Η βδομάδα τελειώνει σιγά-σιγά, οπότε ήρθε και η ώρα της πρότασης μας για το Σαββατοκύριακο που είναι προ των πυλών…

 

Αύριο Σάββατο 19 Ιανουαρίου η Γερμανική Σχολή Αθηνών (DSA), το μοναδικό επίσημο σχολείο του γερμανικού κράτους στην Αθήνα, προσκαλεί όλους τους ενδιαφερόμενους στη φετινή Ημέρα Πληροφόρησης.

Από τις 11:00 έως τις 16:00 λοιπόν, επισκεφθείτε τις σύγχρονες εγκαταστάσεις της στο Μαρούσι και ενημερωθείτε για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα και τα πλεονεκτήματα φοίτησης του παιδιού σας σε ένα από τα παλαιότερα και πιο επιτυχημένα ξενόγλωσσα σχολεία της Ελλάδας.

 

Η Γερμανική Σχολή Αθηνών που αποτελείται από Νηπιαγωγείο με προνηπιακό και νηπιακό τμήμα (από 3 ετών), τετρατάξιο Δημοτικό (τάξεις 1-4) και οκτατάξιο Γυμνάσιο (τάξεις 5-12), είναι ένα σχολείο συνάντησης με δίγλωσσο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και Γερμανούς, Έλληνες, Αυστριακούς και Ελβετούς εκπαιδευτικούς. Στη DSA, η δευτεροβάθμια εκπαίδευση ολοκληρώνεται με την απόκτηση του Γερμανικού Διεθνούς Απολυτηρίου (DIA), το οποίο επιτρέπει την άμεση και χωρίς εξετάσεις πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στη Γερμανία και σε πολλές άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο. Παράλληλα προετοιμάζει όσους επιθυμούν να φοιτήσουν σε ΑΕΙ στην Ελλάδα για τη συμμετοχή τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

 Την Ημέρα Πληροφόρησης τους επισκέπτες περιμένει ένα πλούσιο ενημερωτικό πρόγραμμα με τις ακόλουθες παρουσιάσεις προκειμένου να γνωρίσουν τον παιδαγωγικό σχεδιασμό και τη δομή της DSA:

 

- «Ποια είναι η Γερμανική Σχολή Αθηνών

11:15 – 11:45 και 13:45 – 14:15 (παρουσίαση της Διεύθυνσης της Σχολής)

Μετά από αυτήν την εισαγωγική παρουσίαση που είναι κοινή για όλους τους ενδιαφερόμενους, οι επισκέπτες μπορούν να  παρακολουθήσουν μια από τις δυο παρακάτω παρουσιάσεις –ανάλογα με το ενδιαφέρον τους.

 

- «Πληροφορίες για την εισαγωγή στην 7η τάξη. Γνωρίστε το Προφίλ Ε!».

12:15 – 13:15 και 14:45 – 15:45

Κατά τη διάρκεια αυτής της παρουσίασης οι μαθητές της DSA που έδωσαν την προηγούμενη χρονιά με επιτυχία τις εισαγωγικές εξετάσεις και τώρα φοιτούν στην Γερμανική Σχολή Αθηνών θα δείξουν στους μελλοντικούς συμμαθητές τους της 7ης τάξης «τη δική τους DSA».

 

- «Το Προνηπιακό τμήμα, το Νηπιακό τμήμα και το Δημοτικό συστήνονται.»

12:15 – 13:15 και 14:45 – 15:45

Παράλληλα μαθητές της Σχολής θα κάνουν κάθε μισή ώρα ξενάγηση στις εγκαταστάσεις της Σχολής. Το Διοικητικό Συμβούλιο, η Διεύθυνση της Σχολής, διδακτικό προσωπικό αλλά και γονείς των μαθητών και των μαθητριών μας, καθώς και εκπρόσωποι των ίδιων των μαθητών θα είναι διαθέσιμοι για παροχή πληροφοριών και συμβουλών σε κάθε ενδιαφερόμενο.

 

Η Γερμανική Σχολή Αθηνών βρίσκεται στην οδό Δημοκρίτου 6 & Γερμανικής Σχολής Αθηνών στο Μαρούσι (πίσω από το Avenue).

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2117774500.

Περισσότερες πληροφορίες για την Γερμανική Σχολή Αθηνών μπορείτε να βρείτε:εδώ