ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ-ARTSHOP

Σήμερα η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS έχει 10 δυναμικά καταστήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με επισκεψιμότητα που σε ετήσια βάση ξεπερνά τα 1,3 εκατομμύρια και ένα ραγδαία αναπτυσσόμενο ηλεκτρονικό portal, www.ianos.gr, το οποίο το 2018 είχε πάνω από 12 εκατομμύρια pageviews και 2,5 εκατομμύρια νέους χρήστες.

Λειτουργεί υπό κεντρική φιλοσοφία του "μητροπολιτικού βιβλιοπωλείου", στο οποίο ο αναγνώστης μπορεί να βρει όχι μόνο το σύνολο της ενεργής βιβλιογραφίας, αλλά και μια διευρυμένη προϊοντική γκάμα με σημαντικότερες προσθήκες τα αντικείμενα τέχνης από τα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου αλλά και των Ελλήνων καλλιτεχνών και τις νέες κυκλοφορίες της ελληνικής και διεθνούς μουσικής σκηνής.

Παράλληλα το ianos.gr αποτελεί, πέρα από ηλεκτρονικό κατάστημα, ένα μοναδικό ηλεκτρονικό portal πολιτισμού δίνοντας την δυνατότητα στους χρήστες να παρακολουθήσουν live τις παρουσιάσεις βιβλίων που τους ενδιαφέρουν, να ενημερώνονται και να παρακολουθήσουν live τις παρουσιάσεις βιβλίων που τους ενδιαφέρουν, να ενημερώνονται και να παρακολουθούν τις εκδηλώσεις πολιτισμού που τους ενδιαφέρουν και μέσω του ΙΑΝΟS MAGAZINE να διαβάζουν για νέες κυκλοφορίες,προτάσεις για μουσική, ταξίδια και εκδηλώσεις, άρθρα και συνεντεύξεις από διάφορους δημιουργούς.

 

ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Οι εκδόσεις IANOS, ξεκίνησαν την πορεία τους το 1982 και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητας του ΙΑΝΟΥ. Βασική θεματική ενότητα των εκδόσεων από την ίδρυση τους είναι η Θεσσαλονίκη και οι δημιουργοί της.

Από το 1982, μέχρι σήμερα ο ΙΑΝΟS περιλαμβάνει στον κατάλογό του, έργα από σημαντικούς συγγραφείς όπως οι: Ντίνος Χριστιανόπουλος, Χρήστος Γιανναράς, Μίκης Θεοδωράκης, Γιώργος Γραμματικάκης, Μανώλης Ρασούλης, Ζυράννα Ζατέλη, Γιάννης Ξανθούλης, Σώτη Τριανταφύλλου, Θωμάς Κοροβίνης, Λεωνίδας Ζησιάδης, Περικλής Σφυρίδης, Διονύσης Σαββόπουλος, Λευτέρης Παπαδόπουλος, Ανδρέας Ρουμελιώτης, Κλεάνθης Γρίβας, Στέφανος Τσιτσόπουλος, Νίκος Πορτοκάλογλου κ.ά.

Τα τελευταία χρόνια έχει διευρυνθεί κατά πολύ ο κατάλογος των βιβλίων των εκδόσεων IANOS και συμπεριλαμβάνει πλέον σημαντικές σειρές αλλά και συγγραφείς σε θεματογραφίες όπως λογοτεχνία, μουσική, μελέτες, τέχνη, βιογραφίες, αρχιτεκτονική, κα.

Σημαντική είναι επίσης η συνεισφορά του τομέα των εκδόσεων στην εταιρική κοινωνική ευθύνη και προσφορά της εταιρίας προσφέροντας:

  • σε κοινωφελή ιδρύματα και διεθνείς οργανισμούς, όπως  το Ορφανοτροφείο "Άγιος Στυλιανός" και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, τα έσοδα από την πώληση βιβλίων των εκδόσεων ΙΑΝΟS όπως το ΜΠΑΜΠΑ... ΜΙΑ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΑ του Αντώνη Δούμα-Κανάκη και τη ΜΙΑ ΖΑΧΑΡΕΝΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ της Φωτεινής Κωνσταντοπούλου.
  • σε δημόσιες και δημοτικές βιβλιοθήκες δωρεάν αντίτυπα των βιβλίων.

