x
NEW IANOS E-SHOP
Δείτε το νέο site του ΙΑΝΟΥ
 

ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΗΝ ΨΥΧΟΠΑΘΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗ

Συγγραφέας: ΜΑΡΚΙΔΗΣ ΜΑΡΙΟΣ

Εκδότης: ΕΞΑΝΤΑΣ

Γράψτε πρώτος μια αξιολόγηση για αυτό το προϊόν

Περίληψη - Ο συγγραφέας των μελετών αυτών συντάσσεται με εκείνους που διέκριναν, με την πρωτοτυπία ο καθένας του έργου του, την γλώσσα σαν ρυθμιστικό παράγοντα της υποκειμενικότητας. Η ανατολή μας στον κόσμο συμπίπτει στ' αλήθεια με μια σκληρή διαπραγμάτευση, όπου θέλεις δεν θέλεις παραιτείσαι από ένα μέρος της επικράτειας και της εξουσίας σου παίρνοντας σαν αντάλλαγμα......

Αρχική Τιμή: 13.25 €

Τιμή Web: 11.92 (Κέρδος: 1.33 €)

Υπό την προϋπόθεση διαθεσιμότητας στον εκδότη. Αποστολή εντός 2-5 εργάσιμων ημερών.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΜΑΡΚΙΔΗΣ ΜΑΡΙΟΣ

Συγγραφέας, Μεταφραστής
ΜΑΡΚΙΔΗΣ ΜΑΡΙΟΣ
Ο Μάριος Μαρκίδης (1940-2003) γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το Βαρβάκειο Λύκειο το 1957 και σπούδασε ψυχιατρική στα πανεπιστήμια Αθηνών και Λονδίνου (υπήρξε μαθητής του Δ. Κουρέτα και του Κ. Στεφανή). Οι πρώτες του ποιητικές δοκιμές φιλοξενήθηκαν στη "φιλολογική σελίδα" της "Βραδυνής". Με το ποίημα "Εκμαγείο" απέσπασε έπαινο στον ποιητικό διαγωνισμό που προκήρυξε το 1962 το περιοδικό "Πανσπουδαστική" σε συνεργασία με τον "Ταχυδρόμο" (στην κριτική επιτροπή συμμετείχαν ο Νικηφόρος Βρεττάκος και ο Γιάννης Ρίτσος). Με την ποιητική σύνθεση "Πρόλογος στο σπαθί" εμφανίστηκε την ίδια χρονιά στο περιοδικό "Επιθεώρηση Τέχνης" (τεύχος 92, σσ. 179-180). Υπήρξε μέλος της συντακτικής ομάδας των περιοδικών "Μαρτυρίες και Προτάσεις" και συμμετείχε στην ίδια ομάδα του περιοδικού "Σημειώσεις". Εκτός από την ποίηση, ασχολήθηκε με το δοκίμιο, τη λογοτεχνική κριτική και τη μετάφραση (υπήρξε ο πρώτος μεταφραστής γλωσσολογικής εργασίας του Noam Chomsky στα ελληνικά). Στα ποιήματά του και τα άλλα κείμενά του χρησιμοποίησε πολλές φορές το ψευδώνυμο Μάριος Αφεντόπουλος. Στις τέσσερις δεκαετίες λογοτεχνικής του δραστηριότητας συνεργάστηκε πυκνά με ποιήματα, δοκίμια και κριτικές αναγνώσεις στα περιοδικά "Επιθεώρηση Τέχνης" και "Ιδίοις Αναλώμασιν", όπως και στον καθημερινό Τύπο ("Αυγή", "Ελευθεροτυπία"). Επίσης, επιμελήθηκε τη σειρά "Ψυχολογία και επιστήμες της συμπεριφοράς" στις εκδόσεις "Έρασμος". Το 2002 τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Ποίησης για τη συλλογή "Παρά ταύτα".

Περίληψη

Ο συγγραφέας των μελετών αυτών συντάσσεται με εκείνους που διέκριναν, με την πρωτοτυπία ο καθένας του έργου του, την γλώσσα σαν ρυθμιστικό παράγοντα της υποκειμενικότητας. Η ανατολή μας στον κόσμο συμπίπτει στ' αλήθεια με μια σκληρή διαπραγμάτευση, όπου θέλεις δεν θέλεις παραιτείσαι από ένα μέρος της επικράτειας και της εξουσίας σου παίρνοντας σαν αντάλλαγμα γραμματικούς κανόνες. Είμαστε όντα κανονικά - κι ο βαθμός της ελευθερίας μας είναι η ελάχιστη εξαίρεση του κανόνα, στην οποία έχουν δικαίωμα μόνο η ποίηση και η ψυχανάλυση. Δικαίωμα που είναι ταυτόχρονα και υποχρέωση.

Πληροφορίες προϊόντος

 • Σειρά:
  ΤΡΙΑΨΙΣ ΛΟΓΟΣ Β'
 • SKU:
  0066540
 • ISBN:
  960-256-404-0
 • ISBN2:
  9602564040
 • Γλώσσα:
  Ελληνικά
 • Εκδότης:
  ΕΞΑΝΤΑΣ
 • Συγγραφέας:
  ΜΑΡΚΙΔΗΣ ΜΑΡΙΟΣ
 • Έτος κυκλοφορίας:
  1999
 • Σελίδες:
  230
 • Διαστάσεις:
  14x21
 • Βάρος:
  0.4400 kg
 • Χώρα:
  ΕΛΛΑΔΑ

Αξιολογήσεις

Βαθμολογία