x
NEW IANOS E-SHOP
Δείτε το νέο site του ΙΑΝΟΥ
 

ΙΣΛΑΜΙΚΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΣΜΟΣ

Συγγραφέας: ΜΑΡΙΟΡΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Εκδότης: ΠΕΔΙΟ

Γράψτε πρώτος μια αξιολόγηση για αυτό το προϊόν

Περίληψη - H ισλαμική νεοριζοσπαστικοποίηση εξαπλώνεται στην Ευρώπη απαιτώντας την κυριαρχία του Ισλάμ με την παγκόσμια εγκαθίδρυση της ισλαμικής umma και την καθολική εφαρμογή της sharīʿa. Σε καμία περίπτωση, ωστόσο, δεν μπορεί να γίνει αποδοχή της ισλαμικής sharīʿa ή η παραμικρή απομείωση των αρχών του δυτικού πολιτισμού. Όμως, η ριζοσπαστικοποίηση και η βία ποτέ δ......

Αρχική Τιμή: 18.90 €

Τιμή IANOS: 17.01 (Κέρδος: 1.89 €)

Άμεσα διαθέσιμο. Αποστολή εντός 1-3 εργάσιμων ημερών.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΜΑΡΙΟΡΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Συγγραφέας
ΜΑΡΙΟΡΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
Ο Μιχάλης Μαριόρας ειδικεύθηκε στο Ισλάμ με σπουδές στα Πανεπιστήμια Αθηνών, Γενεύης, Φριβούργου Ελβετίας και Μαρβούργου Γερμανίας (1993-2005). Από το 2008 διδάσκει Ισλάμ, Ιστορία Θρησκευμάτων, Συγκριτική Θρησκειολογία και Αρχαία Ελληνική Θρησκεία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Την περίοδο 2009-2011 διετέλεσε Ειδικός Σύμβουλος στο Υπουργείο Παιδείας (σε θέματα όπως το τέμενος και το ισλαμικό νεκροταφείο των Αθηνών, η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, το μεταναστευτικό πρόβλημα και ο διαθρησκειακός διάλογος) και είναι επίσης τακτικό μέλος της αρμόδιας συνοδικής επιτροπής της Εκκλησίας της Ελλάδος. Το 2012 συμμετείχε στο International Visitor Leadership Program (IVLP) με θέμα «Integration of Migrant Muslim Youth for Greece: Challenges and Prospects». Τα ερευνητικά ενδιαφέροντά του επικεντρώνονται στην ανάδειξη της ισλαμικής αυθεντικότητας των μουσουλμανικών θέσεων, στην αναψηλάφηση εσφαλμένων στερεοτυπικών αντιλήψεων της δυτικής κοινής γνώμης περί Ισλάμ, στην έμπρακτη υλοποίηση της ενσωμάτωσης των μουσουλμάνων μεταναστών στην Ελλάδα, καθώς επίσης στη θεσμοθετημένη παρουσία της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη.

Περίληψη

H ισλαμική νεοριζοσπαστικοποίηση εξαπλώνεται στην Ευρώπη απαιτώντας την κυριαρχία του Ισλάμ με την παγκόσμια εγκαθίδρυση της ισλαμικής umma και την καθολική εφαρμογή της sharīʿa. Σε καμία περίπτωση, ωστόσο, δεν μπορεί να γίνει αποδοχή της ισλαμικής sharīʿa ή η παραμικρή απομείωση των αρχών του δυτικού πολιτισμού. Όμως, η ριζοσπαστικοποίηση και η βία ποτέ δεν είναι η λύση...Στο βιβλίο αυτό διερευνώνται οι ιστορικές και, κυρίως, οι θεολογικές προϋποθέσεις του ισλαμικού ριζοσπαστισμού που συγχρόνως τεκμηριώνουν και το τζιχάντ. Εξετάζονται οι κύριοι εισηγητές της σχετικής επιχειρηματολογίας al-Bannā’, Quṭb και Mawdūdī, διάφορες ισλαμικές οργανώσεις, όπως η Μουσουλμανική Αδελφότητα, που επηρέασαν τις αντίστοιχες εξελίξεις, αλλά και οι νεότεροι ακραίοι ισλαμιστές που συνέβαλαν στην άνευ όρων και ορίων εξέλιξη της ισλαμικής τρομοκρατίας. Η ανάλυση του προφίλ των μουσουλμάνων εξτρεμιστών, αλλά και η περιγραφή των σταδίων της ισλαμικής ριζοσπαστικοποίησης συμβάλλουν ουσιαστικά στην ολοκληρωμένη κατανόηση αυτού του παγκόσμιου φαινομένου. Όπως υποστηρίζεται στο βιβλίο, ο ισλαμικός ριζοσπαστισμός και οι τζιχαντιστές θα αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά μόνο από τους ίδιους τους μουσουλμάνους. Ιδανικές λύσεις θα προκύψουν από την ισλαμική αφύπνιση και αναθεώρηση με γνώμονα το Κοράνιο και άλλες διαστάσεις της ισλαμικής πραγματικότητας. Διαφορετικά, οποιεσδήποτε εξωτερικές πρωτοβουλίες και αλλαγές κινδυνεύουν να απορριφθούν ηχηρά από την ανυπέρβλητη κρίση της ισλαμικής συνείδησης. Άλλωστε, οι στρατιωτικές ή άλλες βίαιες λύσεις μόνο επιδερμικά αποτελέσματα θα επιφέρουν, ενώ μακροπρόθεσμα θα προκαλέσουν μόνιμες μη αναστρέψιμες ζημιές.

Πληροφορίες προϊόντος

 • SKU:
  0497668
 • ISBN:
  978-960-635-172-3
 • ISBN2:
  9789606351723
 • Εκδότης:
  ΠΕΔΙΟ
 • Συγγραφέας:
  ΜΑΡΙΟΡΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
 • Έτος κυκλοφορίας:
  2020
 • Σελίδες:
  456
 • Διαστάσεις:
  14x21
 • Βάρος:
  0.5500 kg
 • Χώρα:
  ΕΛΛΑΔΑ

Αξιολογήσεις

Βαθμολογία