x
NEW IANOS E-SHOP
Δείτε το νέο site του ΙΑΝΟΥ
x
Αγαπητοί μας πελάτες
Σας ενημερώνουμε ότι ο προβλεπόμενος χρόνος παράδοσης πλέον είναι 7-9 μέρες.
Λόγω του μεγάλου όγκου παραγγελιών καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να μειωθεί ο χρόνος εκτέλεσης της παραγγελίας.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση σας.
#μένουμε_σπίτι
 

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Συγγραφέας: ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ

Εκδότης: ΙΩΝ

Γράψτε πρώτος μια αξιολόγηση για αυτό το προϊόν

Υπότιτλος - ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ
Περίληψη - Το βιβλίο αυτό δεν είναι αυστηρά επιστημονικό, αλλά απευθύνεται στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο, γιατί γράφτηκε με σκοπό να βοηθήσει στη μείωση των φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών στη χώρα μας. Γι' αυτό το λόγο ο βασικός του στόχος είναι να εξηγήσει ότι η πολιτική προστασία αποτελεί κοινωνικό αγαθό που το κράτος υποχρεούται να προσφέρει στους πολίτες. Και ......

Αρχική Τιμή: 15.21 €

Τιμή IANOS: 13.69 (Κέρδος: 1.52 €)

Άμεσα διαθέσιμο. Αποστολή εντός 1-3 εργάσιμων ημερών.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ

Συγγραφέας
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
Ο συγγραφέας είναι Διευθυντής Ερευνών στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών από το 2002. Ασχολείται ερευνητικά με τη σεισμολογία και την επιστήμη των τσουνάμι από το 1982 όταν έλαβε διδακτορικό δίπλωμα από τη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ. Έχει διευθύνει πολλά διεθνή και εθνικά ερευνητικά προγράμματα και δημοσίευσε περισσότερες από 150 πρωτότυπες επιστημονικές εργασίες. Περισσότεροι από 1.200 άλλοι ερευνητές σε όλο τον κόσμο παραπέμπουν στο έργο του με θετικό τρόπο. Από τις πλέον αναγνωρισμένες εργασίες του αφορά στη 12βάθμια κλίμακα μέτρησης της έντασης των τσουνάμι η εισαγωγή της οποίας έγινε το 2001 και σήμερα εφαρμόζεται παγκοσμίως και αναφέρεται ως «κλίμακα Papadopoulos-Imamura» φέροντας και το όνομα του συνσυγγραφέα της σχετικής εργασίας Iάπωνα καθηγητή F. Imamura. Έχει τιμηθεί με διεθνή και εθνικά βραβεία, έχει δώσει δεκάδες προσκεκλημένων ομιλιών σε διεθνή συνέδρια και πανεπιστήμια σε όλες τις ηπείρους και έχει συμμετάσχει ως πρόεδρος, αντιπρόεδρος και μέλος σε σειρά διεθνών και εθνικών επιστημονικών επιτροπών και συμβουλίων. Έχει διοργανώσει μεγάλα επιστημονικά διεθνή συνέδρια. Είναι ιδρυτής (2010) και επικεφαλής του εκδοτικού συμβουλίου (Editor-in-Chief) του γεωφυσικού περιοδικού Research in Geophysics. Το 1984 υπήρξε επισκέπτης ερευνητής στο εργαστήριο σεισμολογίας του ΜΙΤ στη Βοστώνη των ΗΠΑ, το 1993 ήταν επισκέπτης ερευνητής στο Εθνικό Κέντρο Γεωεπιστημών και Φυσικών Καταστροφών στην Tsukuba της Ιαπωνίας και το 2004 ήταν προσκεκλημένος καθηγητής στο πανεπιστήμιο Tohoku στο Sendai της Ιαπωνίας. Υπηρέτησε στον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (1985-1994) και εκλέχτηκε ως ερευνητής στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο το 1995.

Περίληψη

Το βιβλίο αυτό δεν είναι αυστηρά επιστημονικό, αλλά απευθύνεται στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο, γιατί γράφτηκε με σκοπό να βοηθήσει στη μείωση των φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών στη χώρα μας. Γι' αυτό το λόγο ο βασικός του στόχος είναι να εξηγήσει ότι η πολιτική προστασία αποτελεί κοινωνικό αγαθό που το κράτος υποχρεούται να προσφέρει στους πολίτες. Και ότι οι πολίτες δικαιούνται να αξιώνουν πολιτική προστασία από το κράτος, δηλαδή προστασία της ζωής και της περιουσίας τους από τις φυσικές και τεχνολογικές καταστροφές. Ο σχεδιασμός και η εφαρμογή της πολιτικής προστασίας αποτελεί μια πολυσύνθετη διαδικασία στην οποία διαπλέκονται άρρηκτα η επιστημονική γνώση, η τεχνολογία, οι διοικητικοί και επιχειρησιακοί μηχανισμοί του κράτους, η εκπαίδευση, ο εθελοντισμός, η αυτενέργεια των πολιτών, η τοπική αυτοδιοίκηση, η ασφαλιστική πρακτική και πολλές άλλες εκφάνσεις της κοινωνίας. Γι' αυτό το λόγο, η ύλη του βιβλίου συγκροτείται από παράθεση επιστημονικών δεδομένων και όρων, από επεξήγηση φυσικών φαινομένων και τεχνολογικών διαδικασιών, από επιχειρησιακές αναλύσεις, από παραδείγματα και εμπειρίες, από πρακτικές οδηγίες.

Πληροφορίες προϊόντος

 • SKU:
  0060171
 • ISBN:
  960-411-016-0
 • ISBN2:
  9604110160
 • Γλώσσα:
  Ελληνικά
 • Εκδότης:
  ΙΩΝ
 • Συγγραφέας:
  ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
 • Έτος κυκλοφορίας:
  2000
 • Σελίδες:
  157
 • Διαστάσεις:
  17x24
 • Βάρος:
  0.4600 kg
 • Χώρα:
  ΕΛΛΑΔΑ

Αξιολογήσεις

Βαθμολογία