ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ-ARTSHOP

Η βασική δραστηριότητα της Αλυσίδας Πολιτισμού IANOS είναι το δίκτυο βιβλιοπωλείων και Artshop. Αποτελείται από 10 δυναμικά καταστήματα σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, καθώς και το ηλεκτρονικό portal www.ianos.gr.

Η κεντρική φιλοσοφία του "μητροπολιτικού βιβλιοπωλείου", στο οποίο ο αναγνώστης μπορεί να βρει το σύνολο της ενεργής βιβλιογραφίας, σε συνδυασμό με την διευρυμένη προϊοντική ταυτότητα και την ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση πελατών που προσφέρει ο IANOS, αποτελούν τον άξονα πάνω στον οποίο κινούνται τα καταστήματα.

Σημαντικότερη προϊοντική προσθήκη αποτελούν τα αντικείμενα τέχνης από τα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου αλλά και Ελλήνων καλλιτεχνών.

Οι επισκέψεις των καταστημάτων σε ετήσια βάση ξεπερνούν το 1,5 εκατ.

 

ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Οι εκδόσεις IANOS, ξεκίνησαν την πορεία τους το 1982 και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητας του ΙΑΝΟΥ. Βασική θεματική ενότητα των εκδόσεων από την ίδρυση τους είναι η Θεσσαλονίκη και οι δημιουργοί της.

Από το 1982, μέχρι σήμερα ο ΙΑΝΟS περιλαμβάνει στον κατάλογό του, έργα από σημαντικούς συγγραφείς όπως οι: Ντίνος Χριστιανόπουλος, Χρήστος Γιανναράς, Μίκης Θεοδωράκης, Γιώργος Γραμματικάκης, Μανώλης Ρασούλης, Ζυράννα Ζατέλη, Γιάννης Ξανθούλης, Σώτη Τριανταφύλλου, Θωμάς Κοροβίνης, Λεωνίδας Ζησιάδης, Περικλής Σφυρίδης, Διονύσης Σαββόπουλος, Λευτέρης Παπαδόπουλος, Ανδρέας Ρουμελιώτης, Κλεάνθης Γρίβας, Στέφανος Τσιτσόπουλος, Νίκος Πορτοκάλογλου κ.ά.

Τα τελευταία χρόνια έχει διευρυνθεί κατά πολύ ο κατάλογος των βιβλίων των εκδόσεων IANOS και συμπεριλαμβάνει πλέον σημαντικές σειρές αλλά και συγγραφείς σε θεματογραφίες όπως λογοτεχνία, μουσική, μελέτες, τέχνη, βιογραφίες, αρχιτεκτονική, κα.

Μόνο κάποιες από τις τελευταίες, σημαντικές και επιτυχημένες κυκλοφορίες του ΙΑΝΟΥ ήταν ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΣΤΟ ΛΥΚΟΦΩΣ του Μίκη Θεοδωράκη, ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΤΑΜΑΤΑ του Χρήστου Γιανναρά, Αναμνήσεις και εκμυστηρεύσεις ενός δικαστή του Βασίλειου Ε. Λαμπρίδη, «Πολύκλειτος Ρέγκος». Χειρόγραφες σελίδες αυτοβιογραφίας, ΚΛΑΙΝΕ ΟΙ ΜΕΛΙΣΣΕΣ; του Γιάννη Βούρου από τη σειρά Μικρός IANOS, τα ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ-ΑΝΕΚΔΟΤΟΛΟΓΙΑ του Γιάννη Σερβετά.

Ενώ τα βιβλία  ΜΠΑΜΠΑ... ΜΙΑ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΑ του Αντώνη Δούμα-Κανάκη που βρίσκεται ήδη στην 5η έκδοσή του και ΜΙΑ ΖΑΧΑΡΕΝΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ της Φωτεινής Κωνσταντοπούλου, μας έδωσαν τη χαρά να μπορούμε να προσφέρουμε πάνω από 19.000€ στον Ορφανοτροφείο "Άγιος Στυλιανός" και στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, στο πρόγραμμα BACK TO SCHOOL για τους πρόσφυγες, από τις πωλήσεις τους.

