Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΗΣΙΟΔΟΥ

Συγγραφέας: ΛΙΑΝΟΣ Π. ΘΕΟΔΩΡΟΣ

Εκδότης: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Γράψτε πρώτος μια αξιολόγηση για αυτό το προϊόν

Περίληψη - Το βιβλίο εξετάζει το οικονομικό περιεχόμενο του ποιήματος του Ησιόδου «Έργα και Ημέρες» και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για το πρώτο εγχειρίδιο Πολιτικής Οικονομίας. Για να υποστηρίξει την άποψη αυτή ο συγγραφέας συγκεντρώνει τις οικονομικές ιδέες του Ησιόδου και τις κατατάσσει σε ενότητες σε ενότητες από τις οποίες προκύπτει η εσωτερική δομή του οι......

Αρχική Τιμή: 10.60 €

Τιμή IANOS: 9.54 (Κέρδος: 1.06 €)

Άμεσα διαθέσιμο. Αποστολή εντός 1-3 εργάσιμων ημερών.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΛΙΑΝΟΣ Π. ΘΕΟΔΩΡΟΣ

Συγγραφέας, Μεταφραστής, Συντελεστής
ΛΙΑΝΟΣ Π. ΘΕΟΔΩΡΟΣ
Ο Θεόδωρος Π. Λιανός γεννήθηκε στη Μεσσήνη Μεσσηνίας. Τελείωσε το Γυμνάσιο Χαλανδρίου και σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (ΑΣΟΕΕ). Συνέχισε τις σπουδές του (MA και PhD) στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας των Ηνωμένων Πολιτειών. Ήταν καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Davis, και επισκέπτης καθηγητής στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Virginia (VPI), στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας και στο Πανεπιστήμιο της Ιρλανδίας. Είναι Ομότιμος καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) στο οποίο υπηρέτησε ως Πρύτανης κατά την περίοδο 1985-1988. Έχει υπηρετήσει σε διάφορες διοικητικές θέσεις του Δημοσίου. Ήταν Πρόεδρος της Ολυμπιακής Αεροπορίας, Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Πολυτεχνείου της Κρήτης, Πρόεδρος του ΔΙΚΑΤΣΑ, και Επιστημονικός Διευθυντής και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών(ΚΕΠΕ). Έχει γράψει διδακτικά εγχειρίδια (μεταξύ των οποίων το βιβλίο Οικονομικών του Λυκείου), επιστημονικά συγγράμματα και πολλά άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Επίσης έχει δημοσιεύσει πλήθος άρθρων στον Ημερήσιο και Περιοδικό Τύπο. Παίζει εξαιρετικά καλό τάβλι, καλό σκάκι και ζωγραφίζει άσχημα.

Περίληψη

Το βιβλίο εξετάζει το οικονομικό περιεχόμενο του ποιήματος του Ησιόδου «Έργα και Ημέρες» και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για το πρώτο εγχειρίδιο Πολιτικής Οικονομίας. Για να υποστηρίξει την άποψη αυτή ο συγγραφέας συγκεντρώνει τις οικονομικές ιδέες του Ησιόδου και τις κατατάσσει σε ενότητες σε ενότητες από τις οποίες προκύπτει η εσωτερική δομή του οικονομικού περιεχομένου του ποιήματος. Οι βασικές ιδέες του Ησιόδου είναι η Δικαιοσύνη, η αυτάρκεια, η σκληρή δουλειά και η αποτελεσματικότητα. Αυτές είναι οι προϋποθέσεις για την ευημερία του ατόμου και τις κοινωνίας.

Πληροφορίες προϊόντος

 • SKU:
  0440888
 • ISBN:
  978-960-7170-04-0
 • ISBN2:
  9789607170040
 • Εκδότης:
  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
 • Συγγραφέας:
  ΛΙΑΝΟΣ Π. ΘΕΟΔΩΡΟΣ
 • Έτος κυκλοφορίας:
  2018
 • Σελίδες:
  192
 • Διαστάσεις:
  14x21
 • Βάρος:
  0.3000 kg
 • Χώρα:
  ΕΛΛΑΔΑ

Αξιολογήσεις

Βαθμολογία