8 Ιουνίου 2018
Εκτύπωση
 

Λούτρινα μέσα σε ζωηρά χρώματα έχουν κάνει στην εμφάνισή τους στην  γκαλερί ATOPOS CVC στον Κεραμεικό.

Η καλλιτέχνης Αντιγόνη Τσαγκαροπούλου μας συστήνει τον Φλάφυ – ένα τεράστιο χνουδωτό ροζ πλάσμα – που ήδη κατοικεί στην γκαλερί και υποδέχεται τους επισκέπτες.

Απλωμένος σε όλο το κτίριο της γκαλερί, ο Φλάφυ, μαζί με τους άλλους λούτρινους φίλους του, υποδέχεται τους αναγνώστες μέσα στις κοιλότητές του για να χαλαρώσουν και να διαβάσουν βιβλία από την βιβλιοθήκη της γκαλερί, αφιερωμένη στην τέχνη και την οπτική κουλτούρα.

Ως κεντρική ιδέα πίσω από την εγκατάσταση Fluffy Library αποτελεί η παρακίνηση προς το κοινό να βιώσει την βιβλιοθήκη, και το διάβασμα γενικότερα, ως μία εμπειρία έξω από τα συνηθισμένα. Μία εμπειρία όπου ο αναγνώστης, περιτριγυρισμένος από ροζ γούνινα πλάσματα, μπορεί να ξαπλώσει πάνω στον Φλάφυ και να διαλέξει από την ανοιχτή βιβλιοθήκη της γκαλερί ή να βρει τα βιβλία που έχει κρύψει η ίδια η καλλιτέχνις στις οπές του Φλάφυ.

Η καλλιτεχνική αυτή παρέμβαση του ATOPOS CVC έχει πολυδυναμικό χαρακτήρα καθώς αποτελεί παράλληλα και μια σειρά από workshops υπό την καθοδήγηση της Αντιγόνης Τσαγκαροπούλου, με σκοπό να παραχθεί με την βοήθεια του κοινού το παραμύθι του Φλάφυ.

Το χνουδωτό αυτό υβριδικό πλάσμα που κατοικοεδρεύει στην Fluffy Library έγκειται στο ευρύτερο καλλιτεχνικό πρόγραμμα της γκαλερί ATOPOS CVC με τον τίτλο TextMe – πρόγραμμα βασισμένο στην έρευνα του καλλιτεχνικού διευθυντή της γκαλερί, Βασίλη Ζηνιαδάκη.

Ταυτόχρονα, στο ίδιο πλαίσιο διενεργείται και η δράση #TextMe_Lab σε επιμέλεια του ερευνητή και εικαστικού Φιλ Ιερόπουλου. Οι υβριδικές γλώσσες που γεννά η επαφή του κειμένου με άλλα καλλιτεχνικά μέσα, όπως η μουσική, ο κινηματογράφος και η τηλεόραση, αποτελούν το κύριο θέμα της δράσης. Η οπτική ποίηση, το spoken word και τα νέα γλωσσικά φαινόμενα που βιώνουμε μέσα από την διαδικτυακή ποπ κουλτούρα θα ερευνηθούν μέσα από μία σειρά διαλέξεων, εργαστηρίων και performances.

 

Ο Φλάφυ θα είναι στην βιβλιοθήκη μέχρι τις 23 Απριλίου 2019!

Η δράση #TextMe γίνεται με την στήριξη του Δικτύου Πολιτισμού Δήμου Αθηναίων και την διοργάνωσης UNESCO «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου».

 

Περισσότερες πληροφορίες εδώ http://atopos.gr/textme_fluffylibrary/