 

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο ΙANOS διανύει φέτος τον 15ο χρόνο λειτουργίας του στο κέντρο της Αθήνας και συμπληρώνει 35 χρόνια από τη δημιουργία του στην Θεσσαλονίκη. Χρόνια, μέσα στα οποία διακρίθηκε ιδιαιτέρως για τις περισσότερες από 15.000 πολιτιστικές εκδηλώσεις που έχει διοργανώσει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ανοιχτές πάντα για το κοινό, παρουσιάζοντας σχεδόν το σύνολο της ελληνικής βιβλιογραφίας, δισκογραφίας, σύγχρονης τέχνης και διανόησης.

Από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα φιλοξενεί στους χώρους του Εικαστικές Εκθέσεις (εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας, χαρακτικής), Μουσικές και Θεατρικές εκδηλώσεις και έχει φιλοξενήσει σημαντικούς ανθρώπους των γραμμάτων, των τεχνών και του πολιτισμού γενικότερα.

Κάθε χρόνο πραγματοποιούνται περισσότερες από  780 εκδηλώσεις στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο εκδηλώσεων στην Αθήνα (Σταδίου 24) και 280 στην Θεσσαλονίκη (Αριστοτέλους 7) , ενώ τις εκδηλώσεις παρακολουθούν  δια ζώσης περίπου 210.000 πελάτες μας και υπερδιπλάσιοι μέσω:

  • της live streaming προβολής τους στα social media του ΙΑΝΟΥ , τουYouTube Channel του ΙΑΝΟΥ και του IANOS RADIO.
  • της προβολής των εκδηλώσεων υψηλού ενδιαφέροντος από τηλεοπτικά κανάλια που πάντα είναι ευπρόσδεκτα για την κάλυψη των εκδηλώσεων μας.

Μέσα από τις εκδηλώσεις ο IANOS έχει καθιερωθεί στη συνείδηση του αγοραστικού κοινού ως κάτι ευρύτερο και σημαντικότερο από μια απλή εμπορική επιχείρηση με κύριο αντικείμενο το βιβλίο. Αποτελεί κοιτίδα παραγωγής και διάδοσης πολιτισμού εκπληρώνοντας τη  θεμελιώδη επιδίωξη του  να φέρνει καθημερινά σε επαφή τους ανθρώπους με τον πολιτισμό και τους δημιουργούς του.

 

IANOS ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΤΕΧΝΗΣ

Η IANOS ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ, το κόσμημα του ΙΑΝΟΥ, που λειτουργεί από το 2012 στο πατάρι των βιβλιοπωλείου μας Αθήνα και Θεσσαλονίκη,  υπό την Καλλιτεχνική Διεύθυνση της Μικρής Άρκτου και την Επιμέλεια της  Ίριδας Κρητικού, συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία των προηγούμενων τεσσάρων ετών, έχοντας παρουσιάσει περισσότερες από 50 εκθέσεις ατομικές και ομαδικές, ζωγραφικής, γλυπτικής ή φωτογραφίας και έχοντας εκθέσει περίπου 1600 έργα τέχνης από 350 εικαστικούς καλλιτέχνες (ζωγράφους, γλύπτες, σχεδιαστές, εικονογράφους, σκηνογράφους κλπ),ενώ σημαντικό βήμα σε νέους καλλιτέχνες είναι ο θεσμός “Εισαγωγή”, που προτείνει κάθε άνοιξη, νέους καλλιτέχνες τελειόφοιτους ή απόφοιτους της Α.Σ.Κ.Τ. παρουσιάζοντας το πρώτο τους βήμα.

