ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ Η ΕΝ ΤΑΥΡΟΙΣ

Συγγραφέας: ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ

Εκδότης: ΙΔΙΩΤΙΚΗ

Γράψτε πρώτος μια αξιολόγηση για αυτό το προϊόν

Περίληψη - Καθώς ετοιμαζόταν ο αρχιστράτηγος των Ελλήνων Αγαμέμνων να θυσιάσει την κόρη του Ιφιγένεια στην Αυλίδα προς τιμήν της θεάς Αρτέμιδας, ώστε οι θεοί να ευδοκήσουν να πνεύσει ούριος άνεμος για τα φορτωμένα με στρατό κι εφόδια πλοία, η παρθένα θεά έστειλε ένα ελάφι στη θέση της παρθένας βασιλοπούλας. Έτσι σφάχτηκε το ζώο χωρίς να καταλάβει κανείς τη θαυμα......

Αρχική Τιμή: 6.10 €

Τιμή IANOS: 5.49 (Κέρδος: 0.61 €)

Υπό την προϋπόθεση διαθεσιμότητας στον εκδότη. Αποστολή εντός 2-5 εργάσιμων ημερών.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ

Συγγραφέας, Μεταφραστής
ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ
Ο Ευριπίδης (480-406 π.Χ.) καταγόταν από τον Αθηναϊκό δήμο της Φλύας. Παρακολούθησε τις διδασκαλίες του Αναξαγόρα, του Πρόδικου και του Πρωταγόρα, και συνδέθηκε φιλικά με τον Σωκράτη. Για πρώτη φορά πήρε μέρος σε δραματικό αγώνα το 455 π.Χ., και από τότε δίδασκε τακτικά μέχρι τον θάνατό του. Άνθρωπος μάλλον εσωστρεφής και αυστηρός, δεν ευτύχησε στην προσωπική ζωή του. Κατά τα τελευταία χρόνια του εγκαταστάθηκε στη Μακεδονία, προσκαλεσμένος από τον βασιλιά Αρχέλαο, και εκεί πέθανε. Στο έργο του αντικατοπτρίζεται το κλίμα της εποχής, με την έντονη επίδραση της σοφιστικής, την αμφισβήτηση και την αναζήτηση των θείων και των ανθρώπινων. Ο Ευριπίδης, ο από σκηνής φιλόσοφος, απεικόνισε την τραγικότητα των εσωτερικών συγκρούσεων και απέδωσε μοναδικά την ποικιλία των ψυχικών παθών και τις διακυμάνσεις της συνείδησης. Οι νεωτερισμοί του, στη μορφή των έργων του και στις ιδέες που εξέφρασε, τον έκαναν συχνά στόχο επιθέσεων. Σώζονται δεκαεννέα δράματά του πλήρη και πολλά άλλα αποσπασματικά.

Περίληψη

Καθώς ετοιμαζόταν ο αρχιστράτηγος των Ελλήνων Αγαμέμνων να θυσιάσει την κόρη του Ιφιγένεια στην Αυλίδα προς τιμήν της θεάς Αρτέμιδας, ώστε οι θεοί να ευδοκήσουν να πνεύσει ούριος άνεμος για τα φορτωμένα με στρατό κι εφόδια πλοία, η παρθένα θεά έστειλε ένα ελάφι στη θέση της παρθένας βασιλοπούλας. Έτσι σφάχτηκε το ζώο χωρίς να καταλάβει κανείς τη θαυματουργική αυτή αντικατάσταση. Κι ενώ όλοι θαρρούσαν την Ιφιγένεια για σφαγμένη, εκείνη, με τη χάρη της θεάς που την έσωσε, πέταξε στη χώρα των Ταύρων και η αρχή του δράματος τούτου τη βρίσκει να υπηρετεί ως ιέρεια στον εκεί ναό της Αρτέμιδας. [...] (Από την Εισαγωγή του βιβλίου)

Πληροφορίες προϊόντος

 • SKU:
  0041243
 • Εκδότης:
  ΙΔΙΩΤΙΚΗ
 • Συγγραφέας:
  ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ
 • Μεταφραστής:
  ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
 • Έτος κυκλοφορίας:
  1994
 • Σελίδες:
  149
 • Διαστάσεις:
  14x21
 • Βάρος:
  0.2500 kg
 • Χώρα:
  ΕΛΛΑΔΑ

Αξιολογήσεις

Βαθμολογία