Η ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Συγγραφέας: ΜΠΟΥΚΤΣΙΝ ΜΑΡΕΙ

Εκδότης: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Γράψτε πρώτος μια αξιολόγηση για αυτό το προϊόν

Περίληψη - Η ριζοσπαστική κοινωνική οικολογία προσπαθεί να δημιουργήσει ένα αποφασιστικό ρήγμα στο αδιαφανές πέπλο των δυϊσμών και της μεταφυσικής που διαχωρίζει την ανθρωπότητα από τη φύση: προσπαθεί να "ριζοσπαστικοποιήσει" τη φύση ή, ακριβέστερα, τις θεμελιώδεις αντιλήψεις μας για το φυσικό κόσμο. Η ριζοσπαστική κοινωνική οικολογία αψηφά απροκάλυπτα τη δυτική παρ......

Αρχική Τιμή: 7.46 €

Τιμή Web: 5.20 (Κέρδος: 2.26 €)

Άμεσα διαθέσιμο. Αποστολή εντός 1-3 εργάσιμων ημερών.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΜΠΟΥΚΤΣΙΝ ΜΑΡΕΙ

Συγγραφέας
ΜΠΟΥΚΤΣΙΝ ΜΑΡΕΙ
Ο Murray Bookchin ήταν ριζοσπάστης συνδικαλιστής στο αμερικανικό εργατικό κίνημα της δεκαετίας του 1930. Από τους πρώτους αριστερούς συγγραφείς που έθιξαν οικολογικά ζητήματα, έγινε συνιδρυτής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικολογίας στην πολιτεία Βερμόντ των ΗΠΑ. Ο Μπούκτσιν δούλεψε σε χυτήρια, δίδαξε σε πανεπιστήμια και υπήρξε συνειδητός πολίτης, μαχητικός αγωνιστής και πολυγραφότατος στοχαστής της κοινωνίας σε όλη τη διάρκεια της ζωής του.

Περίληψη

Η ριζοσπαστική κοινωνική οικολογία προσπαθεί να δημιουργήσει ένα αποφασιστικό ρήγμα στο αδιαφανές πέπλο των δυϊσμών και της μεταφυσικής που διαχωρίζει την ανθρωπότητα από τη φύση: προσπαθεί να "ριζοσπαστικοποιήσει" τη φύση ή, ακριβέστερα, τις θεμελιώδεις αντιλήψεις μας για το φυσικό κόσμο. Η ριζοσπαστική κοινωνική οικολογία αψηφά απροκάλυπτα τη δυτική παράδοση για τη φύση, της οποίας είμαστε οι αμήχανοι κληρονόμοι. Για περισσότερο από δυο χιλιετίες η δυτική κοινωνία πρόβαλε σχεδόν απαράλλαχτα μια εικόνα του φυσικού κόσμου που είναι βαθύτατα αντιδραστική. Στα πλαίσια αυτής της απεικόνισης η φύση είναι "τυφλή", "βουβή", "σκληρή" και "φειδωλή" ή, για να χρησιμοποιήσουμε την ατυχή έκφραση του Μαρξ, ένα "βασίλειο της αναγκαιότητας" που αντιτάσσεται ακατάπαυστα στις ένθερμες προσπάθειες του ανθρώπου για αυτοπραγμάτωση και ελευθερία. Στην περίπτωση αυτή ο άνθρωπος έρχεται αντιμέτωπος με μια εχθρική "ετερότητα" που επενεργεί πάνω του με πιεστικό εξαναγκασμό, εναντίον του οποίου πρέπει να αντιτάξει τις δικές του δυνάμεις του μόχθου και της πανουργίας. Η ιστορία παίρνει τη μορφή ενός προμηθεϊκού δράματος όπου ο άνθρωπος αψηφά ηρωικά έναν βάναυσα εχθρικό φυσικό κόσμο και αυτοεπιβεβαιώνεται πεισματικά εναντίον του.

Πληροφορίες προϊόντος

 • SKU:
  0052420
 • Γλώσσα:
  Ελληνικά
 • Εκδότης:
  ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
 • Συγγραφέας:
  ΜΠΟΥΚΤΣΙΝ ΜΑΡΕΙ
 • Μεταφραστής:
  ΜΙΧΑΗΛ ΘΕΜΗΣ
 • Έτος κυκλοφορίας:
  1985
 • Σελίδες:
  70
 • Βάρος:
  0.1800 kg
 • Χώρα:
  ΕΛΛΑΔΑ

Αξιολογήσεις

Βαθμολογία