ΛΕΞΙΚΟ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΡΧΗΣΤΙΚΗΣ

Συγγραφέας: ΤΣΑΓΚΑΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Εκδότης: ΚΑΚΤΟΣ

Γράψτε πρώτος μια αξιολόγηση για αυτό το προϊόν

Περίληψη - ...Συνέλεξα όσους, περί την Μουσική, όρους και όσες λέξεις αξιώθηκα. Νοιάστηκα ώστε η μεταφορά τους στην σημερινή Ελληνική Γλώσσα να 'χει, χωρίς να αφίσταται της επιστημονικής ακρίβειας, απλότητα και ευφρόσυνη διάθεση. (...) Μ' ενδιέφερε μόνο να μοιραστώ και να μεταδώσω την ανείπωτη, ιερή χαρά που προκύπτει από την επαφή με την Ελληνική Γλώσσα και την διαιώνι......

Αρχική Τιμή: 7.42 €

Τιμή Web: 5.12 (Κέρδος: 2.30 €)

Άμεσα διαθέσιμο. Αποστολή εντός 1-3 εργάσιμων ημερών.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΤΣΑΓΚΑΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Συγγραφέας
ΤΣΑΓΚΑΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
O Γιώργος Tσαγκάρης γεννήθηκε στην Aθήνα, όπου τελείωσε το Δημοτικό, το εξατάξιο Γυμνάσιο και σπούδασε μουσική, παρότι τη δυνατότητα «Mουσικής Σκέψης» του μεταλαμπάδωσε ο Eγγλέζος μουσουργός J. Webster. Φοίτησε επίσης στη Nομική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Λόγοι βιοπορισμού αλλά και παιδείας τον οδήγησαν στην υπηρεσία της Σκηνικής Mουσικής. Συνέθεσε μουσική για περισσότερες από 350 παραστάσεις έργων, από το αρχαίο δράμα έως και το σύγχρονο δραματολόγιο, συνεργαζόμενος με τα κρατικά θέατρα, τους κορυφαίους θιάσους ρεπερτορίου, καθώς και με τα Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα. Για την εργασία του αυτή τιμήθηκε με το βραβείο «Kάρολος Kουν». Συνεργάστηκε επίσης με το «Eλληνικό Xορόδραμα» της αξέχαστης Pαλλούς Mάνου στην παραγωγή τριών μπαλέτων, «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας», «Φαντασία του Aριστοφάνη», «Προμηθέας», που παρουσιάστηκαν σε μεγάλα λυρικά θέατρα της Σοβιετικής Ένωσης, Γαλλίας, Oλλανδίας, καθώς και στο Φεστιβάλ Aθηνών και Eπιδαύρου. Tο 1992 απέσπασε το πρώτο βραβείο στον Παγκόμιο Διαγωνισμό Σύνθεσης, που πραγματοποιήθηκε επ' ευκαιρία της Oλυμπιάδας της Bαρκελόνης, με το συμφωνικό ποίημα «Προμηθέας». Bραβεύτηκε στο κινηματογραφικό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 1997. Tελευταία εργασία του η καντάτα «Πρόγονοι του μέλλοντος» -Διόνυσος, Oρφέας- που παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Aθηνών 1997. Eίναι διευθυντής του Tρίτου Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Περίληψη

...Συνέλεξα όσους, περί την Μουσική, όρους και όσες λέξεις αξιώθηκα. Νοιάστηκα ώστε η μεταφορά τους στην σημερινή Ελληνική Γλώσσα να 'χει, χωρίς να αφίσταται της επιστημονικής ακρίβειας, απλότητα και ευφρόσυνη διάθεση. (...) Μ' ενδιέφερε μόνο να μοιραστώ και να μεταδώσω την ανείπωτη, ιερή χαρά που προκύπτει από την επαφή με την Ελληνική Γλώσσα και την διαιώνια περιπέτειά της. Την ανείπωτη, ιερή χαρά που προκύπτει από την ανεπανάληπτη -και Ηθική πέραν της Αισθητικής- συγκρότηση της Μουσικής Θεωρίας και Πράξης των Αρχαίων Ελλήνων. (...) Και η εργασία αυτή άλλο δεν προσδοκά παρά να μπει -τελευταία- στην χορεία όλων αυτών που αντιστέκονται στην Δυναστεία της Αισθητικής, Ηθικής και Γλωσσικής Πενίας του Καιρού και, αλίμονο, του Τόπου.

Πληροφορίες προϊόντος

 • SKU:
  0177190
 • ISBN:
  960-352-543-Χ
 • ISBN2:
  960352543Χ
 • Εκδότης:
  ΚΑΚΤΟΣ
 • Συγγραφέας:
  ΤΣΑΓΚΑΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
 • Έτος κυκλοφορίας:
  2006
 • Σελίδες:
  144
 • Διαστάσεις:
  14x21
 • Βάρος:
  0.5700 kg
 • Χώρα:
  ΕΛΛΑΔΑ

Αξιολογήσεις

Βαθμολογία