος άνθρωπος που είχε το επίθετό μου. Ήταν ο προ- προπάππος μου. Με αφετηρία εκείνη την εποχή, χρησιμοποιώντας τη φαντασία μου, αλλά και τις γνώσεις ιστορικών πηγών, περιέγραψα στο βιβλίο τη δεινή κατάσταση στην οποία εκείνος βρήκε τότε την νέα πατρίδα του. Από τότε η πρόοδος εκείνου συμβαδίζει με την ανάπτυξη του τόπου, η οποία στηρίχθηκε αποκλειστικά στην εργατικότητα και την αφοσίωση όλων των κατοίκων στη γη τους. Από τότε δημιουργήθηκαν τα μεγάλα χωράφια, οι ελαιώνες και τα αμπέλια τους. Ο προ-προπάππος μου ανδρώθηκε, πρόκοψε, ρίζωσε και δημιούργησε μεγάλη οικογένεια, τα μέλη της οποίας έπαιξαν κάποιο ρόλο σε όλη τη πορεία της Κασσάνδρας ως σήμερα. Με δυο λόγια, στο βιβλίο μου «Η Πατρίδα μου η Κασσάνδρα», περιγράφω όσα φαντάστηκα, άκουσα και έμαθα γι’ αυτήν και όσα είδα και έζησα σ’ αυτήν.

Πληροφορίες προϊόντος

 • Σειρά:
  ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
 • SKU:
  0267887
 • ISBN:
  978-960-9547-06-2
 • ISBN2:
  9789609547062
 • Γλώσσα:
  Ελληνικά
 • Εκδότης:
  ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ
 • Συγγραφέας:
  ΔΑΛΑΜΑΓΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
 • Έτος κυκλοφορίας:
  2011
 • Σελίδες:
  352
 • Διαστάσεις:
  14x21
 • Βάρος:
  0.5500 kg
 • Χώρα:
  ΕΛΛΑΔΑ

Αξιολογήσεις

Βαθμολογία