 

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο ΙANOS διανύει φέτος τον 12ο χρόνο λειτουργίας του στο κέντρο της Αθήνας και συμπληρώνει 32 χρόνια από τη δημιουργία του στην Θεσσαλονίκη. Χρόνια, μέσα στα οποία διακρίθηκε ιδιαιτέρως για τις περισσότερες από 11.000 πολιτιστικές εκδηλώσεις που έχει διοργανώσει, παρουσιάζοντας σχεδόν το σύνολο της ελληνικής βιβλιογραφίας, δισκογραφίας, σύγχρονης τέχνης και διανόησης.

Μόνο τα τρία τελευταία χρόνια πραγματοποιήθηκαν 2.153 εκδηλώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, παρουσιάστηκαν 453 συγγραφείς και ανέβηκαν τη σκηνή του ΙΑΝΟΥ 328 μουσικοί, ενώ τις εκδηλώσεις παρακολούθησαν  149.892 άνθρωποι.

Από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα φιλοξενεί στους χώρους του Εικαστικές Εκθέσεις (εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας, χαρακτικής), Μουσικές και Θεατρικές εκδηλώσεις και έχει φιλοξενήσει σημαντικούς ανθρώπους των γραμμάτων, των τεχνών και του πολιτισμού γενικότερα.

Παράλληλα, φιλοξενεί τέσσερις λέσχες ανάγνωσης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, οργανώνει εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, ράλι ανάγνωσης κ.α.

Στόχος των πολιτιστικών εκδηλώσεων είναι να συνεισφέρουν στην επίτευξη της θεμελιώδους επιδίωξης του ΙΑΝΟΥ να φέρνει καθημερινά σε επαφή τους ανθρώπους με τον πολιτισμό και τους δημιουργούς του.

 

IANOS ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ

Η IANOS ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ, το κόσμημα του ΙΑΝΟΥ, που λειτουργεί από το 2012 στο πατάρι του βιβλιοπωλείου μας, υπό την Καλλιτεχνική Διεύθυνση της Μικρής Άρκτου και την Επιμέλεια της  Ίριδας Κρητικού, συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία των προηγούμενων τεσσάρων ετών, έχοντας παρουσιάσει περισσότερες από 50 εκθέσεις ατομικές και ομαδικές, ζωγραφικής, γλυπτικής ή φωτογραφίας και έχοντας εκθέσει περίπου 1600 έργα τέχνης από 350 εικαστικούς καλλιτέχνες (ζωγράφους, γλύπτες, σχεδιαστές, εικονογράφους, σκηνογράφους κλπ).

Η νέα περίοδος ξεκίνησε τον Οκτώβριο  του 2012 με το αφιέρωμα στον Σαίξπηρ. Ακολούθησαν αφιερώματα σε μεγάλες προσωπικότητες του λόγου (Κ.Π. Καβάφης, Γ. Σεφέρης, Παυσανίας, J. Lacarriere, Χάνς Κρίστιαν Άντερσεν) ή της μουσικής (Μ. Θεοδωράκης, Β. Τσιτσάνης), αφιερώματα στην πόλη της Αθήνας (Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Τα καφενεία της Αθήνας, Οδός Σταδίου, Κεντρική αγορά, Τα οπωροφόρα της Αθήνας κ.α.) ενώ σημαντικό βήμα σε νέους καλλιτέχνες είναι ο θεσμός “Εισαγωγή”, που προτείνει κάθε άνοιξη, νέους καλλιτέχνες τελειόφοιτους ή απόφοιτους της Α.Σ.Κ.Τ. παρουσιάζοντας το πρώτο τους βήμα.

Επίσης, συνεργάζεται δημιουργικά με μουσεία, φορείς και άλλους πολιτιστικούς χώρους, ταξιδεύοντας τις εκθέσεις στην Ελλάδα και το Εξωτερικό: Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Ελληνική Πρεσβεία στην Αίγυπτο, Διεθνές Φεστιβάλ Φιλίππων, Πινακοθήκη Κατσίγρα, Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Ύδρας, Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Αίγινας, Ένωση Σμυρναίων, Εκκοκκιστήριο Ιδεών, Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας κ.ά.

