Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητες του ΙΑΝΟΥ. Είναι το αποτέλεσμα της βασικής πεποίθησης ότι αποτελούμε αναπόσπαστο μέρος των κοινωνιών στις οποίες λειτουργούμε, γεγονός που μας δημιουργεί ευθύνες για την βελτίωση και την εξέλιξή τους.

Στον ΙΑΝΟ, η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη ξεκινά από τους εργαζομένους της επιχείρησης. Έτσι, δημιουργούμε για τους συνεργάτες μας ένα ασφαλές και άνετο περιβάλλον εργασίας, όπου η δημιουργικότητα, η αφοσίωση και η παραγωγικότητα ανταμείβονται.

Ταυτόχρονα, τους παρέχουμε έμπρακτη στήριξη μέσω διαρκούς εκπαίδευσης και βοήθεια για την εξέλιξή τους σε επαγγελματικό αλλά και προσωπικό επίπεδο.

Οι δράσεις στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, προσπαθούμε πάντα να εντάσσονται σε ένα ευρύτερο σχεδιασμό με διάρκεια στο χρόνο, αποφεύγοντας μια αποσπασματική και λιγότερο αποτελεσματική αντιμετώπιση. Επομένως, αναζητούμε στρατηγικές συνεργασίες με φορείς και οργανώσεις ώστε να τους προσφέρουμε στήριξη στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας.

Μερικές σταθερές δράσεις των τελευταίων χρόνων αναφέρονται ενδεικτικά στη συνέχεια:

-Ετήσια δωρεά βιβλίων σε σχολικές βιβλιοθήκες, ιδρύματα, πολιτιστικούς συλλόγους, βιβλιοθήκες δήμων και Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις.

-Διάθεση των αιθουσών τέχνης και εκδηλώσεων του ΙΑΝΟΥ δωρεάν σε οργανισμούς, σωματεία και Μ.Κ.Ο για εκθέσεις και εκδηλώσεις που προβάλλουν το κοινωφελές τους έργο.

-Συστηματική οικονομική ενίσχυση φιλανθρωπικών οργανώσεων, όπως το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα και άλλες.

-Διοργάνωση εκδηλώσεων σε συνεργασία με φορείς για την προώθηση κοινωνικών θεμάτων και ευαισθητοποίηση του κοινού.

-Στήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων, όπως οι άνεργοι, με ειδικές εκπτώσεις στα καταστήματα μας.

-Προστασία του περιβάλλοντος μέσω συστηματικής ανακύκλωσης όλων των υλικών που χρησιμοποιούμε, αλλά και με στοχευμένες δράσεις σε συνεργασία με περιβαλλοντικές οργανώσεις.

Ταυτόχρονα, μέσα από την εκδοτική μας δραστηριότητα, Μπαμπά... Μια κανονική ημέρα, Μια ζαχαρένια συνταγή  και τους συγγραφείς Αντώνη Δούμα-Κανάκη και Φωτεινή Κωνσταντοπούλου καθώς και από δράσεις και εκδηλώσεις προσφοράς όπως Ο ΙΑΝΟS για την Κιβωτό του Κόσμου και το Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο, που διοργανώθηκαν αυτά τα χρόνια, την δενδροφύτευση 2000 δέντρων στη Θεσσαλονίκη, καταφέραμε να προσφέρουμε 61.341€ στο Ορφανοτροφείο "Άγιος Στυλιανός, στην  Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, την Κιβωτό του Κόσμου και στο Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο της Θεσσαλονίκης, τα τελευταία τρία χρόνια, ενώ έχουν γίνει δωρεές σε σχολεία, βιβλιοθήκες κλπ που αγγίζουν τις 250.000€.