ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ 71

Συγγραφέας: ΜΟΝΤΑΛΕ ΕΥΓΕΝΙΟΣ

Εκδότης: ΑΓΡΑ

Γράψτε πρώτος μια αξιολόγηση για αυτό το προϊόν

Υπότιτλος - DIARIO DEL 71
Περίληψη - Όποιος χαρίζει το φως / κινδυνεύει απ' το σκοτάδι. Κανείς δεν του 'πε στο σταυροδρόμι πως πρέπει να διαλέξει ανάμεσα σε δυο ξεχωριστές ζωές που δεν τέμνονται ποτέ. Και το παρέλειψε. Αν κι αμελής, χάρη στην Τύχη φύλακας παραμένει του αδιαίρετου. Το Ημερολόγιο του '71 άρχισε να γράφεται τον Δεκέμβριο του 1970 και ολοκληρώθηκε, μαζί με το Ημερολόγιο......

Αρχική Τιμή: 9.50 €

Τιμή Web: 6.50 (Κέρδος: 3.00 €)

Άμεσα διαθέσιμο. Αποστολή εντός 1-3 εργάσιμων ημερών.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΜΟΝΤΑΛΕ ΕΥΓΕΝΙΟΣ

Συγγραφέας
ΜΟΝΤΑΛΕ ΕΥΓΕΝΙΟΣ
Ο EUGENIO MONTALE ήταν Ιταλός ποιητής και δημοσιογράφος, βραβευμένος με το Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1975. Γεννήθηκε το 1896 στη Γένοβα. Ξεκίνησε να σπουδάζει στη Φιλοσοφική Σχολή της Γένοβας αλλά εγκατέλειψε τις σπουδές του και στράφηκε στη μουσική. Στη ζωή του έζησε δύο πολέμους. Τον Α΄ και τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Σημαντικά γεγονότα που τον επηρέασαν και σημάδεψαν το έργο του. Υπήρξε εκδότης διάφορων φιλολογικών περιοδικών ενώ συνεργάστηκε με πολλά ακόμη δημοσιεύοντας ποιήματα ή κριτικές του. Το πρώτο του έργο ήταν Τα κόκαλα Σουπιάς το 1925 ενώ ακολούθησαν: τα ποιήματα: Οι ευκαιρίες, Η χιονοθύελλα, Ο κορεσμός, καθώς και τα πεζά: Η πεταλούδα του Ντινάρ, Έξω από το σπίτι, Στον καιρό μας, κ.α. Το 1975 η Σουηδική Ακαδημία του απένειμε το Νόμπελ Λογοτεχνίας. Το έργο του είναι γνωστό και στην Ελλάδα την οποία μάλιστα είχε επισκεφθεί δύο φορές. Πέθανε το 1981.

Περίληψη

Όποιος χαρίζει το φως / κινδυνεύει απ' το σκοτάδι. Κανείς δεν του 'πε στο σταυροδρόμι πως πρέπει να διαλέξει ανάμεσα σε δυο ξεχωριστές ζωές που δεν τέμνονται ποτέ. Και το παρέλειψε. Αν κι αμελής, χάρη στην Τύχη φύλακας παραμένει του αδιαίρετου. Το Ημερολόγιο του '71 άρχισε να γράφεται τον Δεκέμβριο του 1970 και ολοκληρώθηκε, μαζί με το Ημερολόγιο του '72, τον Νοέμβριο του 1972. Πρόκειται για δύο ξεχωριστές ποιητικές συλλογές, οι οποίες θα μπορούσαν ωστόσο και να εκληφθούν ως ένα ενιαίο σύνολο ενενήντα ποιημάτων. Υπό αυτή την έννοια η έκδοση του παρόντος τόμου έρχεται να συμπληρώσει, δεκατέσσερα χρόνια αργότερα, την ελληνική έκδοση του Ημερολογίου του '72, όχι βέβαια τυπικά, αφού αποτελεί μια ανεξάρτητη ποιητική ενότητα, αλλά ουσιαστικά: αποβλέποντας στο να παρουσιάσει πληρέστερα μια σημαντική στιγμή αυτού που έχουμε αλλού ονομάσει "ύστερη περίοδο του Μοντάλε". Η αλλαγή πλεύσης του Μοντάλε, η οποία ξεκινά λίγο νωρίτερα με το Σατιρικόν, σημαίνει στροφή από το υψηλό προς το κωμικό και το γκροτέσκο - αλλά και προς τον διακριτικό τόνο ή την μετρημένη έκφραση. Σημαίνει επίσης στροφή από το λυρικό αίσθημα προς μια ποίηση πιο στοχαστική και διανοητική, που παραπέμπει ταυτόχρονα στον δημοσιογραφικό λόγο. Κατορθώνεται σε τούτα τα ποιήματα μια ζωτική μετουσίωση: η ανάπλαση της σκέψης, του διανοητικού στοιχείου σε αίσθημα, δηλαδή σε ποίηση. Ο Μοντάλε τιμήθηκε με το βραβείο ΝΟΜΠΕΛ το 1975.

Πληροφορίες προϊόντος

 • Ξενόγλωσσος Τίτλος:
  DIARIO DEL 71
 • SKU:
  0295358
 • ISBN:
  978-960-505-084-9
 • ISBN2:
  9789605050849
 • Εκδότης:
  ΑΓΡΑ
 • Συγγραφέας:
  ΜΟΝΤΑΛΕ ΕΥΓΕΝΙΟΣ
 • Μεταφραστής:
  ΑΛΙΦΕΡΗΣ ΝΙΚΟΣ
 • Συντελεστής:
  ΠΕΤΣΟΠΟΥΛΟΣ Α. ΣΤΑΥΡΟΣ
 • Έτος κυκλοφορίας:
  2013
 • Σελίδες:
  135
 • Διαστάσεις:
  12x17
 • Βάρος:
  0.1600 kg
 • Χώρα:
  ΙΤΑΛΙΑ

Αξιολογήσεις

Βαθμολογία