 

IANOS MUSIC SHOP

O ΜΟΥΣΙΚΟΣ IANOS είναι το νέο μουσικό στέκι της πόλης που άνοιξε στην καρδιά της Αθήνας, το καλοκαίρι του 2015!

Ένα κατάστημα, τριών επιπέδων, αφιερωμένο αποκλειστικά στη ΜΟΥΣΙΚΗ, για μυημένους μουσικόφιλους αλλά και για νέους εξερευνητές του απέραντου αυτού κόσμου! Με το σύνολο της ελληνικής και ξένης δισκογραφίας, βινύλια, συλλεκτικές εκδόσεις, μουσικά βιβλία, DVD και όλα τα απαραίτητα μουσικά gadgets.

Ο Μουσικός ΙANOS αποτελεί σήμερα, το πιο ενημερωμένο δισκοπωλείο της Αθήνας, με καθημερινή ενημέρωση για όλες τις νέες κυκλοφορίες της ελληνικής και διεθνούς μουσικής σκηνής αλλά και με το πιο έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό.

ΜΟΥΣΙΚΟΣ IANOS Σταδίου 24, τηλ. 210 3217917, Email: music.stadiou@ianos.gr

 

ΠΑΙΔΙΚΟΣ IANOS

Αυτό είναι το νέο κατάστημα που άνοιξε ο ΙΑΝΟS στην καρδιά της Θεσσαλονίκης στην οδό Μητροπόλεως  73 και θα γίνει το νέο παιδικό στέκι της πόλης! Ένα κατάστημα αποκλειστικά για τα παιδιά! Ένα παιδικό βιβλιοπωλείο με βιβλιογραφική πληρότητα. Ένα κατάστημα γεμάτο βιβλία, μουσικά CD και πολλά πολλά άλλα.

Ένα κατάστημα 220 τετραγωνικών μέτρων και δύο επιπέδων, γεμάτο με βιβλία, μουσική, εκπαιδευτικά και παιδαγωγικά παιχνίδια, στελεχωμένο από την καλύτερη ομάδα συνεργατών!

Η Ελένη, η Άννα, η Μάχη, η Ειρήνη, η Νάνσυ και ο Παναγιώτης βρίσκονται στον ΠΑΙΔΙΚΟ ΙΑΝΟ για να σας ξεναγήσουν στο νέο μας κατάστημα και να σας βοηθήσουν να βρείτε αυτό που ψάχνετε ή που δεν ξέρατε ότι υπάρχει!

Πάνω από 30.000 διαφορετικά προϊόντα έχουν ήδη τοποθετηθεί στον ΠΑΙΔΙΚΟ ΙΑΝΟ και περιμένουν να τα ανακαλύψετε! Βιβλία κάθε ηλικίας (βρεφικά, παιδικά, εφηβικά), CD, DVD, χαρτικά, εκπαιδευτικά και παιδαγωγικά παιχνίδια για παιδιά, αλλά και για ενήλικες, διακοσμητικά είδη για το παιδικό δωμάτιο, ακόμα και μουσικά όργανα!

Στο ισόγειο του ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΙΑΝΟΥ θα βρείτε:

Βιβλία κάθε ηλικίας, βρεφικά, παιδικά, εφηβικά ανά ηλικία (0-2 ετών, 3-5 ετών, 6-8 ετών, 9-12 ετών), Όλη η βιβλιογραφία του Ευγένιου Τριβιζά, Αγαπημένες σειρές βιβλίων, Επιλεγμένης ποιότητας χαρτικά είδη, Βιβλία δραστηριοτήτων, Προσχολικά αξεσουάρ (τσάντες, λευκώματα, αυτοκόλλητα), Φιγούρες καραγκιόζη, Πατίνια

Στο υπόγειο του ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΙΑΝΟΥ θα βρείτε:

