x
NEW IANOS E-SHOP
Δείτε το νέο site του ΙΑΝΟΥ
x
Αγαπητοί μας πελάτες
Σας ενημερώνουμε ότι ο προβλεπόμενος χρόνος παράδοσης πλέον είναι 5-7 μέρες.
Λόγω του μεγάλου όγκου παραγγελιών καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να μειωθεί ο χρόνος εκτέλεσης της παραγγελίας.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση σας.
#μένουμε_σπίτι
 

ΚΑΙΡΟΣ Ο ΓΙΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΜΟΣ 2 Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ

Συγγραφέας: ΖΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Εκδότης: ΖΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Γράψτε πρώτος μια αξιολόγηση για αυτό το προϊόν

Περίληψη - Στα δύο πρώτα κεφάλαια εξετάζονται τα μέσα που χρησιμοποιούνται σήμερα για την παρατήρηση του καιρού και οι σύγχρονες μέθοδοι πρόγνωσής του που καλύπτουν χρονικό διάστημα από λίγες ώρες έως και 5 μήνες. Για τον συγγραφέα, πρωταρχικοί στόχοι είναι η αξιολόγηση και η αξιοποίηση των μετεωρολογικών παρατηρήσεων και των προγνώσεων που υπάρχουν στις ιστοσελίδες τ......

Αρχική Τιμή: 35.15 €

Τιμή IANOS: 31.64 (Κέρδος: 3.51 €)

Άμεσα διαθέσιμο. Αποστολή εντός 1-3 εργάσιμων ημερών.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΖΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Συγγραφέας
ΖΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Ο Δημήτρης Ζιακόπουλος γεννήθηκε στην Κόνιτσα Ιωαννίνων. Σπούδασε Μαθηματικά και Μετεωρολογία. Είναι Διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας και παράλληλα παρουσιάζει το Δελτίο Καιρού στη δημόσια τηλεόραση. Είναι μέλος της ομάδας εργασίας του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού (WMO) για την παροχή μετεωρολογικών υπηρεσιών προς το κοινό καθώς και μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Παρουσιαστών Καιρού για την επικοινωνία με τους Ευρωπαίους πολίτες σε θέματα κλιματικής αλλαγής. Είναι παντρεμένος κι έχει δύο παιδιά.

Περίληψη

Στα δύο πρώτα κεφάλαια εξετάζονται τα μέσα που χρησιμοποιούνται σήμερα για την παρατήρηση του καιρού και οι σύγχρονες μέθοδοι πρόγνωσής του που καλύπτουν χρονικό διάστημα από λίγες ώρες έως και 5 μήνες. Για τον συγγραφέα, πρωταρχικοί στόχοι είναι η αξιολόγηση και η αξιοποίηση των μετεωρολογικών παρατηρήσεων και των προγνώσεων που υπάρχουν στις ιστοσελίδες του διαδικτύου (internet) και η καλύτερη κατανόηση των δελτίων καιρού που καθημερινά παρουσιάζονται στα ΜΜΕ. Στο τρίτο κεφάλαιο περιγράφονται οι πιο χαρακτηριστικοί τύποι καιρού στην Ελλάδα και τα βαρομετρικά συστήματα που συνδέονται με αυτούς. Ειδικότερα, εξετάζονται οι κυκλώνες της Μεσογείου, οι μετεωρολογικές βόμβες, οι ψυχρές εισβολές, οι χιονοπτώσεις, οι πλημμύρες, τα μελτέμια, οι καύσωνες και τα μπουρίνια. Αναδεικνύεται σε κάθε περίπτωση ο σημαντικός ρόλος του ανάγλυφου στη διαφοροποίηση του καιρού μεταξύ των επιμέρους περιοχών της χώρας. Στο τέταρτο κεφάλαιο εξετάζεται η πρακτική (εμπειρική) πρόβλεψη του καιρού που κάνει ο άνθρωπος σχεδόν από τότε που εμφανίστηκε στη γη και γίνεται διάκριση μεταξύ των μεθόδων πρόβλεψης που έχουν επιστημονική βάση και είναι χρήσιμες και εκείνων που ανήκουν στην κατηγορία των προκαταλήψεων και των δοξασιών. Το πέμπτο και τελευταίο κεφάλαιο διαπραγματεύεται χωρίς κραυγές και υπερβολές το θέμα των κλιματικών αλλαγών του πλανήτη μας. Εξετάζονται όλοι οι παράγοντες που καθορίζουν τον καιρό και το κλίμα της γης, έτσι ώστε, ακόμα και οι αναγνώστες που δεν έχουν ειδικές γνώσεις, να μπορέσουν να κατανοήσουν τα προβλήματα που δημιουργεί η κλιματική αλλαγή. Ο παρών τόμος είναι ο δεύτερος τόμος μιας τριλογίας με την οποία ο συγγραφέας επιχειρεί να μας γνωρίσει το συναρπαστικό κόσμο του καιρού και του κλίματος με πολύ κατανοητό τρόπο. Οι τόμοι είναι έγχρωμοι με πολλά σχήματα, πίνακες και χάρτες και διανθίζονται με εκπληκτικές φωτογραφίες καιρικών φαινομένων που παρατηρήθηκαν στην πατρίδας μας.

Πληροφορίες προϊόντος

 • SKU:
  0234399
 • ISBN:
  978-960-92667-2-7
 • ISBN2:
  9789609266727
 • Γλώσσα:
  Ελληνικά
 • Εκδότης:
  ΖΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
 • Συγγραφέας:
  ΖΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
 • Έτος κυκλοφορίας:
  2009
 • Σελίδες:
  293
 • Διαστάσεις:
  17x24
 • Βάρος:
  0.7500 kg
 • Χώρα:
  ΕΛΛΑΔΑ

Αξιολογήσεις

Βαθμολογία