Τα καλά σας τα είπαμε; Από το ερχόμενο φθινόπωρο οι διαδρομές του λεωφορείου 040 θα έχουν το δικό τους χαρακτήρα. Από 1η Οκτωβρίου, και την πρώτη ημέρα κάθε μήνα οι βαρετές διαδρομές που όλοι καρτερικά ανυπομονούσαμε να τελειώσουν θα μετατραπούν σε ποιητικές διαδρομές.

 

Και αυτό τι ακριβώς σημαίνει; Ότι στην διαδρομή από Σύνταγμα προς Πειραιά ποιητές θα απαγγέλουν τμήματα από τις συλλογές τους με κοινό τους επιβάτες.

 

Οι ημέρες ποίησης πραγματοποιούνται στα πλαίσια κοινών δράσεων πολιτισμού των δήμων Πειραιά και Αθήνας για την διοργάνωση του «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου». Σχετικές εκδηλώσεις θα φιλοξενηθούν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

 

Τη συνεργασία μεταξύ των πόλεων της Αθήνας και του Πειραιά ανακοίνωσαν σε συνέντευξη Τύπου οι δήμαρχοι Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και Πειραιά Γιάννης Μώραλης.

 

«Η Αθήνα κι ο Πειραιάς είναι πια μια ενιαία πόλη που θα χρειαζόταν μητροπολιτική διακυβέρνηση. Τα διοικητικά όρια δεν υπάρχουν για να διαιρούν, αλλά για να τα υπερβαίνουμε και να συνεργαζόμαστε»

Γιώργος Καμίνης, Δήμαρχος Αθηναίων

 

Πηγή εδώ