Άξιζε τελικά η αναμονή για τη νέα δουλειά των Black Keys. Ο περίφημος δίσκος, με την ψυχεδελική δίνη στο εξώφυλλο και τον αινιγματικό τίτλο Turn Blue, κυκλοφορεί εδώ και λίγες μέρες και εγγυάται ότι ακόμα και αν δεν είστε οπαδός της μπάντας, θα τον ακούσετε με μεγάλο ενδιαφέρον.

Οι ίδιοι θέλανε μια πιο ώριμη δουλειά και αυτό ακριβώς δημιούργησαν. Το άλμπουμ είναι ελαφρώς πιο mainstream από τα προηγούμενα. Όμως αυτό δεν το λέμε για κακό. Η μπάντα βαδίζει απλά στις μουσικές ανάγκες της εποχής, εξελίσσοντας τις δικές της καταβολές σε garage rock και blues rock. Είναι μια δουλειά ατμοσφαιρική, ικανή να ακουστεί σε πολλά διαφορετικά “σαλόνια”, με ήπιες ψυχεδελικές εξάρσεις και καλοδουλεμένο στίχο.

Μην ξεγελιέστε από τον τίτλο. Δεν πρόκειται για ένα CD με blues κομμάτια. Ο τίτλος Turn Blue αντιστοιχεί στην ψυχολογία των μελών του γκρουπ. Η έκφραση feeling blue σημαίνει ότι είμαι κακόκεφος. Είναι στη φύση του καλλιτέχνη τελικά η κακοκεφιά να φέρνει έμπνευση και δημιουργία. Ακούστε το και δεν θα το μετανιώσετε. Και αν δεν το ακούσετε σπίτι είναι σίγουρο ότι θα το ακούσετε έξω, σε ένα από τα μαγαζιά που συχνάζετε, μιας και θα γίνει πολύ της μόδας.