με την ΕΛΕΝΑ ΑΡΤΖΑΝΙΔΟΥ

Μετά από την άκρως επιτυχημένη πρώτη περίοδο λειτουργίας της, συνεχίζονται για δεύτερο χρόνο οι συναντήσεις της Παιδικής Λέσχης Ανάγνωσης του ΙΑΝΟΥ, στον Παιδικό ΙΑΝΟ της Θεσσαλονίκης (Μητροπόλεως 73), με είσοδο ελεύθερη. Η λειτουργία της Λέσχης Ανάγνωσης Παιδικού Βιβλίου ξεκίνησε ταυτόχρονα με τα εγκαίνια του Παιδικού ΙΑΝΟΥ στα τέλη του 2016, με σκοπό την άμεση και στενή επαφή των παιδιών με το βιβλίο αλλά και τον πολιτισμό γενικότερα.

Τις συναντήσεις της Παιδικής Λέσχης Ανάγνωσης επιμελείται πάντα η συγγραφέας Έλενα Αρτζανίδου και απευθύνονται σε παιδιά από Α' έως και Ε' Δημοτικού.

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται κάθε δεύτερη Τρίτη, στο υπόγειο του Παιδικού ΙΑΝΟΥ (Μητροπόλεως 73) και είναι διάρκειας 1 ώρας, από τις 6μμ έως και τις 7μμ ενώ ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος. Εφόσον συμπληρωθεί η αίτηση, οι παρακολουθήσεις είναι υποχρεωτικές.

Στα τέλη του 2016, με τα εγκαίνια του , ξεκίνησε και 

Οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να συμπληρώσουν την αίτηση συμμετοχής και να την παραδώσουν  στον ΠΑΙΔΙΚΟ ΙΑΝΟ (Μητροπόλεως 73),  από τις 15 Σεπτεμβρίου έως και τις 8 Οκτωβρίου. 

Για τις τελικές συμμετοχές, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Οι ημερομηνίες των προγραμματισμένων συναντήσεων μέχρι το τέλος του 2017 είναι:

  1. Τρίτη 10 Οκτωβρίου, Ώρα: 18.00-19.00, Παιδικός IANOS-Μητροπόλεως 73 (Υπόγειο)

            Η πρώτη αυτή συνάντηση θα είναι φιλαναγνωστική συνάντηση παιδιά και γονείς, ώστε να ενημερωθούν   τόσο     οι γονείς όσο και τα παιδιά για το πρόγραμμα της νέας χρονιάς.

  1. Τρίτη 24 Οκτωβρίου, Ώρα: 18.00-19.00, Παιδικός IANOS-Μητροπόλεως 73 (Υπόγειο)
  2. Τρίτη 7 Νοεμβρίου, Ώρα: 18.00-19.00, Παιδικός IANOS-Μητροπόλεως 73 (Υπόγειο)
  3. Τρίτη 21 Νοεμβρίου, Ώρα: 18.00-19.00, Παιδικός IANOS-Μητροπόλεως 73 (Υπόγειο)
  4. Τρίτη 5 Δεκεμβρίου, Ώρα: 18.00-19.00, Παιδικός IANOS-Μητροπόλεως 73 (Υπόγειο)

 

Πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής:

Αν θέλετε να δηλώσετε συμμετοχή συμπληρώνετε ηλεκτρονικά την αίτηση συμμετοχής εδώ και την αποστέλλετε στο manager.mitropoleos@ianos.gr

Αιτήσεις συμμετοχής: από 15 Σεπτεμβρίου έως και τις 8 Οκτωβρίου

Ελένη Γαβρή, Μητροπόλεως 73, Θεσσαλονίκη, Τ. 2310268682, Ε: manager.mitropoleos@ianos.gr

 

Το μήνυμα της επιμελήτριας Έλενας Αρτζανίδου

"Συναισθήματα, ζωή,  φως, ελπίδα,  ταξίδι,  όνειρο,

άποψη,  κρίση και γνώση,  αποκτάς και κατακτάς με το βιβλίο

Γι' αυτό και σας προσκαλώ, παιδιά,  στην  Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης του ΙΑΝΟΥ

κάθε δεύτερη Τρίτη 6:00-7:00μ.μ στον Παιδικό ΙΑΝΟ- Μητροπόλεως 73. 

 Για να διαβάσουμε βιβλία  και να ζήσουμε μαζί τους, ξεχωριστές φιλαναγνωστικές στιγμές".

 Έλενα Αρτζανίδου, συγγραφέας

 

Η Έλενα Αρτζανίδου γεννήθηκε το 1964 στη Waldsassen στη Δ. Γερμανία. Στα εννιά της χρόνια, η παραμονή της στην Ελλάδα οριστικοποιήθηκε στο Μαυρονέρι του νομού Κιλκίς και αργότερα στη Θεσσαλονίκη, όπου το 1981 τελείωσε το Λύκειο της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής. Είναι πτυχιούχος της Σχολής Νηπιαγωγών Καρδίτσας, καθώς και του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Α.Π.Θ. Σήμερα ζει και εργάζεται ως εκπαιδευτικός στη Θεσσαλονίκη, ενώ έχει ασχοληθεί και με τη συγγραφή χρονογραφημάτων αλλά και άρθρων που αφορούν τον πολιτισμό για την εφημερίδα Θεσσαλονίκη - Μακεδονία και στο free-press Karfitsa. Σήμερα αρθρογραφεί στο ηλεκτρονικό έντυπο www.thinkfree.gr. Από το 1996 ασχολείται με τη συγγραφή παιδικών βιβλίων. Τα βιβλία της Ένα ζευγάρι κόκκινα αθλητικά παπούτσια και Κόκκινα χρυσά παπούτσια διασκευάστηκαν από το Αριστοτέλειο Κολέγιο Θεσσαλονίκης και παρουσιάστηκαν στο Θέατρο Κήπου Θεσσαλονίκης το 2004. Δίδαξε μαθήματα φιλαναγνωσίας-πρακτικές εφαρμογές, ύστερα από πρόσκληση του καθηγητή Π.Λ. Ανδρέα Καρακίτσιου, στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δασκάλων του Α.Π.Θ. τα έτη 2013-2014-2015, στηριζόμενα στο κοινό βιβλίο των Ε. Αρτζανίδου - Στ. Γρόσδος - Δ. Γουλής - Ανδρ. Καρακίτσιος, Παιχνίδια φιλαναγνωσίας και αναγνωστικές εμψυχώσεις, εκδ.Gutenberg. Συμμετείχε το 2016 ως προσκεκλημένη πεζογράφος στο μεταπτυχιακό Δημιουργικής γραφής του ΤΕΠΑΕ Α.Π.Θ. παρουσιάζοντας τεχνικές δημιουργικής γραφής «Εικόνα-Δημιουργία». Το ίδιο πρόγραμμα παρουσίασε στο «Διά βίου μάθησης-ΤΕΠΑΕ Α.Π.Θ.» τα έτη 2014-2015-2016, σε πρόσκληση του καθηγητή Ανδρέα Καρακίτσιου. Eίναι δημιουργός του βραβευμένου από τον Κύκλο Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, blog: www.filanagnosiaprogram.blogspot.com. Δίδαξε ΠΑΙΔΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ στα Εργαστήρια Δημιουργικής Γραφής του ΙΑΝΟΥ (2016-2017).

 

 
: Neil Diamond - No Words