Επίσης, συνεργάζεται δημιουργικά με μουσεία, φορείς και άλλους πολιτιστικούς χώρους, ταξιδεύοντας τις εκθέσεις στην Ελλάδα και το Εξωτερικό: Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Ελληνική Πρεσβεία στην Αίγυπτο, Διεθνές Φεστιβάλ Φιλίππων, Πινακοθήκη Κατσίγρα, Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Ύδρας, Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Αίγινας, Ένωση Σμυρναίων, Εκκοκκιστήριο Ιδεών, Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας κ.ά.

 

IANOS MUSIC SHOP

O ΜΟΥΣΙΚΟΣ IANOS είναι το νέο μουσικό στέκι της πόλης που άνοιξε στην καρδιά της Αθήνας, το καλοκαίρι του 2015.

Ένα κατάστημα, τριών επιπέδων, αφιερωμένο αποκλειστικά στη ΜΟΥΣΙΚΗ, για μυημένους μουσικόφιλους αλλά και για νέους εξερευνητές του απέραντου αυτού κόσμου! Με το σύνολο της ελληνικής και ξένης δισκογραφίας, βινύλια, συλλεκτικές εκδόσεις, μουσικά βιβλία, DVD και όλα τα απαραίτητα μουσικά gadgets.

Ο Μουσικός ΙANOS αποτελεί σήμερα, το πιο ενημερωμένο δισκοπωλείο της Αθήνας, με καθημερινή ενημέρωση για όλες τις νέες κυκλοφορίες της ελληνικής και διεθνούς μουσικής σκηνής αλλά και με το πιο έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό.

 

ΠΑΙΔΙΚΟΣ IANOS

Αυτό είναι το νέο κατάστημα που άνοιξε ο ΙΑΝΟS στην καρδιά της Θεσσαλονίκης στην οδό Μητροπόλεως  73 και θα γίνει το νέο παιδικό στέκι της πόλης.

Ένας χώρος πολιτισμού 220 τ.μ. αποκλειστικά για τα παιδιά με πάνω από 30.000 διαφορετικά προϊόντα.

Αρκεί μία επίσκεψη και η πιο κεφάτη ομάδα συνεργατών μας θα σας ξεναγήσει στο «μαγικό» κόσμο που έχουμε δημιουργήσει και θα σας βοηθήσει να βρείτε αυτό που ψάχνετε ή που δεν ξέρατε ότι υπάρχει!  Βιβλία κάθε ηλικίας (βρεφικά, παιδικά, εφηβικά), CD, DVD, χαρτικά, εκπαιδευτικά και παιδαγωγικά παιχνίδια για παιδιά, αλλά και για ενήλικες, διακοσμητικά είδη για το παιδικό δωμάτιο, ακόμα και μουσικά όργανα.

Στο ισόγειο του ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΙΑΝΟΥ θα βρείτε:

Βιβλία κάθε ηλικίας, βρεφικά, παιδικά, εφηβικά ανά ηλικία (0-2 ετών, 3-5 ετών, 6-8 ετών, 9-12 ετών), Όλη η βιβλιογραφία του Ευγένιου Τριβιζά, Αγαπημένες σειρές βιβλίων, Επιλεγμένης ποιότητας χαρτικά είδη, Βιβλία δραστηριοτήτων, Προσχολικά αξεσουάρ (τσάντες, λευκώματα, αυτοκόλλητα), Φιγούρες καραγκιόζη, Πατίνια.

Στο υπόγειο του ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΙΑΝΟΥ θα βρείτε:

Βρεφικά παιχνίδια, Εκπαιδευτικά και παιδαγωγικά παιχνίδια και παζλ, Παιχνίδια κατασκευών, επιτραπέζια & καλλιτεχνικά, Επιτραπέζια παιχνίδια και παζλ ενηλίκων, Μουσικά όργανα για παιδιά, CD - DVD, Διακοσμητικά παιδικού δωματίου (αυτοκόλλητα και ταπετσαρίες τοίχου, φωτιστικά, κορνίζες, κουκλόσπιτα κ.ά.), Χώρο δράσεων και δραστηριοτήτων.

