Σου αρέσει να παίζεις με τις λέξεις;

 Θέλεις να βουτάς στα βιβλία και τις μελωδίες

και να φτιάχνεις τις δικές σου ιστορίες;

 

 Οι Τετάρτες του φθινοπώρου στον Παιδικό Ιανό Θεσσαλονίκης γεμίζουν χρώματα, μουσικές και φαντασία, μέσα από τον μαγικό κόσμο της Παιδικής Λογοτεχνίας και της Τέχνης! Τα παιδιά θα πειραματιστούν με τις τεχνικές της Δημιουργικής Γραφής και πάντα με όχημα το παιχνίδι θα ανακαλύψουν τα μυστικά που κρύβουν οι λέξεις και οι εικόνες, θα εκφραστούν καλλιτεχνικά και θα αναπτύξουν μία προσωπική σχέση με τη συγγραφή και τον πολιτισμό δημιουργώντας τα δικά τους, πρωτότυπα, έργα.

Από την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου και για τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο ξεκινάμε στο υπόγειο του Παιδικού Ιανού, κάθε (εργάσιμη) Τετάρτη στις 6-7.30 το απόγευμα για παιδιά νηπιαγωγείου και Ά Δημοτικού (5-6,5 ετών).

Ελάτε να κάνουμε καινούργιους φίλους και όλοι μαζί να «δώσουμε το λόγο μας» πως ο λόγος των παιδιών έχει τη δύναμη να αλλάξει τον κόσμο!

        Κατερίνα Τζαβάρα

Εκπαιδευτικός MSc - Συγγραφέας

 

 

Η έννοια της δημιουργικής γραφής  στην προσχολική και πρώτη σχολική ηλικία συνδέεται με τη δημιουργικότητα, την αισθητική απόλαυση και την προσέγγιση των λογοτεχνικών κειμένων μέσα από το παιχνίδι και τη βιωματική γνωριμία κάποιων τεχνικών επεξεργασίας του λόγου.

Σε κάθε συνάντηση τα παιδιά, μετά από ένα αρχικό ερέθισμα (ανάγνωση βιβλίου, εικαστικό έργο, μουσικό θέμα, αντικείμενο, κούκλα, κ.ά.) κινητοποιούνται να εκφραστούν ελεύθερα και δημιουργικά με όλο το σώμα και τις αισθήσεις, πνευματικά, ψυχικά και συναισθηματικά ώστε να προσεγγίσουν τα διαφορετικά είδη λόγου και γραφής με πολλούς εναλλακτικούς τρόπους.

Τα παιδιά, ατομικά και ομαδικά, θα ακούσουν, θα μιλήσουν αυθόρμητα, θα εκφράσουν απόψεις, θα σχολιάσουν, θα περιγράψουν, θα επιχειρηματολογήσουν, θα συγκρίνουν, θα ερμηνεύσουν και θα γράψουν μέσα από παιχνίδια αισθητικής καλλιέργειας και φιλαναγνωσίας. Στο τέλος κάθε συνάντησης θα παράγουν ένα δικό τους πρωτότυπο έργο: ένα ιχνογράφημα, ένα κείμενο, μία εικαστική δημιουργία, ένα μουσικό μοτίβο, μία κατασκευή κ.ά.

Επιστημονικός σχεδιασμός-Υλοποίηση

Κατερίνα Τζαβάρα

Εκπαιδευτικός MSc- Συγγραφέας

 

Α΄ κύκλος:

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ- ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2017 κάθε Τετάρτη απόγευμα 6-7.30μμ. (εκτός Τετάρτης 25 Οκτωβρίου) στο Παιδικό Ιανό Θεσσαλονίκης (Μητροπόλεως 73, υπόγειο).

 Τα εργαστήρια απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 5-6,5 ετών (Νήπια και Ά Δημοτικού) και η συμμετοχή σε αυτά είναι ελεύθερη. Ο αριθμός των παιδιών θα είναι περιορισμένος.

 Για τις τελικές συμμετοχές, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να συμπληρώσουν την αίτηση συμμετοχής και να την παραδώσουν στον ΠΑΙΔΙΚΟ ΙΑΝΟ (Μητροπόλεως 73) από τις 5 Σεπτεμβρίου έως τις 5 Οκτωβρίου.

 

Αν θέλετε να δηλώσετε συμμετοχή συμπληρώνετε ηλεκτρονικά την αίτηση συμμετοχής εδώ και την αποστέλλετε στο manager.mitropoleos@ianos.gr

Ελένη Γαβρή, Μητροπόλεως 73, Θεσσαλονίκη, Τ. 2310268682, Ε: manager.mitropoleos@ianos.gr

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Η Κατερίνα Τζαβάρα γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος του Αμερικανικού Κολλεγίου ΑΝΑΤΟΛΙΑ και αριστούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών και του Διδασκαλείου Α.Π.Θ. με σπουδές πιάνου και αγγλικής γλώσσας. Έχει ειδικευθεί στη μέθοδο Montessori, κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στον τομέα της Φυσικής Δραστηριότητας και Ποιότητας Ζωής για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας και πιστοποιητικό κατάρτισης στη Δημιουργική Γραφή από το Α.Π.Θ. Είναι υπεύθυνη επιστημονικού σχεδιασμού και υλοποίησης επιμορφωτικών εργαστηρίων διδακτικής μεθοδολογίας της Τέχνης  και της δημιουργικής γραφής στο σχολείο για εκπαιδευτικούς, γονείς και σπουδαστές.

Σήμερα εργάζεται ως νηπιαγωγός και ασχολείται με τη συγγραφή και την επιμέλεια παιδικών και εκπαιδευτικών βιβλίων. Έχουν εκδοθεί 23 βιβλία της από τις εκδόσεις ΔΙΑΠΛΟΥΣ. Είναι μέλος του Ελληνικού Τμήματος του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και αρθρογραφεί σε εκπαιδευτικά blogs και ηλεκτρονικά έντυπα ποικίλης ύλης.

 

  

 
: Lars Gulin Quartet And Quintet - The Things We Did Last Summer