Η ημέρα που όλοι στον ΙΑΝΟ περιμένουμε πλησιάζει!

Ο ΙΑΝΟS, με αφορμή την ανακήρυξη της Αθήνας από την UNESCO ως Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου για το 2018, πραγματοποίησε με ιδιαίτερη επιτυχία Διαγωνισμό Φωτογραφίας με θέμα «Η Αθήνα και το βιβλίο».

Με περισσή χαρά λοιπόν, σας προσκαλούμε στην βραδιά ανακοίνωσης των νικητών, την Τρίτη 22 Μαΐου στις 20:30 στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24.

Μέχρι τότε και εν αναμονή των αποτελεσμάτων ζητήσαμε από την κριτική επιτροπή του διαγωνισμού που αποτελείτε από τους καταξιωμένους καλλιτέχνες ΔημήτρηΤαλιάνη (φωτογράφος-εκδότης), Μάριο Σπηλιόπουλο (καθηγητής ΑΣΚΤ- ζωγράφος) και Σωτήρη Χατζάκη (σκηνοθέτης), κάποιες πρώτες σκέψεις τους και σας τις παραθέτουμε:

 

«Οι διαγωνιζόμενοι  μπορούμε να πούμε ότι επέμειναν περισσότερο στην ευρηματικότητα του θέματος παρά στη διαχείριση του φωτός. Η προσπάθεια, πάντως, είναι αξιέπαινη ως μια άσκηση, μια δοκιμασία πάνω σε συγκεκριμένο θέμα και τόπο. »

Δημήτρης Ταλιάνης

 

«Η φωτογραφία είναι ιστορία. Η φωτογραφία ιστορεί και είναι ανεπίδεχτη στη μικρότητα και το θράσος. Ξεφλουδίζει τα τοιχώματα του κρυμμένου μας πυθμένα την αποφασιστική στιγμή και αποκαλύπτει. Η φωτογραφία ανακαλύπτει τον κόσμο ξανά. Ο IANOΣ σαν θεότητα βλέπει και από τις δυο πλευρές: Βιβλίο, Αθήνα, δηλαδή βιβλίο στην Αθήνα.»

Μάριος Σπηλιόπουλος

 

«Ο διαγωνισμός φωτογραφίας του Ιανού είχε εξαιρετικά ενδιαφέρουσες συμμετοχές. Οι εκατοντάδες συμμετοχές προτείνουν θεάσεις μεγάλης γκάμας και αποδεικνύουν τη σημασία της ιδιαίτερης ματιάς και της πνευματικότητας του δημιουργού. Η μαγική στιγμή, εκείνο το φευγαλέο δέκατο, στο οποίο συναντώνται η κανονικότητα και η φεύγουσα εκδοχή της απογειώνει τη φαντασία και την έξοδο από τον ρεαλισμό της ύλης. Επισημαίνω την σημασία της συμμετοχής. Οι επιλογές των τριών πρώτων δεν αναιρούν τη σημαντικότητα του συνόλου των φωτογραφιών που κατατέθηκαν. »

Σωτήρης Χατζάκης

 

Σας περιμένουμε!

 

Αναλυτικές πληροφορίες για την παρουσίαση εδώ

 

 
: Vangelis, Vangelis Greatest hits, So long so clear