x
NEW IANOS E-SHOP
Δείτε το νέο site του ΙΑΝΟΥ
 

ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ (4Η ΕΚΔΟΣΗ)

Συγγραφέας: ΤΣΑΠΜΑΝ ΣΤΕΦΕΝ

Εκδότης: ΤΖΙΟΛΑΣ

Γράψτε πρώτος μια αξιολόγηση για αυτό το προϊόν

Περίληψη - Το βιβλίο του Stephe J. Champa, όπως και όλα σχεδόν τα διδακτικά συγγράμματα προπτυχιακού επιπέδου, εξετάζουν τις ηλεκτρικές μηχανές στη μόνιμη κατάσταση ισορροπίας. Όμως, η εμπλοκή των ηλεκτρικών μηχανών με τον αυτόματο έλεγχο απαιτεί την εξέταση δυναμικών καταστάσεων. Έτσι, η εφαρμογή της θεωρίας του αυτομάτου ελέγχου στις ηλεκτρικές μηχανές έ......

Αρχική Τιμή: 55.81 €

Τιμή IANOS: 50.23 (Κέρδος: 5.58 €)

Υπό την προϋπόθεση διαθεσιμότητας στον εκδότη. Αποστολή εντός 2-5 εργάσιμων ημερών.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΤΣΑΠΜΑΝ ΣΤΕΦΕΝ

Συγγραφέας
ΤΣΑΠΜΑΝ ΣΤΕΦΕΝ
Ο Stephen J. Chapman τελείωσε Ηλεκτρολόγος Μηχανικός (BS) στο Louisiana State University (1975), και έκανε το μεταπτυχιακό του (MSE) στο Πανεπιστήμιο University of Central Florida (1979), ενώ συνέχισε τις σπουδές του στο Rice University. Από το 1975 ως το 1980, υπηρέτησε στο ναυτικό των ΗΠΑ, διδάσκοντας Ηλεκτρολογία Μηχανική στη Ναυτική Σχολή Πυρηνικής Ενέργειας των ΗΠΑ στο Orlando, Florida. Από το 1980 μέχρι το 1982, συνεργαζόταν στενά με το Πανεπιστήμιο του Houston, όπου και ασχολούνταν με το Πρόγραμμα Συστήματα Ισχύος στο College of Technology. Από το 1982 μέχρι το 1988 και από το 1991 μέχρι το 1995, ήταν μέλος του Τεχνικού Προσωπικού στο Massachusetts Institute of Technology's Lincoln Laboratory, τόσο στις κεντρικές εγκαταστάσεις στο Lexington, στη Massachusetts, όσο και στο παράρτημα του Kwajalein Atoll στη Republic of Marshall Islands. Ενώ εργαζόταν εκεί διεξήγαγε έρευνα στα συστήματα επεξεργασίας σήματος radar. Τελικά έγινε ο χειριστής τεσσάρων radar μεγάλης λειτουργικής εμβέλειας (TRADEX, ALTAIR, ALCOR, και MMW). Από το 1988 μέχρι το 1991, ο Chapman υπήρξε μηχανικός ερευνών στην Shell development Company στο Houston, Texas, όπου διεξήγαγε έρευνα επεξεργασίας σεισμικού σήματος. Επίσης, συνεργάστηκε στενά με το University of Houston, όπου και συνέχιζε παράλληλα να διδάσκει. Ο Chapman προς το παρόν είναι Διευθυντής Τεχνικών Συστημάτων για τη British Aerospace Australia, στη Melboume, Australia. Από τη θέση αυτή, παρέχει τεχνικές κατευθύνσεις και ελέγχει τα σχέδια των νέων μηχανικών που εργάζονται στην εταιρία. Επίσης, συνεχίζει να διδάσκει σε τοπικά πανεπιστήμια. Ο Chapman είναι Senior Member του Institute of Electrical and Electronic Εngineers (και διάφορους παρεμφερείς συλλόγους). Ακόμη, αποτελεί μέλος της Association for Computing Machinery και του Institution of Engineers (Australia).

Περίληψη

Το βιβλίο του Stephe J. Champa, όπως και όλα σχεδόν τα διδακτικά συγγράμματα προπτυχιακού επιπέδου, εξετάζουν τις ηλεκτρικές μηχανές στη μόνιμη κατάσταση ισορροπίας. Όμως, η εμπλοκή των ηλεκτρικών μηχανών με τον αυτόματο έλεγχο απαιτεί την εξέταση δυναμικών καταστάσεων. Έτσι, η εφαρμογή της θεωρίας του αυτομάτου ελέγχου στις ηλεκτρικές μηχανές έχει υποχρεώσει στην περιγραφή της δυναμικής των ηλεκτρικών μηχανών, την οποία και έχει βοηθήσει να εξελιχθεί σημαντικά. Σήμερα, η δυναμική των ηλεκτρικών μηχανών διδάσκεται σε προπτυχιακό επίπεδο και αναφέρεται μόνο σε ειδικά βιβλία. Τα διδακτικά συγγράμματα περιορίζονται ακόμη στη μελέτη της μόνιμης κατάστασης ισορροπίας των ηλεκτρικών μηχανών. Πιστεύουμε ότι οι ηλεκτρικές μηχανές είναι στην πραγματικότητα ένα σχετικά απλό επιστημονικό αντικείμενο. Μάλιστα, αν διατίθενται και τα κατάλληλα βοηθήματα, μπορεί να θεωρηθεί και ευχάριστο. Ελπίζουμε ότι οι αναγνώστες αυτού του βιβλίου δε θα διαφωνήσουν μαζί μας. Το βιβλίο του Stepha J. Chapma το επιλέξαμε ανάμεσα σε πάρα πολλά αξιόλογα βιβλία της διεθνούς βιβλιογραφίας, ίσως επειδή στο παρελθόν αυτό ήταν που διέγειρε το ενδιαφέρον μας, για τις ηλεκτρικές μηχανές, περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο βιβλίο. Έτσι, με αυτήν την έκδοση ελπίζουμε να συμβάλλουμε στον εμπλουτισμό της ελληνική βιβλιογραφίας και στην τόνωση του ενδιαφέροντος των φοιτητών και των ηλεκτρολόγων μηχανικών για τις ηλεκτρικές μηχανές.

Πληροφορίες προϊόντος

 • Ξενόγλωσσος Τίτλος:
  ELECTRIC MACHINERY FUNDAMENTALS
 • SKU:
  0113337
 • ISBN:
  978-960-418-192-6
 • ISBN2:
  9789604181926
 • Γλώσσα:
  Ελληνικά
 • Εκδότης:
  ΤΖΙΟΛΑΣ
 • Συγγραφέας:
  ΤΣΑΠΜΑΝ ΣΤΕΦΕΝ
 • Μεταφραστής:
  ΘΕΟΔΟΥΛΙΔΗΣ Π.ΘΕΟΔΩΡΟΣ
 • Έτος κυκλοφορίας:
  2000
 • Σελίδες:
  900
 • Διαστάσεις:
  18x25
 • Βάρος:
  1.9500 kg
 • Χώρα:
  ΑΓΓΛΙΑ

Αξιολογήσεις

Βαθμολογία