Η ΨΥΧΙΚΗ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ

Συγγραφέας: ΚΑΒΑΛΙΩΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΡΧΙΜ

Εκδότης: ΠΑΠΑΖΗΣΗΣ

Γράψτε πρώτος μια αξιολόγηση για αυτό το προϊόν

Περίληψη - Η ψυχική ανθεκτικότητα των γονέων παιδιών με αυτισμό είναι μια κεντροβαρής έννοια στην αντιμετώπιση των προκλήσεων του αυτισμού, οι οποίες απαιτούν υγιείς ψυχικά γονείς που θα είναι σε θέση να ικανοποιήσουν τις ιδιαίτερες ανάγκες των αυτιστικών παιδιών τους, χωρίς ωστόσο να βυθιστούν στη μοναξιά και την απομόνωση οι οποίες πλήττουν τις λιγότερο ανθεκτι......

Αρχική Τιμή: 15.90 €

Τιμή IANOS: 14.31 (Κέρδος: 1.59 €)

Άμεσα διαθέσιμο. Αποστολή εντός 1-3 εργάσιμων ημερών.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΚΑΒΑΛΙΩΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΡΧΙΜ

Συγγραφέας
ΚΑΒΑΛΙΩΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΡΧΙΜ
O Αρχιμανδρίτης Απόστολος Καβαλιώτης είναι διδάκτορας στο Τμήμα Ειδικής Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και επί χρόνια ήταν Σχολικός Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής στην Ανατολική Μακεδονία, Σέρρες και Θράκη , στο Βόρειο και Ν. Αιγαίο. Έχει αποφοιτήσει από το ΠΜΣ του Harvard, του Πανεπιστημίου Αιγαίου, του ΑΠΘ και του ΔΠΘ. Έχει κληθεί από την πολιτεία του Τέξας, το 2007, για να συμβάλλει στη διασπορά της γνώσης για τον αυτισμό. Είναι βραβευμένος από την Ακαδημία Αθηνών, τάξη των Ηθικών και Πολιτικών επιστημών το 2007, ενώ η κυβέρνηση της Ινδίας τον αποκάλεσε πολίτη της αγάπης. Εθελοντής του Ο.Η.Ε. εδώ και 28 έτη έλαβε μέρος σε πολλές ανθρωπιστικές αποστολές σε χώρες του τρίτου κόσμου, ανάμεσα στις οποίες στην Ινδία πλησίον της μητέρας Τερέζα (1984-1987). Με την πριγκίπισσα Νταϊάνα ήταν ένα χρόνο σε αποστολές στη Γιουγκοσλαβία, ενώ ως εθελοντής του ΟΗΕ το 1992 επί Μαντέλα προώθησε προγράμματα ισότητας. Είναι ερευνητής με παγκόσμιες διακρίσεις, τόσο απο τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για την διεθνή έρευνά του για τον μητρικό θηλασμό, όσο και για τον αυτισμό. Ασχολήθηκε ερευνητικά με τη επίδραση του μητρικού θηλασμού στην προσωπικότητα των νεογνών, παιδιών, εφήβων έως και την ύστερη ενηλικίωση. Μάλιστα η έρευνά του χαρακτηρίστηκε ως πρωτότυπη διότι τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο Διεθνή χώρο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά με τη μορφή της βιβλιογραφικής ανασκόπησης και τη μέθοδο της μετανάλυσης η χρησιμότητα του θηλασμού, της χρονικής διάρκειας και της συμβολής του στην καθολική ανάπτυξη του βρέφους. Ταυτόχρονα διακρίνεται ως συγγραφέας. Έχει γράψει βιβλία για την διδασκαλία παιδιών με σύνδρομο Down, για τον αυτισμό, το σύνδρομο Asperger, τη δυσλεξία, αλλά και για την επαγγελματική απασχόληση των γυναικών στις μουσουλμανικές κοινότητες.

Περίληψη

Η ψυχική ανθεκτικότητα των γονέων παιδιών με αυτισμό είναι μια κεντροβαρής έννοια στην αντιμετώπιση των προκλήσεων του αυτισμού, οι οποίες απαιτούν υγιείς ψυχικά γονείς που θα είναι σε θέση να ικανοποιήσουν τις ιδιαίτερες ανάγκες των αυτιστικών παιδιών τους, χωρίς ωστόσο να βυθιστούν στη μοναξιά και την απομόνωση οι οποίες πλήττουν τις λιγότερο ανθεκτικές οικογένειες και διαταράσσουν την εσωτερική τους ισορροπία. Είναι ένα σημαντικό ζήτημα εάν η ψυχική ανθεκτικότητα ενδυναμώνεται ή και προκαλείται από την κοινωνική υποστήριξη που δέχονται οι γονείς, οφείλεται σε συγκεκριμένα ιδιοσυγκρασιακά τους χαρακτηριστικά ή επηρεάζεται στενότερα από τη σοβαρότητα της καταθλιπτικής συμπτωματολογίας, αλλά και από μη σχετιζόμενους παράγοντες με τον αυτισμό, οι οποίοι δρουν στο οικογενειακό περιβάλλον έχοντας συνήθως εξωτερική προέλευση. Τα ζητήματα αυτά εξετάζει αυτή η εργασία, στηριγμένη στις νεότερες τάσεις της έρευνας για τον αυτισμό και τις αρνητικές ψυχολογικές και συναισθηματικές του επιδράσεις στους γονείς των παιδιών με διάχυτο αναπτυξιακό φάσμα.

Πληροφορίες προϊόντος

 • SKU:
  0449967
 • ISBN:
  978-960-02-3441-1
 • ISBN2:
  9789600234411
 • Εκδότης:
  ΠΑΠΑΖΗΣΗΣ
 • Συγγραφέας:
  ΚΑΒΑΛΙΩΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΡΧΙΜ
 • Έτος κυκλοφορίας:
  2018
 • Σελίδες:
  290
 • Διαστάσεις:
  14x21
 • Βάρος:
  0.3700 kg
 • Χώρα:
  ΕΛΛΑΔΑ

Αξιολογήσεις

Βαθμολογία