Η ΠΟΛΗ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ

Συγγραφέας: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Εκδότης: ΠΑΠΑΖΗΣΗΣ

Γράψτε πρώτος μια αξιολόγηση για αυτό το προϊόν

Υπότιτλος - ΣΗΜΕΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ
Περίληψη - Τα πληροφοριογραφήματα είναι οπτικοποιημένες γραφικές αναπαραστάσεις σύνθετης πληροφορίας στις οποίες ενισχύεται και προβάλλεται η οπτική αντίληψη ενός γεγονότος. Το εξώφυλλο του βιβλίου "Η Πόλη στο Χρόνο", είναι συγχρόνως και ένα πληροφοριογράφημμα όπου με μορφή πινελιάς κινητικής ζωγραφικής (action painting), δείχνει την εξέλιξη της πόλης στη διαχρονία. Η ελλειπτική......

Αρχική Τιμή: 15.91 €

Τιμή Web: 10.90 (Κέρδος: 5.01 €)

Άμεσα διαθέσιμο. Αποστολή εντός 1-3 εργάσιμων ημερών.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Συγγραφέας
ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Ο Σιδηρόπουλος Γεώργιος είναι επίκουρος καθηγητής στο τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστήμιου Αιγαίου. Πολεοδόμος-Χωροτάκτης (VIII Πανεπιστήμιο Παρισίων), διδάκτορας στην Γεωγραφία (IV Πανεπιστήμιο Παρισίων - Σορβόννη & Conservatoir National des Arts et Metiers). Ασχολήθηκε επαγγελματικά και ερευνητικά με την μελέτη του χώρου με ιστορικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον και την παραγωγή ψηφιακών εφαρμογών τρισδιάστατης, εικονικής αναπαράστασης. Υπήρξε επί σειρά ετών διευθυντής του Εργαστηρίου Γεωγραφικής Ανάλυσης και Χαρτογραφίας (Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού). Έχει διδάξει στο τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας & Περιφερειακής. Ανάπτυξης (Παν/μιο Θεσσαλίας) και το Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Έχει συγγράψει βιβλία και δημοσιεύσει άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και τον τύπο.

Περίληψη

Τα πληροφοριογραφήματα είναι οπτικοποιημένες γραφικές αναπαραστάσεις σύνθετης πληροφορίας στις οποίες ενισχύεται και προβάλλεται η οπτική αντίληψη ενός γεγονότος. Το εξώφυλλο του βιβλίου "Η Πόλη στο Χρόνο", είναι συγχρόνως και ένα πληροφοριογράφημμα όπου με μορφή πινελιάς κινητικής ζωγραφικής (action painting), δείχνει την εξέλιξη της πόλης στη διαχρονία. Η ελλειπτική τροχιά ξεκινά από μία σειρά μικροσκοπικών συμπιεσμένων στιγμάτων (οι πιο αντιπροσωπευτικές πόλεις ανά εποχή: Βαβυλώνα, Αθήνα, Ρώμη, Κωνσταντινούπολη, Φλωρεντία, Αγ. Πετρούπολη, Λονδίνο των οποίων τα αποτυπώματα ψηφιοποιήθηκαν και μπήκαν σε κλίμακα). Τα αστικά αυτά στίγματα στην εξέλιξή τους μεγεθύνονται βαθμιαία ωσότου εκραγούν (20ός αιώνας), δίνοντας θέση σε μία πολύχρωμη τεράστια αστική κηλίδα (το Σικάγο, εικαστική απόδοση του Aaron Straup Cope), που αντιπροσωπεύει την μεγάπολη του 21ού αιώνα. Σκοπός του βιβλίου είναι η εν τάχει και εν συνόλω κατανόηση της πόλης, της οργάνωσής της, των συστημάτων, της δομή της, των τάσεών της στη διαχρονία, αλλά συγχρόνως και η ανάδειξη επιμέρους ζητημάτων με αναλυτικότερο τρόπο όπου διαπιστώνεται το πολύπλοκο, το σύνθετο και το εύρος των συσχετισμών. Η συγκεκριμένη πυκνωμένη διαχρονική προσέγγιση, προσβλέπει στην διαμόρφωση συνολικής άποψης για την πόλη και στο να αποτελέσει έναυσμα για περαιτέρω μελέτη για τα περί αυτής.

Πληροφορίες προϊόντος

 • SKU:
  0347268
 • ISBN:
  978-960-02-3025-3
 • ISBN2:
  9789600230253
 • Εκδότης:
  ΠΑΠΑΖΗΣΗΣ
 • Συγγραφέας:
  ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
 • Έτος κυκλοφορίας:
  2015
 • Σελίδες:
  247
 • Διαστάσεις:
  17x24
 • Βάρος:
  0.4400 kg
 • Χώρα:
  ΕΛΛΑΔΑ

Αξιολογήσεις

Βαθμολογία
: Angels Of Venice - Greensleeves-Retry