 

IANOS ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ | ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΒΙΒΛΙΟΥ | ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Από την Άνοιξη του 2013, ο ΙΑΝΟS φιλοξενεί τα Σεμινάρια και Εργαστήρια Βιβλίου, με ποικίλες θεματικές ενότητες για αρχάριους και προχωρημένους μαθητές, δίνοντας τη μοναδική δυνατότητα σε όσους αγαπούν το βιβλίο, να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους αλλά και να καλλιεργήσουν τις συγγραφικές τους δυνατότητες.

Έπειτα από έντεκα επιτυχημένους κύκλους και περισσότερους από 3.000 απόφοιτους, συνεχίζονται για δωδέκατη φορά τα Εργαστήρια Βιβλίου του ΙΑΝΟΥ στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, καθώς και εξ αποστάσεως (e-learning) σεμινάρια.

 Έμπειροι και καταξιωμένοι συγγραφείς, επαγγελματίες από τον χώρο του βιβλίου και από άλλα επιστημονικά πεδία, με διδακτική εμπειρία, συμμετέχουν στην ομάδα διδασκόντων των Εργαστηρίων Βιβλίου. Σκοπός μας είναι όχι μόνο η συγγραφική και η επαγγελματική κατάρτιση, αλλά και η ενημέρωση και η καλλιέργεια αυτών που αγαπούν το λογοτεχνικό κείμενο και το βιβλίο γενικότερα.

Οι κύκλοι μαθημάτων που πραγματοποιούνται δύο φορές κάθε χρόνο, απευθύνονται σε ερασιτέχνες αλλά και επαγγελματίες του βιβλίου και περιλαμβάνουν εργαστήρια δημιουργικής γραφής, σεμινάρια διόρθωσης και επιμέλειας κειμένων αλλά και εικονογράφησης.

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του ΙΑΝΟΥ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ παράλληλα λειτουργούν και τμήματα e-learning για όσους θέλουν να παρακολουθούν εξ αποστάσεως.

Διδάσκουν οι: Ρέα Γαλανάκη, Χρήστος Οικονόμου, Στρατής Πασχάλης, Μαρία Αγγελίδου, Ελένη Σβορώνου, Σωτήρης Χατζάκης, Δημήτρης Θάνας, Πελαγία Μαρκέτου, Σβετλίν, Σοφία Νικολαΐδου, Μαίρη Κλιγκάτση, Βασίλης Αμανατίδης, Τάσος Αποστολίδης, Έλενα Αρτζανίδου, Κώστας Καβανόζης, Χρήστος Χρυσόπουλος, Ανδρέας Αποστολίδης.

 

IANOS DELI

Το IANOSDELI-ο πολιτισμός των γεύσεων, έρχεται να συμπληρώσει την Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS. Πρόκειται για ένα πρότυπο κατάστημα ελληνικών εκλεκτών προϊόντων, από βραβευμένους Έλληνες παραγωγούς. Βρίσκεται  στο CAFE του ΙΑΝΟΥ στην Αθήνα, Σταδίου 24 και έρχεται να συμπληρώσει τον διαρκή στόχο του ΙΑΝΟΥ για τηνανάδειξη του ελληνικού πολιτισμού, αναπόσπαστο μέρος του οποίου αποτελεί διαχρονικά η γαστρονομία του.

