Η ΣΧΟΛΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Συγγραφέας: ΓΡΑΜΜΑΤΑΣ ΘΟΔΩΡΟΣ

Εκδότης: ΑΤΡΑΠΟΣ

Γράψτε πρώτος μια αξιολόγηση για αυτό το προϊόν

Υπότιτλος - ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ, ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΟΜΟΣ Α
Περίληψη - Η θεατρική παράσταση στο σχολείο αποτελεί την κορυφαία στιγμή έκφραση των θεατρικών δραστηριοτήτων που πραγματοποιούνται μέσα στην τάξη και έξω απΆ αυτή. Ενώ όμως κάποιες από τις προγενέστερες μορφές έχουν καθαρά παιδαγωγικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα (δραματοποίηση), η θεατρική παράσταση συνιστά μια σύνθετη μορφή έκφρασης και επικοινωνίας των μαθητών,......

Αρχική Τιμή: 20.10 €

Τιμή IANOS: 18.09 (Κέρδος: 2.01 €)

Υπό την προϋπόθεση διαθεσιμότητας στον εκδότη. Αποστολή εντός 2-5 εργάσιμων ημερών.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΓΡΑΜΜΑΤΑΣ ΘΟΔΩΡΟΣ

Συγγραφέας, Μεταφραστής, Συντελεστής
ΓΡΑΜΜΑΤΑΣ ΘΟΔΩΡΟΣ
Ο Θόδωρος Γραμματάς γεννήθηκε στη Μυτιλήνη το 1951. Απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1976, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Φιλοσοφία και τη Θεατρολογία στο Παρίσι στα Πανεπιστήμια Paris III, Paris X και την Ecole Pratique des Hautes Etudes. Έλαβε τον τίτλο του διδάκτορα από το Πανεπιστήμιο Paris X το 1979 με θέμα διατριβής "La notion de liberte chez Nikos Kazantzakis". Από το 1994 είναι καθηγητής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο γνωστικό αντικείμενο Νεοελληνικό Θέατρο και Πολιτισμός. Τομέας των ερευνητικών και διδακτικών ενδιαφερόντων του το νεοελληνικό θέατρο, η συγκριτική θεατρολογία, η κοινωνιολογία και η σημειολογία του θεάτρου, το θέατρο για παιδιά και νέους, το θέατρο στην εκπαίδευση. Είναι μέλος του International Biographical Centre του Κέιμπριτζ και του American Biographical Institute, και έχει τιμηθεί με το βραβείο του Νίκου Καζαντζάκη (1991).

Περίληψη

Η θεατρική παράσταση στο σχολείο αποτελεί την κορυφαία στιγμή έκφραση των θεατρικών δραστηριοτήτων που πραγματοποιούνται μέσα στην τάξη και έξω απΆ αυτή. Ενώ όμως κάποιες από τις προγενέστερες μορφές έχουν καθαρά παιδαγωγικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα (δραματοποίηση), η θεατρική παράσταση συνιστά μια σύνθετη μορφή έκφρασης και επικοινωνίας των μαθητών, που επιδιώκει ταυτόχρονα μορφοπαιδευτικό και καλλιτεχνικό στόχο. Η μελέτη αυτή αποσκοπεί στην ανάλυση των επιμέρους παραμέτρων της σχολικής θεατρικής παράστασης, στην επισήμανση των απαραίτητων στοιχείων που θα οδηγήσουν σΆ ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα και θα επιτελέσουν την ταυτόχρονα παιδαγωγική και καλλιτεχνική αποστολή της.

Πληροφορίες προϊόντος

 • SKU:
  0201090
 • ISBN:
  978-960-459-044-5
 • ISBN2:
  9789604590445
 • Γλώσσα:
  Ελληνικά
 • Εκδότης:
  ΑΤΡΑΠΟΣ
 • Συγγραφέας:
  ΓΡΑΜΜΑΤΑΣ ΘΟΔΩΡΟΣ
 • Έτος κυκλοφορίας:
  2008
 • Σελίδες:
  238
 • Διαστάσεις:
  17x24
 • Βάρος:
  0.6500 kg
 • Χώρα:
  ΕΛΛΑΔΑ

Αξιολογήσεις

Βαθμολογία