Βρεφικά παιχνίδια, Εκπαιδευτικά & παιδαγωγικά παιχνίδια και παζλ, Παιχνίδια κατασκευών, επιτραπέζια & καλλιτεχνικά, Επιτραπέζια παιχνίδια και παζλ ενηλίκων, Μουσικά όργανα για παιδιά, CD - DVD, Διακοσμητικά παιδικού δωματίου (αυτοκόλλητα και ταπετσαρίες τοίχου, φωτιστικά, κορνίζες, κουκλόσπιτα κ.ά.), Χώρο δράσεων και δραστηριοτήτων

 

IANOS ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ | ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΒΙΒΛΙΟΥ | ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Έπειτα από επτά επιτυχημένους κύκλους και περισσότερους από 1.200 απόφοιτους, συνεχίζονται για όγδοη φορά τα Εργαστήρια Βιβλίου του ΙΑΝΟΥ στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, καθώς και εξ αποστάσεως (e-learning) σεμινάρια. Έμπειροι και καταξιωμένοι συγγραφείς, επαγγελματίες από τον χώρο του βιβλίου και από άλλα επιστημονικά πεδία, με διδακτική εμπειρία, συμμετέχουν στην ομάδα διδασκόντων των Εργαστηρίων Βιβλίου. Σκοπός μας είναι όχι μόνο η συγγραφική και η επαγγελματική κατάρτιση, αλλά και η ενημέρωση και η καλλιέργεια αυτών που αγαπούν το λογοτεχνικό κείμενο και το βιβλίο γενικότερα.

Από την Άνοιξη του 2013, ο ΙΑΝΟS φιλοξενεί τα Σεμινάρια και Εργαστήρια Βιβλίου, με ποικίλες θεματικές ενότητες για αρχάριους και προχωρημένους μαθητές, δίνοντας τη μοναδική δυνατότητα σε όσους αγαπούν το βιβλίο, να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους αλλά και να καλλιεργήσουν τις συγγραφικές τους δυνατότητες.

Οι κύκλοι μαθημάτων που πραγματοποιούνται δύο φορές κάθε χρόνο, απευθύνονται σε ερασιτέχνες αλλά και επαγγελματίες του βιβλίου και περιλαμβάνουν εργαστήρια δημιουργικής γραφής, σεμινάρια διόρθωσης και επιμέλειας κειμένων αλλά και εικονογράφησης.

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του ΙΑΝΟΥ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ παράλληλα λειτουργούν και τμήματα e-learning για όσους θέλουν να παρακολουθούν εξ αποστάσεως.

Έμπειροι και καταξιωμένοι συγγραφείς, επαγγελματίες από τον χώρο του βιβλίου και από άλλα επιστημονικά πεδία, με διδακτική εμπειρία, συμμετέχουν στην ομάδα διδασκόντων των Εργαστηρίων Βιβλίου. Σκοπός μας είναι όχι μόνο η συγγραφική και η επαγγελματική κατάρτιση, αλλά και η ενημέρωση και η καλλιέργεια αυτών που αγαπούν το λογοτεχνικό κείμενο και το βιβλίο γενικότερα.

Διδάσκουν οι: Ρέα Γαλανάκη, Χρήστος Οικονόμου, Στρατής Πασχάλης, Μαρία Αγγελίδου, Ελένη Σβορώνου, Σωτήρης Χατζάκης, Δημήτρης Θάνας, Πελαγία Μαρκέτου, Σβετλίν, Σοφία Νικολαΐδου, Μαίρη Κλιγκάτση, Βασίλης Αμανατίδης, Τάσος Αποστολίδης, Έλενα Αρτζανίδου, Κώστας Καβανόζης, Χρήστος Χρυσόπουλος, Ανδρέας Αποστολίδης.