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, υψηλής αισθητικής, θα βρείτε για πρώτη φορά συγκεντρωμένα, πάνω από 80 προϊόντα γεύσης, βραβευμένα σε διεθνείς διαγωνισμούς γεύσης και συσκευασίας, τα οποία ταξιδεύουν την Ελλάδα σε κορυφαία σημεία γαστρονομίας παγκοσμίως.  Από την Κρήτη έως την Βόρεια Ελλάδα και από την Πελοπόννησο έως τα νησιά του Αιγαίου, η συναρπαστική δυναμική του πολιτισμού και οι ιστορίες νέων ανθρώπων που αναδεικνύουν την ελληνική γεύση, αποτέλεσε τη δημιουργική έμπνευση του νέου πρότυπου καταστήματος με ταυτότητα τον Πολιτισμό της Ελλάδας

Στο IANOSDELI θα βρείτε:

  • δώρα γεύσης, υψηλής αισθητικής και ποιότητας
  • πρωτότυπες, χρηστικές εφαρμογές για την κουζίνα και το τραπέζι σας
  • εμπνευσμένα δώρα arte de la table, με την υπογραφή διακεκριμένων ελλήνων δημιουργών
  • επιλεγμένους τίτλους βιβλίων γαστρονομίας ως τροφή για σκέψη
  • μια συναρπαστική παλέτα πρωτότυπων και αυθεντικών γεύσεων από όλη την Ελλάδα, από ανθρώπους που με αγάπη μας προσφέρουν την δημιουργική και ζωογόνο αναπνοή της ελληνικής γης. 

Το IANOSDELI - ο πολιτισμός των γεύσεων, λειτουργεί τόσο ως σημείο διάθεσης δώρων γεύσης όσο και ως τόπος συνάντησης των ανθρώπων της γεύσης καθώς στο IANOS CAFÉ πραγματοποιεί καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων αφιερωμένων στην γαστρονομία και τον πολιτισμό.

 

ΙΑΝΟS CLUB

Η Αλυσίδα Πολιτισμού ΙΑΝΟS, στα πλαίσια ενίσχυσης του δικτύου της και με στόχο την περαιτέρω εξέλιξη της σχέσης με τους πελάτες και φίλους, δημιούργησε το 2011 το IANOS CLUB. Μια δραστηριότητα που ενώνει όλους όσους εκφράζει ο ΙΑΝΟS, ως χώρος και πρόταση πολιτισμού και σήμερα αριθμεί πάνω από 214.000 μέλη.

H ιδιότητα μέλους στο IANOS CLUB αποκτάται από τους πελάτες μας με την IANOS CLUB Card - μια Μοναδική Κάρτα Πολιτισμού με ιδιαίτερα προνόμια τόσο σε επίπεδο αγορών και δραστηριοτήτων του IANOY, όσο και σε επίπεδο πολλαπλών οφελών από τις Συνεργαζόμενες Επιχειρήσεις του CLUB.

 

IANOS RADIO

Ο IANOS, διευρύνοντας τα κανάλια επικοινωνίας των πολιτιστικών δραστηριοτήτων του με το κοινό, θέλοντας να είναι κοντά και σε όσους δεν μπορούν να τον επισκέπτονται όσο συχνά θα ήθελαν αλλά και για αυτούς που θέλουν πάντα λίγο" ΙΑΝΟ" ακόμα , δημιούργησε το διαδικτυακό ραδιόφωνο πολιτισμού IANOS RADIO, το  YouTubeChannel του ΙΑΝΟΥ και το ηλεκτρονικό περιοδικόIANOSMAGAZINE. Μέσω του IANOS RADIO, οι ακροατές μπορούν να ακούν όλο το 24ωρο ελληνική και ξένη μουσική επιλεγμένη από τον ΙΑΝΟ, να ενημερώνονται για τις επικείμενες εκδηλώσεις, και  να παρακολουθούν ζωντανά επιλεγμένες εκδηλώσεις που γίνονται στους χώρους του. Μέσω  του YouTubeChannel του ΙΑΝΟΥ μπορούν να παρακολουθούν μαγνητοσκοπημένες παρουσιάσεις βιβλίων και εκδηλώσεις, ενώ στο  IANOSMAGAZINE να διαβάσουν για νέες κυκλοφορίες, προτάσεις για μουσική, ταξίδια και εκδηλώσεις, άρθρα και συνεντεύξεις από διάφορους δημιουργούς.

 

 

 

 

 
: Ekova - Starlight In Daden