ΛΕΞΙΚΟ ΠΡΟΦΟΡΑΣ ΤΗΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

Συγγραφέας: ΒΑΦΙΑΣ ΑΡΗΣ

Εκδότης: ΔΩΔΩΝΗ

Γράψτε πρώτος μια αξιολόγηση για αυτό το προϊόν

Περίληψη - Το "Λεξικό προφοράς της νεοελληνικής γλώσσας", είναι το πρώτο αμιγώς ελληνικό λεξικό, που αναφέρεται στη φθογγοηχητική απόδοση των χρηστικότερων λέξεων του νεοελληνικού λόγου. Πρόκειται δηλαδή για το αντίστοιχο phonetics της αγγλικής γλώσσας στην ελληνική. Η απόδοση των λέξεων έγινε με βάση τους κανόνες και τις θέσεις που διατυπώσαμε στην προηγούμενη μελέτη μας "Αγ......

Αρχική Τιμή: 21.20 €

Τιμή IANOS: 19.08 (Κέρδος: 2.12 €)

Άμεσα διαθέσιμο. Αποστολή εντός 1-3 εργάσιμων ημερών.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΒΑΦΙΑΣ ΑΡΗΣ

Συγγραφέας
ΒΑΦΙΑΣ ΑΡΗΣ
Ο Άρης Βαφιάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965. Αριστούχος της Ανωτέρας Ιδιωτικής Σχολής Δραματικής Τέχνης του Ωδείου Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγωγή του Προφορικού Λόγου και της Φωνής στο Central School of Speech & Drama (Λονδίνο). Μέρος της διατριβής του αποτελούν οι μελέτες: "From lungs to larynx: the anatomical and physiological aspects of phonation", "Speech & voice in relation to ancient Greek drama", "English with Greek accent: a phonetic analysis approach". Είναι μέλος της British Voice Association και ασχολείται αποκλειστικά με τη διδασκαλία του Προφορικού Λόγου και της Φωνής.

Περίληψη

Το "Λεξικό προφοράς της νεοελληνικής γλώσσας", είναι το πρώτο αμιγώς ελληνικό λεξικό, που αναφέρεται στη φθογγοηχητική απόδοση των χρηστικότερων λέξεων του νεοελληνικού λόγου. Πρόκειται δηλαδή για το αντίστοιχο phonetics της αγγλικής γλώσσας στην ελληνική. Η απόδοση των λέξεων έγινε με βάση τους κανόνες και τις θέσεις που διατυπώσαμε στην προηγούμενη μελέτη μας "Αγωγή προφορικού λόγου - τόμος πρώτος: Η προφορά της νεοελληνική γλώσσας".[...] Η επιλογή των λέξεων δεν έγινε τυχαία, αλλά σύμφωνα με αυτές που προφέρονται διαφορετικά απ' ό,τι γράφονται (π.χ.: γράφουμε "βαριά" αλλά λέμε "βαρΥιά") ή υπάρχει κίνδυνος λάθους στην προφορά τους (π.χ.: "μανι-ακός" και όχι "μανιακός"). Με το παρόν έργο, ολοκληρώνεται η μελέτη μας στο μείζον θέμα της προφοράς. Χωρίς να διεκδικούμε το αλάθητο, ευελπιστούμε το εγχείρημά μας αυτό, όχι απλώς να έχει χρηστικό χαρακτήρα, αλλά να αποτελέσει την αφετηρία και για περαιτέρω αναφορές και μελέτες, ώστε να αναδειχθεί πλήρως ο γλωσσικός πλούτος της Ελληνικής. (Από τον Πρόλογο του λεξικού)

Πληροφορίες προϊόντος

 • SKU:
  0175089
 • ISBN:
  960-385-414-Χ
 • ISBN2:
  960385414Χ
 • Εκδότης:
  ΔΩΔΩΝΗ
 • Συγγραφέας:
  ΒΑΦΙΑΣ ΑΡΗΣ
 • Έτος κυκλοφορίας:
  2006
 • Σελίδες:
  253
 • Διαστάσεις:
  14x21
 • Βάρος:
  0.4800 kg
 • Χώρα:
  ΕΛΛΑΔΑ

Αξιολογήσεις

Βαθμολογία