 

IANOS DELI

Το IANOSDELI-ο πολιτισμός των γεύσεων, έρχεται να συμπληρώσει την Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS. Πρόκειται για ένα πρότυπο κατάστημα ελληνικών εκλεκτών προϊόντων, από βραβευμένους Έλληνες παραγωγούς. Βρίσκεται  στο CAFE του ΙΑΝΟΥ στην Αθήνα, Σταδίου 24 και έρχεται να συμπληρώσει τον διαρκή στόχο του ΙΑΝΟΥ για τηνανάδειξη του ελληνικού πολιτισμού, αναπόσπαστο μέρος του οποίου αποτελεί διαχρονικά η γαστρονομία του.

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, υψηλής αισθητικής, θα βρείτε για πρώτη φορά συγκεντρωμένα, πάνω από 80 προϊόντα γεύσης, βραβευμένα σε διεθνείς διαγωνισμούς γεύσης και συσκευασίας, τα οποία ταξιδεύουν την Ελλάδα σε κορυφαία σημεία γαστρονομίας παγκοσμίως.  Από την Κρήτη έως την Βόρεια Ελλάδα και από την Πελοπόννησο έως τα νησιά του Αιγαίου, η συναρπαστική δυναμική του πολιτισμού και οι ιστορίες νέων ανθρώπων που αναδεικνύουν την ελληνική γεύση, αποτέλεσε τη δημιουργική έμπνευση του νέου πρότυπου καταστήματος με ταυτότητα τον Πολιτισμό της Ελλάδας

Στο IANOSDELI θα βρείτε:

δώρα γεύσης, υψηλής αισθητικής & ποιότητας

πρωτότυπες, χρηστικές εφαρμογές για την κουζίνα και το τραπέζι σας

εμπνευσμένα δώρα arte de la table, με την υπογραφή διακεκριμένων ελλήνων δημιουργών

επιλεγμένους τίτλους βιβλίων γαστρονομίας ως τροφή για σκέψη

μια συναρπαστική παλέτα πρωτότυπων και αυθεντικών γεύσεων από όλη την Ελλάδα, από ανθρώπους που με αγάπη μας προσφέρουν την δημιουργική και ζωογόνο αναπνοή της ελληνικής γης. 

Το IANOSDELI - ο πολιτισμός των γεύσεων, λειτουργεί τόσο ως σημείο διάθεσης δώρων γεύσης όσο και ως τόπος συνάντησης των ανθρώπων της γεύσης καθώς στο IANOS CAFÉ πραγματοποιεί καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων αφιερωμένων στην γαστρονομία και τον πολιτισμό.

 

ΙΑΝΟS CLUB

Η Αλυσίδα Πολιτισμού ΙΑΝΟS, στα πλαίσια ενίσχυσης του δικτύου της και με στόχο την περαιτέρω εξέλιξη της σχέσης με τους πελάτες και φίλους, δημιούργησε το 2011 το IANOS CLUB. Μια δραστηριότητα που ενώνει όλους όσους εκφράζει ο ΙΑΝΟS, ως χώρος και πρόταση πολιτισμού και σήμερα αριθμεί πάνω από 145.000.

H ιδιότητα μέλους στο IANOS CLUB αποκτάται από τους πελάτες μας με την IANOS CLUB Card - μια Μοναδική Κάρτα Πολιτισμού. Με την ένταξη στο CLUB, αποκτά κανείς ιδιαίτερα προνόμια τόσο σε επίπεδο αγορών και δραστηριοτήτων του IANOY, όσο και σε επίπεδο πολλαπλών οφελών από τις Συνεργαζόμενες Επιχειρήσεις του CLUB. Μετά από περίπου δυο χρόνια λειτουργίας, αριθμεί περισσότερα από 145.000 μέλη!

 

IANOS RADIO

Ο IANOS, διευρύνοντας τα κανάλια επικοινωνίας των πολιτιστικών δραστηριοτήτων του με το κοινό, δημιούργησε ένα διαδικτυακό ραδιόφωνο πολιτισμού καθώς και μια ψηφιακή τηλεόραση. Μέσω του IANOS RADIO, οι ακροατές μπορούν να ακούν όλο το 24ωρο ελληνική και ξένη μουσική επιλεγμένη από τον ΙΑΝΟ, όπως επίσης να παρακολουθούν ζωντανά επιλεγμένες μουσικές εκδηλώσεις.